Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
TEACHERS 4 EUROPE ΟΜΑΔΑ 1 ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ AMBASSADOR T4E

2 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Τα Παιδιά της Ευρώπης VS Bullying Κολοκυθά
Το project υλοποιήθηκε διαθεματικά Τα μέσα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: φύλλα εργασίας, έντυπα από την ιστοσελίδα της Ε.Ε., λογισμικό Εργασία σε ομάδες O σκοπός: να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τις συνέπειες άσκησης της βίας και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευρώπη στηρίζει και προάγει την πρόληψη και τη διαχείριση της παιδικής επιθετικότητας. Οι στόχοι: Να γνωρίσουμε την ιστορία της ίδρυσης της Ε.Ε. Να αναπτύξουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε ομοιότητες και διαφορές των ατόμων και των λαών, Να αναπτύξουμε θετική στάση απέναντι στους Ευρωπαίες συμπολίτες μας και να καλλιεργήσουμε το σεβασμό στους διαφορετικούς πολιτισμούς των λαών της Ευρώπης Να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό και να μάθουμε διεξόδους Να συνεργαζόμαστε σε ομαδικά και δυ-ομαδικά πλαίσια, να αναπτύξουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες και να βελτιώσουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

3

4 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Teachers 4 Europe, Students 4 World Δρούγκας
Στόχος των δράσεων αυτών είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας, της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης. ΣΥΝΘΗΜΑ : « Ώρα για πράξεις και έργα» Δράσεις: Ανταποδοτική ανακύκλωση με προσφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού Αναπηρικό καροτσάκι: Προσφορά από ανακύκλωση καπακιών στον Παραπληγικό Σύλλογο Γιαννιτσών Επίσκεψη στο Ογκολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Ανάπτυξη δεξιοτήτων (Τ.Π.Ε.): Χρήση εργαλείων και λογισμικών επεξεργασίας βίντεο, εικόνας και παρουσιάσεων, κειμένων, φύλλων, ζωγραφικής, εννοιολογικής χαρτογράφησης, δημιουργίας πολυτροπικών κειμένων (κείμενο, εικόνα, ήχο, βίντεο), χρήση του διαλόγου για την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων και στοχοθέτηση δράσεων.

5

6 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η Ευρώπη παίζει σκάκι Ζαπουνίδης
Στόχος των δράσεων αυτών (α) να γνωρίσουν τα παιδιά, παίζοντας με βιωματικές δραστηριότητες και κατασκευές, την ταυτότητα των κρατών μελών της ΕΕ (ονομαστικά και γεωγραφικά με σημαίες και χάρτη) και (β) μέσα από ένα ζωντανό σκάκι να αντιληφθούν την ανάγκη σεβασμού των άλλων κρατών και των κανόνων τους (κινήσεις των κομματιών σκάκι) αλλά και της ελεύθερης κινητικότητας των πολιτών (με τα ίδια τα παιδιά να παίζουν πάνω στην σκακιέρα το ρόλο των κρατών) σε τεράστια σκακιέρα (την Ευρώπη). Κατασκευάσαμε ζάρια που απεικόνιζαν τις σημαίες των χωρών και παίξαμε διάφορα παιχνίδια(π.χ. αναγνώρισης, πόσες φορές θα φέρουν κάποια χώρα κτλ). Επίσης διαμορφώσαμε τον χάρτη αφίσα που μας δόθηκε ώστε κάθε χώρα της ΕΕ να έχει αριθμό και το μετατρέψαμε σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Στη συνέχεια φτιάξαμε κάρτες παιξίματος που απεικόνιζαν τη σημαία του κράτους το σχήμα της χώρας και κάποιες πληροφορίες για αυτή(π.χ. Η Ιταλία φημίζεται για τα μακαρόνια και τη πίτσα, η Λιθουανία για το μπάσκετ, κτλ) αλλά και ντόμινο με τις σημαίες των χωρών.

7 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Η Ευρώπη παίζει σκάκι Ζαπουνίδης
Με τις ζωγραφισμένες σημαίες των χωρών φτιάξαμε: (α) ηλεκτρονικά παιχνίδια μνήμης με το λογισμικό Memory Game Maker, (β) ηλεκτρονικό τριασδιάστατο πάζλ (με το λογισμικό Jigsaw Maker 2) της σημαίας για κάθε χώρα(αλλά και της ΕΕ) το οποίο μάλιστα συνόδευε ο εθνικός ύμνος κάθε χώρας και (γ) ηλεκτρονικό κουΐζ αναγνώρισης σημαιών και κρατών στη ΕΕ σημαίες με το λογισμικό Ispring. Συναισθήματα Οι περισσότεροι μαθητές υπογράμμισαν το γεγονός πως ήταν χαρούμενοι που έπαιζαν παιχνίδια. Επίσης επειδή ακριβώς το περισσότερο υλικό προήλθε από τα ίδια τα παιδιά (είτε ως ιδέα είτε ως παραγωγή) οι μαθητές αισθάνθηκαν υπερήφανοι και ικανοί. Η δυνατότητα προβολής του έργου τους έδωσε τη δυνατότητα να τα καμαρώσουν και οι γονείς τους αλλά συνάμα συνέβαλε στην περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.

8

9 Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή   Dewey Ευχαριστώ Πολύ!
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ AMBASSADOR T4E


Κατέβασμα ppt "ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google