Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος, ΜΥΡΤΙΣ, Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος, ΜΥΡΤΙΣ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΑΦΦΕ H αξιοποίηση της ελληνικής αρωματικής βιοποικιλότητας μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Σιάτιστα, 12/12/2015

2 Οργάνωση δομημένης διαβούλευσης στο πλαίσιο των Θεματικών Ομάδων ( ΓΓΕΤ ) Κείμενο Βάσης Ερωτηματολόγιο +

3 Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 1. Κηπευτικά υπαίθριες και υπό κάλυψη Καλλιέργειες ( θερμοκήπια - δικτυοκήπια ). 2. Υδατοκαλλιέργειες 3. Ελιά - Λάδι 4. Φυτοπροστασία 5. Τρόφιμα Βιοτεχνολογία και Βιολειτουργικά τρόφιμα 6. Αρωματικά φυτά 7. Δενδροκομία 9. Κτηνοτροφία 10. Άμπελος - Οίνος 11. Γεωργία ( μεγάλες εκτατικά καλλιέργειες, τεχνολογία υποστήριξης ). 12. Ποτά - Αναψυκτικά 13. Νερά - Δάση 14. Αξιοποίηση αποβλήτων από την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων 3

4 ΟΜΑΔΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Πρώτη συνάντηση Θεσσαλονίκη 20-11-2013 30 Συμμετέχοντες εταιρείες και ερευνητές 4

5 Η κατάσταση στην Ελλάδα ( στοιχεία ΟΠΕΚΕΠΕ )

6 Σημαντικότερα καλλιεργούμενα είδη ΑΦΦ στην Ελλάδα

7 και ακολουθούν

8 Έρευνα στα ελληνικά ΑΦΦ Έρευνα Τεχνολογική ανά π τυξη Καινοτόμα π ροϊόντα

9 Anuga 2015 - Καινοτομία

10 Λέξεις κλειδιά : φυσικό - ξεκάθαρη σήμανση - αειφορία Early Trends = Future Wins

11  Εκτός από υψηλή ποιότητα, σύνδεση με brands και την ιστορία πίσω από ένα προϊόν  Επιστροφή στη σημασία των πραγμάτων  Καινοτομία και πρωτοτυπία στη γεύση  Καινοτόμες συσκευασίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν Νο. 3 τάση : Target group καταναλωτών “Millennials” 15-35 ετών 1/3 των καταναλω - τών Καλή σχέση με τεχνολογία Καλά πληροφο - ρημένοι Κοινωνικά ευαισθητο - ποιημένοι

12 Λέξεις κλειδιά : Αναγνωρίσιμα συστατικά, απουσία προσθέτων / συντηρητικών, ισχυρισμοί βιολογικής παραγωγής Νο. 1 τάση : Clear label

13 μπροστά στη νέα υπερτροφή από τη Λατινική Αμερική ………..

14 λάδι, κρασί... η ελληνική συμμετοχή είχε να παρουσιάσει …

15 You need a BRAND with a STORY to tell and products that can deliver HIGH ADDED VALUE to your customers and consumers αλλά και καινοτόμα προϊόντα ΑΦΦ …..

16 έρευνα, καινοτομία, υψηλή ποιότητα … Μίγματα ΑΦΦ για αφεψήματα ελληνικά για ειδικές χρήσεις ( επιστημονικά τεκμηριωμένες ) άριστες Α΄ ύλες νόστιμα το δυνατόν βιολογικά νόμιμα

17 Ελληνικά, βιολογικά, τεκμηριωμένα επιστημονικά ( καινοτόμα προϊόντα έρευνας ), άριστης ποιότητας Α ’ ύλες

18 Άριστο παράδειγμα εκμετάλλευσης αποτελεσμάτων έρευνας στην παραγωγής (Éclair, ΠΑΒΕΤ κ. α ……..) Στόχος : Millennials 5 βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό Grate Taste Awards

19 και άλλα προϊόντα ΑΦΦ Ξηρή δρόγη για διάφορες χρήσειςΜίγματα

20 και ο ανταγωνισμός …

21 Σύνδεση έρευνας - παραγωγής Αρωματική βιο π οικιλότητα ελληνικής χλωρίδας Βασική έρευνα Εφαρμο - σμένη έρευνα Πειραματική ανά π τυξη μέσω συλλογικών οργάνων - Διάχυση Δημιουργία καινοτόμων π ροϊόντων

22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Σιάτιστα, 12/12/2015 Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !


Κατέβασμα ppt "Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google