Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άννα Φραγκίσκου

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά την ένταξή της στην Ε.Ε, νόμισμά της είναι το ευρώ. Η έκτασή της είναι 603, 628 km2. Ο πληθυσμός της είναι 45,7 εκατομμύρια.

3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  Η Ουκρανία συνορεύει με την Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Μολδαβία. Την Ουκρανία διασχίζουν 3 ποταμοί. Ο Δνείπερος, ο Δνείστερος και ο Σέβερσκυ Ντόνετς, οι οποίοι καταλήγουν στη Μαύρη Θάλασσα και στη μικρότερη Αζοφική Θάλασσα.. Κυριότερες πόλεις, εκτός την πρωτεύουσα, είναι το Χάρκοβο, η Οδησσός, το Ντνιπροπετρόβσκ, το Ντόνετσκ κ.α.

4 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ  Η επίσημη γλώσσα της είναι τα Ουκρανικά. Η θρησκεία των περισσότερων κατοίκων της Ουκρανίας, είναι Χριστιανική Ορθόδοξη. Ο πληθυσμός αποτελείται από Ουκρανούς (72%), Ρώσους (22%) και από μικρά ποσοστά Εβραίων (1,5%) και Λευκορώσων (1%). 22% 1,5% 1%

5 ΚΛΙΜΑ  Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου σημειώνονται πολλές βροχοπτώσεις, και τους χειμώνες η θερμοκρασία πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς σημειώνονται επίσης πολλές χιονοπτώσεις.

6 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι πεδινό και καλλιεργήσιμο.. Εκεί καλλιεργούνται δημητριακά, ζαχαρότευτλα, ηλίανθοι, από τους οποίους παράγεται και το ηλιέλαιο, ενώ ανεπτυγμένη είναι επίσης η εκτροφή βοοειδών και η παραγωγή γάλακτος. Από πλευράς ορυκτού πλούτου η χώρα διαθέτει σιδηρομετάλλευμα, άνθρακες, μαγγάνιο, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ορυκτό άλας, θείο, γραφίτη, τιτάνιο, νικέλιο, υδράργυρο και μαγνήσιο.

7 Η σημαία της Ουκρανίας


Κατέβασμα ppt "Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google