Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 1821-1822 Παλινορθωση μοναρχίας Αποφυγή οποιασδήποτε επαναστατικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 1821-1822 Παλινορθωση μοναρχίας Αποφυγή οποιασδήποτε επαναστατικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10

2 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 1821-1822 Παλινορθωση μοναρχίας Αποφυγή οποιασδήποτε επαναστατικής ενέργειας «Ιερή Συμμαχία» Πρωσία, Αυστρία, Ρωσία Καταδίκη Επανάστασης και Υψηλάντη ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 1823:ο Κάνιγκ-Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών- αναγνωρίζει τους Έλληνες ως «εμπόλεμο έθνος»

3

4

5 ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

6 ΚΑΝΙΓΚ

7

8 1824-1825: ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ» ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ:2.800.000 ΛΙΡΕΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:500.000-600.000 ΛΙΡΕΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΤΟ 1/5 ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

9 ΔΑΝΕΙΑ Η Βρετανική κυβέρνηση δεν μπορούσε να αναγνωρίσει επίσημα τους Έλληνες, γιατί δεν ήθελε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με τους Οθωμανούς Ενθάρρυνε, όμως, χρηματοπιστωτικούς οίκους να συνάψουν δάνειο με τους Επαναστάτες (Λοφναν, Ρικάρντο) Λουριώτης (άνθρωπος του Μαυροκορδάτου)-Ορλάνδος(γαμπρός του Κουντουριώτη):αντιπρόσωποι της ελληνικής επαναστατικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις Κατηγορήθηκαν μετά την Επανάσταση για κακοδιαχείριση. Αρχικά απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, αλλά το 1835 το Ελεγκτικό Συνέδριο τους κήρυξε υπευθύνους για απώλεια μέρους των χρημάτων του δανείου και «αλληλεγγύως χρεώστες του Δημοσίου» για ποσό 28.769 λιρών στερλινών.

10

11 1825:ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

12 ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ «Το ελληνικόν έθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως, υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μ. Βρεταννίας…»

13 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ

14 ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

15

16 ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

17

18

19

20

21 ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟ

22

23

24

25 ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ 1828-1829 ΝΕΟΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΙΚΗ ΡΩΣΩΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ:Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

26 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ / 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1830 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ως ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου της 3ης Φεβρουαρίου 1830 όριζε: «H Ελλάς θέλει σχηματίσει έν Κράτος ανεξάρτητον, και θέλει χαίρει όλα τα δίκαια, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα προσπεφυκότα εις εντελή ανεξαρτησίαν».

27 ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ H συνοριακή γραμμή του Πρωτοκόλλου της 3ης Φεβρουαρίου κρατούσε έξω από το έδαφος της Ελλάδας μεγάλο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Ως αντάλλαγμα προς την Πύλη για την οδυνηρή θυσία της πλήρους ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους, έγινε περικοπή της νέας γραμμής στη Δυτική Ελλάδα και ολόκληρη η περιοχή πέρα από τον Αχελώο επανήλθε στην εξουσία του σουλτάνου. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πρωτοκόλλου, «η ελληνική Κυβέρνησις θέλει είναι μοναρχική και κληρονομική κατά τάξιν πρωτοτοκίας». Το ίδιο άρθρο παρείχε στις τρεις δυνάμεις το δικαίωμα της εκλογής του προσώπου του βασιλέα της Ελλάδας χωρίς καθόλου να έχει ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.

28 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1830


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 1821-1822 Παλινορθωση μοναρχίας Αποφυγή οποιασδήποτε επαναστατικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google