Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Η πρόσβαση στις κορυφές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Η πρόσβαση στις κορυφές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Η πρόσβαση στις κορυφές γίνεται από αρκετά μονοπάτια. Το πιο συνηθισμένο και καλά σημαδεμένο μονοπάτι είναι από το οροπέδιο της Νίδας. βουνόΚρήτηςΝίδας

4

5  Η οροσειρά της Ίδης, πιο γνωστή ως Ψηλορείτης, βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης και καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Ρεθύμνης. Ανάμεσα στις πολλές κορυφές του και τις παραφυάδες του κύριου ορεινού όγκου, ξεχωρίζουν οι πέντε μεγαλύτερες του που είναι ο Τίμιος Σταυρός Αγκαθιάς και ο Κούσακας. Μάλιστα η κορυφή του Τιμίου Σταυρού είναι μεγαλύτερη μόλις κατά 3m της ψηλότερης κορυφής των Λευκών Ορέων όντας έτσι το ψηλότερο σημείο της Κρήτης.

6  Ο Ψηλορείτης ήταν ιερό βουνό από την Mηνωική εποχή και πολλοί μύθοι συνδέονται μ' αυτόν. Στο Ιδαίον Άντρο (σπήλαιο σε υψόμετρο 1495 μ.) ο Δίας ανατράφηκε από τους Κουρήτες και τη νύμφη Αμάλθεια, κρυμμένος από τον πατέρα του Κρόνο που κατάπινε τα παιδιά του θεωρώντας τα απειλή γι αυτόν.  Στα δάση του Ψηλορείτη επίσης ζούσαν οι αγαθοί δαίμονες Δάκτυλοι, οι οποίοι σύμφωνα με τη μυθολογία, ξεπήδησαν από τα δάκτυλα της Ρέας, μητέρας του Δία, όταν αυτή για να αντέξει τους πόνους του τοκετού έχωσε τα δάκτυλα της στη γη.

7  http://alfeiospotamos.wordpress.com/2009/10/03/ http://alfeiospotamos.wordpress.com/2009/10/03/  http://www.cretanbeaches.com/hrisimes-plir http://www.cretanbeaches.com/hrisimes-plir  http://gym-ekkl-chanion.chan.sch.gr/articles/psilo.html http://gym-ekkl-chanion.chan.sch.gr/articles/psilo.html  http://spilaiologia.pblogs.gr/2007/08/91724.html http://spilaiologia.pblogs.gr/2007/08/91724.html  http://www.google.gr/imgres?q http://www.google.gr/imgres?q  http://wn.com/giannis_1957 http://wn.com/giannis_1957  http://www.theseanation.gr/news/lifestyle/psoloritis-kai- samaria.htm http://www.theseanation.gr/news/lifestyle/psoloritis-kai- samaria.htm  http://wn.com/Psiloritis_Mountains http://wn.com/Psiloritis_Mountains

8


Κατέβασμα ppt " Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Η πρόσβαση στις κορυφές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google