Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ

2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

3 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

4 ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ
Κίνα Ιαπωνία Μογγολία Β. Κορέα Ν. Κορέα Ταϊβάν

5 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Α. ΑΣΙΑΣ

6 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΧΩΡΩΝ Α. ΑΣΙΑΣ

7 ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ Κίνα Ιαπωνία Μογγολία Β. Κορέα Ν. Κορέα Ταιβάν

8 ΚΙΝΑ Επιφάνεια: τετρ. χλμ. (τρίτη στον κόσμο σε έκταση μετά τη Ρωσία και τον Καναδά). Πληθυσμός: κάτοικοι (πρώτη στον κόσμο). Πρωτεύουσα: Πεκίνο. Γλώσσα: Η επίσημη γλώσσα είναι η Χαν (κινεζική). Θρησκεία: κομφουκιανοί, βουδιστές, ταοϊστές, μουσουλμάνοι και καθολικοί. Νόμισμα: Γιουάν. Γεωγραφική Θέση: συνορεύει βόρεια με τη Ρωσία και τη Μογγολία, βορειοανατολικά με την Βόρεια Κορέα, νότια με το Βιετνάμ, το Λάος, τη Βιρμανία, την Ινδία, νοτιοδυτικά με το Μπουτάν, το Νεπάλ, την Ινδία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Κιρκιζιστάν και το Καζακιστάν. Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά βρέχεται από την Κίτρινη Θάλασσα, την Κινεζική Ανατολική Θάλασσα και από τη Νότια. Πολίτευμα: Λαϊκή Δημοκρατία

9 ΚΙΝΑ Μορφολογία: Το κινεζικό έδαφος είναι κυρίως ορεινό. Μόνο το 30% της επιφάνειας βρίσκεται σε υψόμετρο μικρότερο των μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Υδρογραφία: Από το οροπέδιο του Θιβέτ πηγάζουν οι μεγαλύτεροι ποταμοί, που ρέουν προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά (Γιάνκτσε Γιάνγκ, Χουάν Χο, Σι Κιάνγκ). Ανάμεσα στις λίμνες ξεχωρίζουν η Πογιάνκ Χου, η Τουνκτίνκ Χου, η Χούνκτσε Χου στην πεδιάδα του Γιάνκτσε. Κλίμα: Οι κλιματολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται από το βορρά προς το νότο και από την ανατολή προς τη δύση. Στο εσωτερικό υπερισχύουν ηπειρωτικά κλίματα, με έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας και λίγες βροχοπτώσεις. Οικονομία: Η κινεζική οικονομία στηρίζεται α) στη γεωργία (καλλιέργεια δημητριακών - ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι), β) στην ιχθυοτροφία, γ) στις σιδηρουργία και στην βιομηχανία μεταλλευμάτων (πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά και σίδηρο) και τέλος δ) στην πολύ αναπτυγμένη βιομηχανία χημικών ( πλαστικές και τεχνητές ύλες).

10 Φωτογραφίες από την ΚΙΝΑ
Πεκίνο

11 Φωτογραφίες από την ΚΙΝΑ
Σαγκάη

12 Φωτογραφίες από την ΚΙΝΑ
Χονγκ Κονγκ

13 Φωτογραφίες από την ΚΙΝΑ
Το Σινικό Τείχος

14 Φωτογραφίες από την ΚΙΝΑ
Οι άνθρωποι

15 ΙΑΠΩΝΙΑ Επιφάνεια: 372.819 τ.χλμ. Πληθυσμός: 123.611.000 κατ.
Πρωτεύουσα: Τόκιο. Γλώσσα: Γιαπωνέζικα. Θρησκεία: Σιωνισμός και Βουδισμός Νόμισμα: Γιέν. Γεωγραφική Θέση: Η Ιαπωνία επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Πολίτευμα: Πολυκομματική Δημοκρατία

