Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1.Περιγράφει τη νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου. 2.Αναφέρει τους τρόπους μεταφοράς του προγεύματος και των παρασκευών στο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1.Περιγράφει τη νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου. 2.Αναφέρει τους τρόπους μεταφοράς του προγεύματος και των παρασκευών στο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1.Περιγράφει τη νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου. 2.Αναφέρει τους τρόπους μεταφοράς του προγεύματος και των παρασκευών στο δωμάτιο. 3.Περιγράφει τον τρόπο έκδοσης και παράδοσης του δελτίου παραγγελίας. 4.Περιγράφει τον τρόπο είσπραξης και εξόφλησης λογαριασμών. ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: ΜΕΡΟΣ Β΄

2 1.ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους: Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους:  Πετσέτα πελάτη  Πιάτο πρώτου  Μαχαίρι πρώτου  Πιατάκι, φλιτζάνι και κουταλάκι καφέ  Πιατάκι με φακελάκια ζάχαρης

3 1.ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους: Η προετοιμασία των σκευών γίνεται μέσα στους δίσκους σερβιρίσματος ή στα ειδικά τραπεζάκια από τους τραπεζοκόμους:  Πετσέτα πελάτη  Πιατάκι ψωμιού και μαχαιράκι βουτύρου  Μαχαίρι και πιρούνι κυρίως φαγητού  Πιατάκι, φλιτζάνι και κουταλάκι καφέ  Πιατάκι με φακελάκια ζάχαρης  Αλατιέρα, πιπεριέρα

4 2.ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΓΕΥΜΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ.  Η μεταφορά των παρασκευών στα δωμάτια γίνεται με δίσκους ή ειδικά τραπεζάκια.  Συνήθως οι δίσκοι χρησιμοποιούνται για παραγγελίες ενός ατόμου και τα τραπεζάκια για παραγγελίες πέρα των δυο ατόμων.

5 3.ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.  Συμπλήρωση δελτίου παραγγελίας  Το πρωτότυπο (απόκομμα) του δελτίου πηγαίνει στο τμήμα που θα παραδώσει τα φαγητά και ποτά (κουζίνα, παρασκευαστήριο προγεύματος)  Το δεύτερο απόκομμα παραμένει στο οφίς ορόφων για έλεγχο και αναφορά της εργασίας που έγινε.  Το τρίτο απόκομμα, μετά την υπογραφή του από τον πελάτη, αποστέλλεται στην υποδοχή για να γίνει η χρέωση στο λογαριασμό του πελάτη.

6 4.ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ:  Ο πελάτης παραλαμβάνει το φαγητό και πληρώνει μετρητά.  Ο πελάτης υπογράφει το λογαριασμό του για να πληρώσει αργότερα.  Η αποστολή του λογαριασμού του πελάτη στο τμήμα υποδοχής πρέπει να γίνεται σύντομα.

7 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Πως γίνεται η νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου; 2.Ποιοι είναι οι τρόποι μεταφοράς του προγεύματος στο δωμάτιο του πελάτη; 3.Ποιος είναι ο σωστός τρόπος της έκδοσης και παράδοσης του δελτίου παραγγελίας; 4.Ποιος είναι ο σωστός τρόπος είσπραξης και εξόφλησης λογαριασμών από την υπηρεσία παράθεσης φαγητών και ποτών στο δωμάτιο του πελάτη;


Κατέβασμα ppt "1.Περιγράφει τη νυκτερινή προετοιμασία του εξοπλισμού της υπηρεσίας δωματίου. 2.Αναφέρει τους τρόπους μεταφοράς του προγεύματος και των παρασκευών στο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google