Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο

2 Τι είναι το Google Maps Είναι μια συμπληρωματική υπηρεσία του
Google Earth στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε χάρτες απ’ όλο τον κόσμο και να φτιάξετε τον δικό σας χάρτη.

3 Τι θα χρειαστείτε Λογαριασμό email στο Google.
Λογαριασμό στο Flickr για να ανεβάσετε φωτογραφίες (αν θέλετε) για να φαίνονται μετά στον χάρτη σας. Διεύθυνση Google Maps:

4 Ξεκινάμε … Επιλέγουμε την Ελλάδα κάνοντας κλικ πάνω στο χάρτη και σύροντας μέχρι να τη βρούμε. Κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκινήστε.

5 Πατώντας το Ξεκινήστε θα σας ζητηθεί να κάνετε σύνδεση στο Gmail. Εναλλακτικά κάνετε από πριν την σύνδεση.

6 Δημιουργία του Χάρτη Εμφανίζονται δύο μενού συμπλήρωσης:
Τίτλος: Συμπληρώνετε έναν τίτλο για το χάρτη σας. Περιγραφή: Αν θέλετε δίνετε μια σύντομη περιγραφή. Κατόπιν επιλέγετε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ανάλογα ποιος θέλετε να μπορεί να τον βλέπει. Κάνετε κλικ στο Αποθήκευση και πατώντας Τέλος καταχωρείτε τον χάρτη.

7 Ο καταχωρημένος χάρτης φαίνεται στην οθόνη και είστε έτοιμοι να δηλώσετε τοποθεσίες.
Κάνετε κλικ στις Τοποθεσίες μου για να συνεχίσετε. Απλά κάνετε κλικ στο Επεξεργασία.

8 Λίγα λόγια για τα κουμπιά
Πριν συνεχίσετε, ας δούμε την χρήση μερικών κουμπιών. Οι δύο πρώτες ομάδες κουμπιών υπάρχουν από την αρχή στην οθόνη σας. Η Τρίτη ομάδα εμφανίζεται μόλις πατήσετε το κουμπί Επεξεργασία. Με το σύμβολο χέρι προχωράτε τον χάρτη. Με τα κουμπιά + και – μεγεθύνετε και μικραίνετε το zoom του χάρτη. Τα κουμπιά αυτά δείχνουν διαφορετικές προβολές του χάρτη. Χάρτης: Η απλή προβολή πολιτικού χάρτη. Δορυφόρος: Δορυφορική απεικόνιση. Έδαφος: Γεωφυσικό ανάγλυφο. Περισσότερα: Ανοίγει μενού με επιλογές. Χέρι: Μετατόπιση του χάρτη. Μπαλόνι: Προσθήκη σημείου θέσης. Σχεδίαση Γραμμής ή σχήματος.

9 Το επόμενο βήμα Από το μενού πλοήγησης επιλέγουμε το κατάλληλο zoom
του χάρτη ανάλογα με το πού βρίσκεται η τοποθεσία μας και επιλέγουμε το μπαλονάκι για να δηλώσουμε την τοποθεσία. Περιγράφετε αν θέλετε και τελειώνετε πατώντας ΟΚ.

10 Προσθήκη φωτογραφίας Κάνετε κλικ στο Εμπλουτισμένο κείμενο και στη συνέχεια στο εικονίδιο Φωτογραφία. Ανοίγει το παρακάτω παράθυρο στο οποίο δηλώνουμε το URL της φωτογραφίας που έχουμε ανεβάσει στο Flickr. (Βλέπε παρουσίαση Flickr).

11 Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές θέλετε δηλώνετε τις τοποθεσίες που σας ενδιαφέρουν και ανεβάζετε φωτογραφίες γι’ αυτές. Για να διαγράψετε μια τοποθεσία κάνετε κλικ πάνω στο μπαλονάκι και πατάτε Διαγραφή.

12 Σύνδεση του χάρτη σε ιστότοπο ή σε blog.

13 Επεξεργασία: Το κουμπί Σχεδίαση
Το κουμπί Σχεδίαση κάνει τρεις λειτουργίες: Σχεδιάζει: Ευθεία γραμμή μεταξύ δύο σημείων και μετρά την απόσταση σε μίλια. Γραμμή κατά μήκος δρόμων και μετρά την απόσταση σε μίλια. Σχήμα πάνω στο χάρτη. Για να διαγράψετε τα παραπάνω κάνετε κλικ σ’ αυτό που φτιάξατε και μετά Διαγραφή.

14 Μέτρηση αποστάσεων σε ευθεία γραμμή και σε μίλια.
Κάνετε κλικ στο σημείο εκκίνησης και διπλό κλικ στο σημείο τέλους. Η γραμμή θα σχηματιστεί αυτόματα και θα δείτε την απόσταση σε μίλια. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο περιγραφής.

15 Σχεδίαση Γραμμής κατά μήκος Δρόμου.
Κάνετε κλικ στο σημείο εκκίνησης και διπλό κλικ στο σημείο τερματισμού και αυτόματα η λειτουργία θα σχεδιάσει το δρομολόγιο. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο περιγραφής ή σχολίων στο τέλος.

16 Σχεδίαση Σχήματος σε χάρτη
Κάνετε κλικ στα σημεία που θέλετε να περιλαμβάνει το σχήμα και διπλό κλικ στο τέλος. Αυτόματα θα σχηματιστεί το σχήμα. Μπορείτε να προσθέσετε σχόλια στο κείμενο περιγραφής στο τέλος της επεξεργασίας.

17 Πρόσκληση μελών-συνεργατών
Μπορείτε να προσκαλέσετε συνεργάτες στο χάρτη που δημιουργήσατε για να συνεισφέρουν στην διαμόρφωσή του με τις δικές τους πληροφορίες. 1. Καταχωρείτε τα τους. 2. Αν θέλετε στέλνετε ένα συνοδευτικό μήνυμα. 3. Ορίζετε δικαιώματα.

18 ΤΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ


Κατέβασμα ppt "Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google