Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

« Το ασημένιο μενταγιόν » Κίρα Σίνου. Η ταυτότητα του βιβλίου τίτλος: Το ασημένιο μενταγιόν συγγραφέας: Κίρα Σίνου είδος βιβλίου :περιπέτεια Τόπος :Αθήνα,Κωνσταντινούπολη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "« Το ασημένιο μενταγιόν » Κίρα Σίνου. Η ταυτότητα του βιβλίου τίτλος: Το ασημένιο μενταγιόν συγγραφέας: Κίρα Σίνου είδος βιβλίου :περιπέτεια Τόπος :Αθήνα,Κωνσταντινούπολη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 « Το ασημένιο μενταγιόν » Κίρα Σίνου

2

3 Η ταυτότητα του βιβλίου τίτλος: Το ασημένιο μενταγιόν συγγραφέας: Κίρα Σίνου είδος βιβλίου :περιπέτεια Τόπος :Αθήνα,Κωνσταντινούπολη χρόνος : Αρχές της δεκαετίας του ΄90

4 ήρωες :Η Μαρίνα, οι γονείς της, η φίλη της η Χριστίνα, η κυρία Αριάδνη, ο Κώστας ο οδηγός, ο Γιάννης ο ξεναγός, η Σόνια και οι φίλοι της, ο Τάσος και οι γονείς του και οι κύριοι Μακρής, Φακίδης και Κάλφογλου.

5 H περίληψη του βιβλίου Η Μαρίνα ζει στην Αθήνα με τους γονείς της. Μια μέρα βρίσκει ένα ασημένιο μενταγιόν και αποφασίζει να το κρατήσει, γιατί δεν παρουσιάζεται κανείς να της το ζητήσει. Έτσι το παίρνει μαζί της σε μια εκδρομή, στην Κωνσταντινούπολη, που πηγαίνει με τους γονείς της και τη φίλη της, Χριστίνα.

6 Εκεί παραξενεύεται για το ενδιαφέρον που δείχνει ο ξεναγός και μια συνταξιδιώτισσά της, η Σόνια, για το κόσμημά της. Στη συνέχεια, άγνωστοι της κλέβουν το μενταγιόν, και το μυστήριο με το κόσμημα και την παράξενη συμπεριφορά του ξεναγού και κάποιων συνεπιβατών της, μεγαλώνει περισσότερο. Τελικά, όλη η αλήθεια αποκαλύπτεται, και το μυστήριο λύνεται, κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους, στον έλεγχο που τους γίνεται στο ελληνικό τελωνείο του Έβρου.

7 Εκεί διαπιστώνεται ότι ο ξεναγός με συνεργάτες τη Σόνια και τον οδηγό, προσπαθούσαν να περάσουν ναρκωτικά στην Ελλάδα, και ότι το μενταγιόν, που τυχαία βρέθηκε στα χέρια της Mαρίνας, ήταν το «σημάδι» για να τους αναγνωρίσει ο συνεργάτης τους τελωνειακός και να τους αφήσει να περάσουν χωρίς έλεγχο στην Ελλάδα.

8 Ευχαριστώ για την προσοχή σας … Εβελίνα Γκιούρου


Κατέβασμα ppt "« Το ασημένιο μενταγιόν » Κίρα Σίνου. Η ταυτότητα του βιβλίου τίτλος: Το ασημένιο μενταγιόν συγγραφέας: Κίρα Σίνου είδος βιβλίου :περιπέτεια Τόπος :Αθήνα,Κωνσταντινούπολη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google