Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης

2 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Μετά την απομάκρυνση του Όθωνα, νέος βασιλιάς της Ελλάδας επιλέχθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις ο Δανός πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 50 χρόνια. Από τους πιο δραστήριους πρωθυπουργούς, με τους οποίους συνεργάστηκε, ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης.

3 Οι Άγγλοι παραχώρησαν τα Επτάνησα στην Ελλάδα ως δώρο στο νέο βασιλιά.
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Ο βασιλιάς Γεώργιος ανακηρύσσεται βασιλιάς το Ο βασιλιάς έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει μαζί του ένα δώρο . Ποιο λέτε να είναι αυτό ; Παρατηρήστε το χάρτη δίπλα Οι Άγγλοι παραχώρησαν τα Επτάνησα στην Ελλάδα ως δώρο στο νέο βασιλιά.

4 Τι πληροφορίες δίνει η επιγραφή που βλέπουμε;
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Τι πληροφορίες δίνει η επιγραφή που βλέπουμε;

5 Οι βουλευτές που ψήφισαν την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Οι βουλευτές που ψήφισαν την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

6 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Επειδή η ανεξαρτησία , η κυριαρχία και η εθνικότης εκάστου λαού είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα. Επειδή ο λαός της Επτανήσου απαρτίζων μέρος αναπόσπαστο της ελληνικής φυλής, στερείται σήμερον της πραγματικής απολαβής και εξασκήσεως των τοιούτων δικαιωμάτων. Επειδή προς τοις άλλοις εξέλειψαν πλέον αι αφορμαί ένεκα των οποίων ετέθη υπό την αγγλικήν προστασία, δυνάμει συνθήκης εις την οποία ουδεμία ποτέ έδωκε συγκατάθεσιν. Επειδή τέλος μέρος της ελληνικής φυλής εις την οποίαν ανήκει, δηλαδή η απελευθερωμένη Ελλάς ανέκτησε τα κυριαρχικά αυτής δικαιώματα. Δι όλα ταύτα Η ομόθυμος, στερεά και αμετάβλητος θέλησις του Επτανησιακού λαού , είναι η ανάκτησις της ανεξαρτησίας του και η ένωσις αυτού με το λοιπόν έθνος του την Απελευθερωμένην Ελλάδα

7 Ο Γεώργιο βασίλεψε για 50 χρόνια
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Ο Γεώργιο βασίλεψε για 50 χρόνια Φρόντισε για την επέκταση των συνόρων και την απελευθέρωση και άλλων εδαφών της Ελλάδας Ψήφισε νέο σύνταγμα το Με το σύνταγμα αυτό περιορίζεται η εξουσία του βασιλιά και το πολίτευμα καθιερώνεται η βασιλευομένης δημοκρατίας.

8 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Το 1881 ενσωματώθηκε στην Ελλάδα και η Θεσσαλία, όπως και ο νομός Άρτας. Ανάμεσα στα θετικά αυτής της προσάρτησης είναι και η αύξηση του πληθυσμού όπως και η αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων .

9 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν νομικός και διπλωμάτης. Για ένα χρονικό διάστημα ήταν υπουργός και αργότερα πρωθυπουργός της χώρας. Επειδή η χώρα ήταν αποδιοργανωμένη και τα οικονομικά της δεν ήταν καλά δεν ενθάρρυνε τα επαναστατικά κινήματα των υποδουλωμένων περιοχών. Είχε την άποψη ότι στην χρονική στιγμή αυτή θα ήταν καλύτερο να ενισχύσουν την ελληνικότητα των υποδούλων ελλήνων ιδρύοντα σχολεία και εκκλησίες.

10 Ο Χαρίλαος Τρικούπης στη βουλή.
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Ο Χαρίλαος Τρικούπης στη βουλή. Την περίοδο της πρωθυπουργίας του ασχολήθηκε με την οργάνωση του κράτους. Έκανε μεγάλα έργα.

11 Η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου

12 Αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας

13 Βελτίωσε τις συγκοινωνίες Έφτιαξε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Βελτίωσε τις συγκοινωνίες Έφτιαξε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο

14 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Για να γίνουν όλα αυτά τα έργα η Ελλάδα δανείστηκε χρήματα από το εξωτερικό. Τα ποσά αυτά ήταν μεγάλα . Το κράτος αδυνατούσε να μαζέψει φόρους και………….

15 Ο Τρικούπης κηρύσσει πτώχευση
ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013 Ο Τρικούπης κηρύσσει πτώχευση Η Ελλάδα αναγκάζεται να δεχτεί Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο προκειμένου να πληρωθεί το υπέρογκο δημόσιο χρέος της.


Κατέβασμα ppt "Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google