Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Βογιατζή Ματθίλδη Μαρίνα. Διπλωματία Είναι: a)ο χειρισμός των διεθνών σχέσεων b)η ιδιαίτερη εκείνη τέχνη που κατέχει και εφαρμόζει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Βογιατζή Ματθίλδη Μαρίνα. Διπλωματία Είναι: a)ο χειρισμός των διεθνών σχέσεων b)η ιδιαίτερη εκείνη τέχνη που κατέχει και εφαρμόζει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Βογιατζή Ματθίλδη Μαρίνα

2 Διπλωματία Είναι: a)ο χειρισμός των διεθνών σχέσεων b)η ιδιαίτερη εκείνη τέχνη που κατέχει και εφαρμόζει ένας διπλωμάτης, για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εξωτερική πολιτική του κράτους.

3 Η αρχική της μορφή Ασκούνταν από την αρχαία εποχή και κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα με τη μορφή έκτακτων απεσταλμένων, οι οποίοι είχανε ειδική αποστολή. Μετά την εμφάνιση του κρατικού φαινομένου και τη δημιουργία κρατών η πρακτική των διεθνών σχέσεων αποδεικνύει ότι το πιο σταθερό και ασφαλές κριτήριο για την οργάνωση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας σε ένα κράτος είναι το γεγονός ότι διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με άλλα κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη.

4 Η μορφή της τον 16 ο αιώνα Τον 16 ο αιώνα εμφανίζεται με την μορφή που υπάρχει σήμερα. Τότε άρχισε να καθιερώνεται η αποστολή μόνιμων αντιπροσώπων σε άλλες χώρες και την αρχή την έκανε η Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας.

5 Η χρήση του όρου «διπλωματία» Ο όρος διπλωματία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1796, ενώ η διπλωματία ως κρατική υπηρεσία αναγνωρίστηκε επίσημα το 1815, χρονιά κατά την οποία έγινε το συνέδριο της Ιερής Συμμαχίας στη Βιέννη.

6 Οι σχέσεις με άλλα κράτη σήμερα Σήμερα κάθε κράτος για να ρυθμίζει τις σχέσεις του με τα άλλα κράτη έχει μόνιμους αντιπροσώπους στις πρωτεύουσες των άλλων κρατών, τους πρεσβευτές, ή επιτετραμμένους, ενώ σε άλλες μεγάλες πόλεις έχει προξένους. Όλοι αυτοί μαζί με τους άλλους διπλωματικούς υπαλλήλους αποτελούν το διπλωματικό σώμα, που υπάγεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτοί απολαμβάνουν κάποια ιδιαίτερα προνόμια, που επικαλύπτονται από τον όρο «διπλωματική ασυλία».

7 Διπλωματική ασυλία Η διπλωματική ασυλία εξασφαλίζει στους αντιπροσώπους των ξένων χωρών την ελευθερία κίνησης και επικοινωνίας, το απαραβίαστο της αλληλογραφίας και της κατοικίας, τη φορολογική απαλλαγή και την ετεροδικία. Ακόμα, στο χώρο όπου ορίζεται ως διπλωματικό άσυλο, ως αντιπρόσωποι έχουν το δικαίωμα να καταφ ε ύγουν άτομα που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

8 Ο ρόλος της διπλωματίας Ο ρόλος της διπλωματίας είναι πολύ σημαντικός στις διεθνείς σχέσεις, γιατί με αυτή ρυθμίζονται ομαλά οι οικονομικές και εμπορικές, οι πολιτικές και στρατιωτικές, οι πολιτικές και άλλες σχέσεις μεταξύ των κρατών.

9


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Βογιατζή Ματθίλδη Μαρίνα. Διπλωματία Είναι: a)ο χειρισμός των διεθνών σχέσεων b)η ιδιαίτερη εκείνη τέχνη που κατέχει και εφαρμόζει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google