Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ

2 Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Αυτοκράτορας.
Μία μέρα έβγαλε τελάληδες και λέει στους υπηκόους του: « Όποιος μου φέρει τον μικρό σοφό άνθρωπο που κηρύττει, επηρεάζει και θέλει να εκχριστιανίσει τον λαό μου, θα κάνω ό,τι μου ζητήσει, θα υπογράψω μία συνθήκη αιώνιας συνεργασίας». Ποιος, όμως, θα μπορέσει να βρει αυτό τον μικρό σοφό άνθρωπο ; Αυτός κατέβαινε στον κόσμο μόνο μια φορά το χρόνο στη γιορτή των Χριστουγέννων και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά εμφανιζόταν μόνο στους καλόψυχους και πιστούς ανθρώπους. Κι όποιος τον έβλεπε μπροστά του, του ζητούσε ό,τι επιθυμούσε και αυτός το εκτελούσε αμέσως. Μα πώς ήταν δυνατόν να τον βρούνε μόνο και μόνο, επειδή το θέλησε ο αυτοκράτορας;

3 την επιθυμία του βασιλιά, λέει στη γυναίκα του:
Έψαξαν παντού. Έκαναν επιδρομές σε χωριά, σε σπίτια, σε δάση, αλλά ο άνθρωπος πουθενά . Ένας υπήκοος του βασιλιά, που ζούσε φτωχικά με την οικογένειά του και πολλές φορές κοιμόνταν νηστικοί, όταν άκουσε την επιθυμία του βασιλιά, λέει στη γυναίκα του: « Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουμε νηστικοί, θα πάω στον αυτοκράτορα και θα του ζητήσω να κάνουμε μια συναλλαγή. Θα του ζητήσω 20 μέρες προθεσμία και πολλά λεφτά για να ζήσετε καλά για όλη τη ζωή σας»! Η γυναίκα του προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη, αλλά άδικα.

4 στους συμβούλους του να τις εκτελέσουν.
Πήγε λοιπόν στον αυτοκράτορα, του λέει για τη συναλλαγή και ο αυτοκράτορας δέχτηκε και έδωσε διαταγές στους συμβούλους του να τις εκτελέσουν. Πέρασαν οι μέρες και ο αυτοκράτορας φώναξε τον φτωχό στο παλάτι και τον ρωτάει «Τον βρήκες;» «Όχι, κι αν θέλεις την αλήθεια, δεν προσπάθησα καθόλου. Σου είπα ψέματα για να γλιτώσω την οικογένειά μου από την πείνα», του απαντάει ο φτωχός. Θύμωσε ο αυτοκράτορας και αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Ρώτησε τους αυλικούς του ποια θα ήταν η τιμωρία του. Ο καθένας έλεγε τη δικιά του τιμωρία. Από την άκρη ακουγόταν ένα παιδί που έλεγε: «Δίκαιος ο αυτοκράτορας», συνέχεια σε κάθε απάντηση. Ο βασιλιάς δεν καταλάβαινε τα λόγια του παιδιού και συνέχισε να ρωτάει .

5 «Ποιος είσαι και από πού ξεφύτρωσες; Όλο «δίκαιος
Δεν άντεξε τότε ο αυτοκράτορας και λέει: «Ποιος είσαι και από πού ξεφύτρωσες; Όλο «δίκαιος ο αυτοκράτορας», επαναλαμβάνεις συνέχεια. Τι θέλεις να πεις;» Τότε το παιδάκι λέει: «Θέλω να πω, αυτοκράτορα, πως, όποια απάντηση κι αν πήρες, δεν ευχαριστήθηκες, γιατί, αν θέλεις να μάθεις, εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις και παρουσιάζομαι μόνο στους καλούς ανθρώπους, γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ, για εσένα. Άφησε τον φτωχό, γιατί κράτησε τη συμφωνία του και με έφερε μπροστά σου. Έλα μαζί μου να κρατήσουμε τον λόγο του δικαίου και να κηρύξουμε το λόγο του καλού χριστιανού».

6 Τότε ο μικρός σοφός έκανε μεταβολή και απομακρύνθηκε από το παλάτι γεμάτος χαρά που κατάφερε να οδηγήσει τον αυτοκράτορα στον σωστό δρόμο και να αποκαλύψει τα πραγματικά του αισθήματα!

7 ΓΕΩΡΓΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΝΑ ΕΛΙΝΑ


Κατέβασμα ppt "Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google