Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς 1.Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Το έργο αυτό, μπορεί να πραγματοποιείται και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων ή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού. Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς 1.Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Το έργο αυτό, μπορεί να πραγματοποιείται και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά, διαθέτουν κατάλληλη υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων ή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού.

2 Για τον παραπάνω σκοπό, κάθε Δήμος, ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι, ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση, για τη δημιουργία καταφυγίων. Καταφύγια αδέσποτων ζώων μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργούν και τα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης των ζώων συντροφιάς και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν.604/1977 (ΦΕΚ Α 163) και ΠΔ 463/1978 (ΦΕΚ Α 96).Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους, ασκείται από την αρμόδια Γενική Δ/ση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τους όρους και τις προβλέψεις του άρθρου 12 του ν.604/1977, με προσαύξηση των προβλεπομένων στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού διοικητικών προστίμων από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

3 Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αληθινές και αντικατοπτρίζουν την αλήθεια σχετικά με την αντιμετώπιση των αδέσποτων στην Ελλάδα…..

4

5

6 Ναύπακτος: Πυροβόλησαν αδέσποτο σκύλο εξ' επαφής (Σκληρές εικόνες) Νέα κτηνωδία φέρνουν την δημοσιότητα οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα βρήκαν και έσωσαν πυροβολημένο αδέσποτο σκυλί εξ' επαφής στο στόμα και στο λαιμό. Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

7 Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου γράφουν: "7-11-2015 Το πλησίασε...το κοίταξε στα μάτια...το σημάδεψε στο στόμα..και του έριξε!! Το ζώο έχει μέρες που έχει πυροβοληθεί.. Υπέφερε για ήμερες.. Το φυσίγγι του τρύπησε όλο το δεξί άνω χείλος..του άνοιξε μια τεράστια τρύπα πιο πίσω και σφήνωσε την δεξιά ωμοπλάτη.. Στις φωτογραφίες πάνω στο άσπρο χαρτί θα δείτε τα σκάγια και το φυσίγγι Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος..κάνεις δεν μιλάει από την περιοχή..όλοι συνένοχοι στο έγκλημα!! Τον ονομάσαμε Τζόκερ!!Τυχερός μέσα στην ατυχία του..και πλέον μοιάζει και με τον Τζοκερ.. Έγινε συρραφή όλων των πληγών..καθώς και του ματιού του, το οποίο έχει χάσει...και στειρώθηκε..2 ώρες χειρουργείο ΟΛΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ NIKO ΠΛΟΥΜΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Ο Τζόκερ έχει σπασμένη ωμοπλάτη από το φυσίγγι... Θα τον κάνουμε καλά και θα του βρούμε το καλύτερο σπίτι!! Σε αντίδραση σε αυτόν που θέλησε να τον σκοτώσει!! Το γεγονός θα καταγγελθεί στην αστυνομία.. Γιατί τους φερόμαστε έτσι?Τι έχουν κάνει και τους προσφέρουμε τόσο πόνο? Όσοι γνωρίζετε γιατί δεν μιλάτε? Πως το αντέχετε? Τι μπορεί να σας έκανε ένα τέτοιο πλάσμα για του φερθείτε έτσι? Ο Τζόκερ φιλοξενείται..θα χρειαστούμε κονσέρβες γιατί δεν μπορεί να φάει ξηρή τροφή..όποιος θέλει να βοηθήσει ας μας γράψει.. Όπου και να γυρίσω η Ελλάδα με πληγώνει".

8

9

10

11

12

13 Νεκρά σκυλιά στον περιβάλλοντα χώρο, άλλα βαριά τραυματισμένα, ζώα παρατημένα που μαρτυρούν ότι δεν έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα τη στοιχειώδη φροντίδα και περιποίηση που τους αρμόζει. Εικόνες από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα που προκαλούν θλίψη και οργή.

14

15

16

17

18

19 Ας συγκρίνουμε το κείμενο του υπουργείου με την πραγματικότητα…..Τηρούνται όλα αυτά που αναφέρονται; Ο νόμος 4235/2014 έχει επικαιροποιήσει τις ποινές του νόμου 1197/1981 σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτή η μορφή κακοποίησης πλέον τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Αυτό ορίζει το άρθρο 47 του νόμου 4235/2014 που τροποποίησε μεταξύ άλλων το άρθρο 1 (και το άρθρο 8) του νόμου 1197/1981 που αναφέρει: «Όστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα περί ων ο παρών νόμος ή εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών».

20 Άραγε για πόσο ακόμα οι εγκληματίες θα μένουν ατιμώρητοι;


Κατέβασμα ppt "Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google