16 ΙΑΠΩΝΙΑ Μορφολογία: Η Ιαπωνία αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, που συνοδεύονται από χιλιάδες μικρότερα νησιά. Το έδαφος της Ιαπωνίας είναι ορεινό (Ιαπωνικές Άλπεις – Ηφαίστεια). Υδρογραφία: . Οι περισσότεροι ποταμοί έχουν μικρό μήκος. Πολλές είναι και οι λίμνες που σχηματίζονται στον κρατήρα των ηφαιστείων και οι λίμνες που βρίσκονται στις ακτές. Κλίμα: Η πλαγιά του Ειρηνικού Ωκεανού είναι πιο ζεστή από εκείνη που κοιτάζει στο εσωτερικό της χώρας. Οικονομία: Η Ιαπωνία θεωρείται η 2η οικονομική δύναμη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικονομία της στηρίζεται κυρίως: α) Στην εξαγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. β) Στην αλιεία, όπου η Ιαπωνία είναι στη πρώτη θέση στον κόσμο. γ) Κατέχει την 1η θέση στην παραγωγή φυσικών και καλλιεργημένων μαργαριταριών δ) Η ναυπηγική βιομηχανία είναι από τις σημαντικότερες του κόσμου.

17 Φωτογραφίες από την ΙΑΠΩΝΙΑ
Τόκιο

18 Φωτογραφίες από την ΙΑΠΩΝΙΑ
Οζάκα Τόκιο Χιροσίμα Ναγκασάκι

19 Φωτογραφίες από την ΙΑΠΩΝΙΑ
Γιοκοχάμα

20 Φωτογραφίες από την ΙΑΠΩΝΙΑ
Παγόδες Ιαπωνικές Άλπεις

21 Φωτογραφίες από την ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι άνθρωποι Σούμο

22 ΜΟΓΓΟΛΙΑ Επιφάνεια: 1.566.500 τ.χλμ. Πληθυσμός: 2.043.000 κατ.
Πρωτεύουσα: Ουλάν Μπατόρ. Γλώσσα: Μογγολική Θρησκεία: Λαμαϊσμός Νόμισμα: (το) Τουγκρίκ Γεωγραφική Θέση: συνορεύει βόρεια με τη Ρωσία και στο υπόλοιπο μέρος με την Κίνα. Πολίτευμα: Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

23 ΜΟΓΓΟΛΙΑ Μορφολογία: Το έδαφος της είναι στεπώδες και ερημικό. Στα βόρεια αλλά και στα νότια υψώνονται οροσειρές (Αλτάια Όρη, Όρη Χανγκάι) ενώ στα ανατολικά υπάρχει η μεγάλη ερημική έκταση του Γκόμπι. Κλίμα: Το κλίμα είναι ηπειρωτικό με σπάνιες βροχοπτώσεις. Υδρογραφία: Οι βασικοί ποταμοί είναι οι Σελενγκέ και Αργκούν. Πληθυσμός: Ο πληθυσμός αποτελείται από Μογγόλους και από μειονότητες ρώσων και κινέζων. Οικονομία: Η βασική δραστηριότητα είναι η νομαδική κτηνοτροφία πάνω στην οποία στηρίζεται η οικονομία (γάλα, κρέας, δέρματα, μαλλί) και μια πολύ μικρή γεωργία δημητριακά.

24 Φωτογραφίες από την Μογγολία

25 Φωτογραφίες από την Μογγολία
Οι άνθρωποι

26 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ &
Χερσόνησος στην Ανατολική Ασία, ανάμεσα στην Κίτρινη Θάλασσα και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Συνορεύει βόρεια με την Κίνα και σε ένα μικρό κομμάτι με τη Ρωσία. Είναι χωρισμένη σε δύο κράτη αυτόνομα: Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στο βορρά και η Δημοκρατία της Κορέας στο νότο. Τα δύο κράτη χωρίζονται από μια γραμμή ανακωχής που έχει μήκος 250 χλμ.

