Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Δ.ΖΩΙΤΣΗΣ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Δ.ΖΩΙΤΣΗΣ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Δ.ΖΩΙΤΣΗΣ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΣΟ Η ΑΦΙΞΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

3 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ – ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΑ ΦΑΞ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΕΛΑΤΗ
Ο ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ (ΑΥΤΌ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ) ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΞΑΝΑΡΩΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

5 ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ-ΤΑ ΦΑΧ –ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΩΜΑΤΙΩΝ –ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΝ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

7 ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ
ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ. ΕΝΗΜΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΩΝ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

8 ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ ΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ RACK ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

9 ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΙΘΕΤΑΙ ΈΝΑ Η ΔΥΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΧΩΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ Η ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

10 ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΩΡΕΙΟ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΡΤΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ=ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ-ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑ ΤΙΜΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

11 ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΤΟΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

12 ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΡΤΑΣ ( ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΩΝ ΠΡΩΙΝΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

13 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΥ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΚΑΙ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

14 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΝΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ. ΌΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΤΕ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

15 ΤΑΜΕΙΟ Η ΤΑΜΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΑΜΕΙΑ 1.ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 2. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 3. ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΕΟΥΣ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΟΣΟ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

16 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

17 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΦΛΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΈΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ Η ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΆΘΕ ΤΜΗΜΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

18 ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

19 ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ( PAID OUT )
ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΚΡΟ-ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ PAID OUT ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΥΤΌ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ M/C ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

20 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PAID OUT ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

21 ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΤΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΙΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

22 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

23 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ (TRAVELLER’S CHEQUES)
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

24 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

25 ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ (DEBIT CARDS)
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

26 ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

27 ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

28 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

29 MAIN COURANTE ΤΜΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.
ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ. ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ-ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΑ. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

30 MAIN COURANTE ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ M/C ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

31 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΛΩΝ Α ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΩΜΑΤΙΟΥ-ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ-ΟΝΟ/ΜΟ-ΑΤΟΜΑ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΤΙΜΗ Β ΟΜΑΔΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

32 ΤΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ)
ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

33 ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η 1Η ΟΜΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΦΙΞΗΣ
VOUCHER ΑΝ ΓΚΡΟΥΠ ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ Η 2Η ΟΜΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

34 ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

35 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΣΟΔΑ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΕΙΑΝΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.

36 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Δ.ΖΩΙΤΣΗΣ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google