Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα 11-14 Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα 11-14 Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα 11-14 Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα 11-14

3

4 Στα αρχαία χρόνια, ο Οδυσσέας αντιμετώπισε πολλούς κινδύνους και πέρασε πολλές περιπέτειες στο δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Κατάφερε να τους ξεπεράσει και να φτάσει στον προορισμό του, την Ιθάκη. Τώρα εσύ, σαν ένας μοντέρνος Οδυσσέας, ακολούθησε το δρόμο του, ξεπέρασε τους κινδύνους από την πλοήγησή σου στο Διαδίκτυο και φτάσε στη δική σου Ιθάκη με ασφάλεια. Στο τέλος του ταξιδιού σου θα έχεις μάθει πολλά για το ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Κάνε κλικ για να συνεχίσεις

5 http://www.saferinternet.gr http://www.saferinternet.org http://www.safeline.gr/tips.php

6 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Καταλληλότητα ιστοσελίδων 2.Εθισμός 3.Χρήση πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο 4.Spam μηνύματα και μηνύματα από άγνωστους αποστολείς 5.Μετάδοση ιών από μηνύματα και ιστοσελίδες στον υπολογιστή μας 6.Επικοινωνία με αγνώστους σε chat rooms 7.Κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων 8.Παραπλανητικά και διαφημιστικά παράθυρα (ads) 9.Αξιοπιστία πληροφοριών

7 Αυτή η εικόνα θα μεταμορφωθεί σταδιακά καθώς θα παίζεις.

8 1. Τι γνωρίζεις σχετικά με το Διαδίκτυο; A. Όλες οι ιστοσελίδες είναι κατάλληλες για τα παιδιά.A. Όλες οι ιστοσελίδες είναι κατάλληλες για τα παιδιά. B. Οι ιστοσελίδες είναι όλων των ειδών, άρα B. Οι ιστοσελίδες είναι όλων των ειδών, άρα μπορούν να είναι ακατάλληλες ή επικίνδυνες για τα παιδιά. Γ. Οι ακατάλληλες ιστοσελίδες για τα παιδιά έχουν ένα απαγορευτικό σημάδι.

9 Κάνε κλικ για να συνεχίσεις ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

10 2. Μπορεί το ίντερνετ να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο ίντερνετ μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Το ίντερνετ είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούριους φίλους. Γ. Το να αφιερώνεις πολύ χρόνο σερφάροντας στο ίντερνετ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σου ζωή και υγεία.A. Ο εθισμός στο ίντερνετ μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας.B. Το ίντερνετ είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούριους φίλους.Γ. Το να αφιερώνεις πολύ χρόνο σερφάροντας στο ίντερνετ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σου ζωή και υγεία.

11 2. Μπορεί το ίντερνετ να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο ίντερνετ μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Το ίντερνετ είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούριους φίλους. Γ. Το να αφιερώνεις πολύ χρόνο σερφάροντας στο ίντερνετ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σου ζωή και υγεία.A. Ο εθισμός στο ίντερνετ μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας.B. Το ίντερνετ είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούριους φίλους.Γ. Το να αφιερώνεις πολύ χρόνο σερφάροντας στο ίντερνετ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σου ζωή και υγεία.

12 ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κάνε κλικ εδώ για να προσπαθήσεις ξανά

13 ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κάνε κλικ εδώ για να προσπαθήσεις ξανά

14 Κάνε κλικ για να συνεχίσεις ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

15 6. Συνομιλείς με έναν άγνωστο άτομο σ’ ένα chat room. Σου ζητάει να συναντηθείτε. A. Τον/την γνωρίζεις πολύ καλά. Μιλάς μαζί του/της κάθε μέρα και γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα γι’ αυτόν/αυτήν. Αποφασίζεις να πας στη συνάντηση.A. Τον/την γνωρίζεις πολύ καλά. Μιλάς μαζί του/της κάθε μέρα και γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα γι’ αυτόν/αυτήν. Αποφασίζεις να πας στη συνάντηση. B. Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον πρόκειται να τον/την συναντήσεις σε μια κεντρική καφετέρια. Γ. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν σου λέει την αλήθεια. Μίλησε με τους γονείς σου και, αν επιμένεις, πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους.B. Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον πρόκειται να τον/την συναντήσεις σε μια κεντρική καφετέρια. Γ. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν σου λέει την αλήθεια. Μίλησε με τους γονείς σου και, αν επιμένεις, πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους.

16 6. Συνομιλείς με έναν άγνωστο άτομο σ’ ένα chat room. Σου ζητάει να συναντηθείτε. A. Τον/την γνωρίζεις πολύ καλά. Μιλάς μαζί του/της κάθε μέρα και γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα γι’ αυτόν/αυτήν. Αποφασίζεις να πας στη συνάντηση.A. Τον/την γνωρίζεις πολύ καλά. Μιλάς μαζί του/της κάθε μέρα και γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα γι’ αυτόν/αυτήν. Αποφασίζεις να πας στη συνάντηση. B. Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον πρόκειται να τον/την συναντήσεις σε μια κεντρική καφετέρια. Γ. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν σου λέει την αλήθεια. Μίλησε με τους γονείς σου και, αν επιμένεις, πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους.B. Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον πρόκειται να τον/την συναντήσεις σε μια κεντρική καφετέρια. Γ. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν σου λέει την αλήθεια. Μίλησε με τους γονείς σου και, αν επιμένεις, πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους.

17 ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κάνε κλικ εδώ για να προσπαθήσεις ξανά

18 ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κάνε κλικ εδώ για να προσπαθήσεις ξανά

19 Κάνε κλικ για να συνεχίσεις ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

20 9. Ψάχνεις πληροφορίες για μια σχολική σου εργασία. Χρησιμοποιείς μία μηχανή αναζήτησης. A. Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες, βρήκες τις πληροφορίες που έψαχνες. B. Συλλέγεις όλες τις πληροφορίες που βρήκες σε αρκετές σελίδες. Κάποιες απ’ αυτές μπορεί να είναι σωστές. Γ. Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι ακριβείς.A. Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες, βρήκες τις πληροφορίες που έψαχνεςB. Συλλέγεις όλες τις πληροφορίες που βρήκες σε αρκετές σελίδες. Κάποιες απ’ αυτές μπορεί να είναι σωστές.Γ. Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι ακριβείς.

21 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

22 Τέλος Όλα τα γραφικά, ο σχεδιασμός και η παρουσίαση έγιναν από την ομάδα μας.

23 ΠΙΤΣΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ19 8 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Email: apitsouli@gmail.com Url: ejournal.eduprojects.net/ipm101 (ανοίξτε το φάκελο Safer internet) ΠΕ19 8 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Email: apitsouli@gmail.com Url: ejournal.eduprojects.net/ipm101 (ανοίξτε το φάκελο Safer internet)


Κατέβασμα ppt "Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα 11-14 Διαγωνισμός Saferinternet 2008 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google