Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

2 Οι τρεις φΙλοι ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

3 ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ Η Γαλάτεια Καζαντζάκη (Ηράκλειο, Αθήνα, 1962) ήταν ποιήτρια, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας. Ήταν κόρη του λόγιου εκδότη Στυλιανού Αλεξίου. Το 1911 παντρεύτηκε τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το 1926 χώρισε με τον Ν. Καζαντζάκη και το 1933 παντρεύτηκε τον ποιητή και κριτικό Μάρκο Αυγέρη.

4

5 περίληψη Ο μικρός Παύλος ζει ευτυχισμένος με την οικογένεια του και την αδερφή του σ’ ένα παραθαλάσσιο μέρος. Ο ερχομός του θείου του από τα ξένα, του ξυπνά την ιδέα να ταξιδέψει σ ’άλλα μέρη μαζί του. Οι γονείς του ,με κρύα καρδιά ,δίνουν τελικά την ευχή τους να εκπληρώσει το όνειρό του .

6 Μέσα στο πλοίο ο Παύλος αποκτά δύο φίλους το Νίκο και την Ανθούσα
Μέσα στο πλοίο ο Παύλος αποκτά δύο φίλους το Νίκο και την Ανθούσα. Έπειτα από μερικές μέρες όμως το πλοίο ναυαγεί σ’ ένα ερημικό νησί με μοναδικούς επιζώντες τα τρία παιδιά. Δίχως να χάσουν την ελπίδα τους, μάχονται για την καθημερινή επιβίωση φτιάχνοντας σπίτι σ’ ένα βράχο, φούρνο από πηλό και καμάκι για το ψάρεμα .

7 Ώσπου κάποια στιγμή σώζουν δυο σκλάβους από ανθρωποφάγους
Ώσπου κάποια στιγμή σώζουν δυο σκλάβους από ανθρωποφάγους. Αυτοί για να τους ευχαριστήσουν υπόσχονται ότι θα φέρουν βοήθεια το συντομότερο.

8 Τι μου άρεσε.. Προτίμησα αυτό το βιβλίο διότι έχει γρήγορη πλοκή και είναι περιπέτεια με ήρωες τρία μικρά παιδιά. Καταφέρνουν να επιβιώσουν με γενναιότητα, θάρρος και ελπίδα για το μέλλον.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google