Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΗΛΙΟ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΗΦΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΗΛΙΟ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΗΦΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΗΛΙΟ

2 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΗΦΟΥ

3 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΗΛΙΟΥ

4  ΗΠηλιορείτικηαρχιτεκτονική και αναγνωρίζεται κυρίωςστα παραδοσιακά σπίτια, τα αρχοντικά και τις εκκλησίες του Πηλίου.  Αυτήη αρχιτεκτονική εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα σε έργα υποδομής όπως βρύσες και τα γεφύρια.  Ηπηλιορείτικη αρχιτεκτονική διατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, την οποία διακρίνουμε στα παλιά αρχοντικά που συναντάμε σε καθένα από τα χωριά του Πηλίου.

5 Σχεδόν σε όλα τα αρχοντικά του Πηλίου ο τρόποςκτισίματόςτους έχει μοναδικά και γηγενή χαρακτηριστικά, καθώς είναι χτισμένα με πλάκες και πέτρες της ευρύτερης περιοχής.

6 Η Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική διακρίνεται σε τρεις μεγάλες εποχές και ενότητες:  Όσον αφορά την αρχιτεκτονική στην πρώτη ενότητα αναφέρεται η περίοδος της δημιουργικής προεργασίας. Τα συγκεκριμένα κτήρια είναι έργα τα οποία έχουν κτιστεί στα μέσα του 18 αιώνα.Κατά την αρχιτεκτονική αυτή παρατηρούνται τρεις όροφοι όπου τη βάση τη συναντάμε πάντοτε χτισμένη από πέτρα, ενώ στα πατώματα παρατηρούμε την ανάμειξη της πέτρας και του ξύλου.

7  Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με την παραδοσιακή τεχνική οικοδόμηση και κυρίως με τον όγκο στα χρόνια 1750-1850.  Η τρίτη αρχιτεκτονική ενότητα είναι δημιουργία της πρόωρης άνθησης των απόδημων Πηλιορειτών. Εμπλουτισμένη με «ακαδημαϊκά στοιχεία», παρουσιάζοντας την καινοτομία και το σύγχρονο τρόπο ζωής. Έχει σχέση με την «Ύστερη Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική» που παρατηρείται το 1860-1890.

8 Ήθη Και Έθιμα Του Πηλίου Το παραδεισένιο Πήλιο έχει, όπως σχεδόν κάθε μέρος της Ελλάδας, μια ιδιαίτερη πολιτιστική φυσιογνωμία διατηρώντας μέχρι σήμερατα δικά του ήθη και έθιμα, που μαγεύουν κάθε επισκέπτη μόλις τα γνωρίσει.

9 Πηλιορείτικος Γάμος - Το ξύρισμα του γαμπρού - Οι Μπράτημοι ή βλάμηδες - Τα παπούτσια της νύφης - Τα κουφέτα του γάμου

10 Το έθιμο του Κλήδονα

11  Έθιμα κατά τη διάρκεια τωνΑποκριών  Πανηγύρια  Το σφάξιμο του νταουλιού  Φεστιβάλ Πηλίου-Πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Ζαγοράς  Έθιμα που σχετίζονται με τις κρήνες

12 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Ο ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, εμφανίστηκε στο Πήλιο στα τέλη του 19ου αιώνα και παρέμεινε εκεί περίπου τριάντα χρόνια. Κατά τη διάρκεια των χρόνων παραμονής του στο βουνό των Κενταύρων δούλεψε με μεράκι και έμπνευση και φιλοτέχνησε πολλά σημαντικά έργα.

13

14 ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Μακρινίτσα Πορταριά Τσαγκαράδα Χορευτό Άγιος Ιωάννης Νταμούχαρη Κισσός Μακρυράχη Ζαγορά

15

16


Κατέβασμα ppt "ΠΗΛΙΟ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΗΦΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google