Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

2 ΟΛΥΜΠΟΣ ● Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα«Ολύμπιοι» Θεοί.

3 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ● Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Έχει μέγιστο ύψος μέτρα.

4 ΤΑΫΓΕΤΟΣ ● Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Η κορυφή του έχει ύψος μέτρα.

5 ΣΜΟΛΙΚΑΣ ● Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο μέτρα.

6 ΓΡΑΜΜΟΣ ● Ο Γράμμος είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο,τον Σμόλικα και τον Βόρα, με την κορυφή του να φτάνει σε υψόμετρο μέτρα.

7 ΓΚΙΩΝΑ ● Η Γκιώνα είναι το υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας. Τοποθετημένο στην Φωκίδα ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια με υψηλότερη κορυφή την Πυραμίδα στα μέτρα

8 ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ● Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα

9 ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ● Τα Λευκά Όρη είναι μια εκτεταμένη και πολύ εντυπωσιακή οροσειρά στην δυτική Κρήτη. Καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων.

10 ΦΑΛΑΚΡΟ ● Το Φαλακρό είναι βουνό του νομού Δράμας με υψόμετρο μέτρα. Είναι το ψηλότερο βουνό της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

11 ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ● Ο Ερύμανθος εκτείνεται σαν οροσειρά στα όρια Αχαΐας και Νομός Ηλείας.Έχει ύψος 2224μ.Η ψηλότερη κορυφή του είναι ο Ωλενός.

12 ΒΕΡΜΙΟ ● Το Βέρμιο είναι οροσειρά της Μακεδονίας. Παλαιότερα ονομαζόταν και Δόξα. Η ψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο μέτρα.

13 ΠΑΓΓΑΙΟ ● Το Παγγαίο όρος είναι μεγάλος ορεινός όγκος που εκτείνεται στους νομόυς Σερρών και Καβάλας. Η υψηλότερη κορυφή του είναι το "Μάτι" με υψόμετρο μέτρα.

14 ΠΗΛΙΟ ● Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος μέτρα

15


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google