27 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ Επιφάνεια: 120.538 τ. χλμ. Πληθυσμός: 22.618.000 κατ.
Πρωτεύουσα: Πιόνγ - Γιάνγ. Γλώσσα: Η κορεάτικη. Θρησκεία: Βουδισμός, κομφουκιανισμός. Νόμισμα: Βον βορειοκορεάτικο. Γεωγραφική Θέση: Βόρεια με την Κίνα και σε ένα κομμάτι με τη Ρωσία, νότια με τη Νότια Κορέα. Πολίτευμα: Λαϊκή δημοκρατία. Μορφολογία: Η χώρα είναι κυρίως ορεινή. Οι ακτές της Κίτρινης Θάλασσας είναι επίπεδες και κατάλληλες για αρδευτικές καλλιέργειες. Κλίμα: Έχει ηπειρωτικό κλίμα. Οικονομία: Τα βασικά προϊόντα είναι ρύζι, σιτάρι, σόγια, βαμβάκι και καπνός. Το υπέδαφος έχει αρκετά αποθέματα σε κάρβουνο, σίδηρο και μόλυβδο. Τέλος έχουν αναπτυχθεί σημαντικά βιομηχανίες σιδηρουργικές, μεταλλουργικές, χημικές, υφασμάτων, τσιμέντου και χαρτιού.

28 Φωτογραφίες από την Β. Κορέα
Πιόνγ - Γιάνγ Οι άνθρωποι

29 ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Επιφάνεια: 99.237 τ. χλμ. Πληθυσμός: 43.411.000 κατ.
Πρωτεύουσα: Σεούλ. Γλώσσα: Η κορεάτικη. Θρησκεία: Βουδισμός, κομφουκιανισμός. Νόμισμα: Βον νοτιοκορεάτικο. Γεωγραφική Θέση: Βόρεια με τη Βόρεια Κορέα. Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία. Μορφολογία: Η χώρα είναι κυρίως ορεινή. Οι ακτές της Κίτρινης Θάλασσας είναι επίπεδες και κατάλληλες για αρδευτικές καλλιέργειες. Κλίμα: Έχει ηπειρωτικό κλίμα. Οικονομία: Η κορεάτικη οικονομία βασίστηκε σε μια μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. Άλλες ασχολίες είναι η γεωργία και η αλιεία.

30 Φωτογραφίες από την Ν. Κορέα
Σεούλ

31 Φωτογραφίες από την Ν. Κορέα
Οι άνθρωποι

32 ΤΑΙΒΑΝ (Φορμόζα) Επιφάνεια: 36.000 τ.χλμ. Πληθυσμός: 20.811.000 κατ.
Πρωτεύουσα: Ταϊπέι. Γλώσσα: Κινεζική Θρησκεία: Κομφουκιανισμός και Βουδισμός. Περίπου Καθολικοί. Νόμισμα: Το νέο δολάριο της Ταϊβάν. Γεωγραφική Θέση: Το νησί βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Πολίτευμα: Προεδρική Δημοκρατία

33 ΤΑΙΒΑΝ (Φορμόζα) Επιφάνεια: Το νησί διασχίζεται κατά μήκος από οροσειρές, οι οποίες στις ανατολικές ακτές καταλήγουν απότομα, ενώ στα δυτικά κατηφορίζουν σε μια παράλια ζώνη εύφορη και καλλιεργήσιμη. Κλίμα: Το κλίμα είναι τροπικό, ζεστό και υγρό. Πληθυσμός: Ο πληθυσμός, που αποτελείται από κινέζους, συγκεντρώνεται στη δυτική πεδιάδα. Οικονομία: Οικονομικά η Ταϊβάν γνώρισε καλπάζουσα ανάπτυξη. Ανεπτυγμένη είναι και η γεωργία. Εξάγει: ζαχαροκάλαμο, καπνό, μπαχαρικά, εσπεριδοειδή, τσάι και καφέ, ενώ για εσωτερική κατανάλωση παράγεται ρύζι, γλυκές πατάτες και σόγια. Ανεπτυγμένες είναι επίσης βιομηχανίες τροφίμων, τσιμέντου και πληροφορικής.

34 Φωτογραφίες από την ΤΑΙΒΑΝ
Ταϊπέι

35 Φωτογραφίες από την ΤΑΙΒΑΝ
Ταϊπέι


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google