Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)

3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ Ε.Ε. 2010)* * Εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 10 θηλυκά ζώα επιλέξιμα (άνω του έτους ή να έχουν γεννήσει τουλάχιστον μια φορά) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣΠΡΟΒΑΤΑΓΙΔΙΑΣΥΝΟΛΟ % % % %

4 Σε επίπεδο Χώρας

5 Περιφέρεια Θεσσαλίας

6 Νομός Λαρίσης

7 Εμπορία & μεταποίηση του νωπού πρόβειου & γίδινου γάλακτος  γίνεται από 750 «αγοραστές» εκ των οποίων  550 είναι «τυροκομεία» (73,3%) (305 ΦΕΤΑ 55,5%)  15 επιχειρήσεις εμπορίας γάλακτος (2%)  στη μεταποίηση συμμετέχουν και 43 κτηνοτρόφοι – μεταποιητές. (5,7%)  Οι υπόλοιποι είναι μικρές μεταποιητικές μονάδες (19%)  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΕΔΡΑ 85  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 120

8 ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (2004 – 2010)

9 ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΙΜΩΝ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (2004 – 2010)

10 ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΩΠΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2010

11

12

13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΒΕΙΟΥ & ΓΙΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΠΕΚΕΠΕ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙ Σ (ΕΔΡΑ)ΑΡΙΘΜΟΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝΑΙΓΕΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕ Σ ΑΡΙΘΜΟΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (tn) ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ (€/kg) ΓΙΔΙΝΟΓΑΛΑΠΡΟΒΕΙΟΓΑΛΑΓΙΔΙΝΟΓΑΛΑΠΡΟΒΕΙΟΓΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ,55590,9531 ΛΑΡΙΣΑΣ ,61231,0024 ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ,67641,0000 ΤΡΙΚΑΛΩΝ ,59950,9621 ΓΕNΙΚΟΣΥΝΟΛΟ: (17%Θ 10,8%Λ)

14 Ελλάδα - Πρόβειο

15 Θεσσαλία - Πρόβειο

16 Ελλάδα - Γίδινο

17 Θεσσαλία - Γίδινο

18 Γαλακτοκομικά προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα – προϊόντα Π.Ο.Π. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 Π.Ο.Π. γαλακτοκομικά προϊόντα Από αυτά τα 16 παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο ή γίδινο γάλα ή μίγμα αυτών ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι χρέος όλων μας (κτηνοτρόφων, μεταποιητών και εμπλεκόμενων φορέων) η διασφάλιση και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές των προϊόντων Π.Ο.Π. Διαφορετικά η «Ε.Ε.» μπορεί να κινήσει τη διαδικασία για ακύρωση της καταχώρησης των προϊόντων Π.Ο.Π.

19 ΦΕΤΑ Π.Ο.Π  Στοιχεία παραγωγής γάλακτος & ΦΕΤΑΣ στην περιφέρεια Θεσσαλίας.  πρόβειο γάλα 17,2% της συνολικής παραγωγής  Γίδινο γάλα 16,4% της συνολικής παραγωγής  ΦΕΤΑ 33% της συνολικής παραγωγής  ΛΑΡΙΣΑ: 16,5% ΦΕΤΑΣ ΧΩΡΑΣ ( 49% ΦΕΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΕΤΑΣ ΕΤΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (tn) ( 90,3% ΠΟΠ)

20 ΦΕΤΑ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ Η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης διασφαλίζει την αγνότητα του προϊόντος, την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και την πλούσια θρεπτική της αξία.

21 Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της εμπορικής της αξίας είναι η πιστή τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα αλλά και το ανταγωνιστικό κόστος.

22 ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. Η αιγοπροβατοτροφία και η ΦΕΤΑ ήταν και είναι άρρηκτα συνδεμένα με την Ελληνική Παράδοση

23 Οφείλουμε να στηρίζουμε όλοι τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους τυροκόμους που με σεβασμό, γνώση και μεράκι παράγουν το Ελληνικό «αιγοπρόβειο γάλα» και τα αγνά Ελληνικά Τυριά, συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων μας. Οφείλουμε να στηρίζουμε όλοι τόσο τους κτηνοτρόφους όσο και τους τυροκόμους που με σεβασμό, γνώση και μεράκι παράγουν το Ελληνικό «αιγοπρόβειο γάλα» και τα αγνά Ελληνικά Τυριά, συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων μας.

24 Έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την όμορφη εικόνα στην Ελληνική ύπαιθρο


Κατέβασμα ppt "H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google