Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η
Άτομα:Διονύσης Παντελής,Στρατής Καλογήρου ,Εφραίμ Βουλμές , Σοφία Καλλιγαρίδου

2 Γενικά χαρακτηριστικά της ανεργίας
Όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση η ανεργία αυξάνετε. Συχνά το ποσοστό ανεργίας που παραμένει, παρά το γεγονός ότι μια οικονομία βρίσκεται σε άνθηση, ονομάζεται ανεργία «τριβής» και εξαρτάται κυρίως από την κινητικότητα της εργασίας μεταξύ των διαφόρων κλάδων παραγωγής και την καταλληλότητα του εργατικού δυναμικού να απασχοληθεί σε ανερχόμενους τομείς μιας οικονομίας.

3 Ανεργία στην Ελλάδα Στην Ελλάδα σήμερα η ανεργία φθάνει στο 27% του ενεργού πληθυσμού και σύμφωνα με προβλέψεις σύντομα μπορεί να ξεπεράσει το 30%. Ιδιαίτερα η ανεργία στους νέους πλησιάζει το 60% και οι προοπτικές είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

4 Προβλήματα λόγω της ανεργίας
Είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα της ανεργίας τείνει να καταστεί το πρωταρχικό σε όλες τις κοινωνίες,προηγμένες και μη,με επιπτώσεις σοβαρές και πολλαπλές και ακόμα χειρότερες προοπτικές. Ήδη πάρα πολλά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως τα ναρκωτικά,η αναρχία,η εγκληματικότητα,αποδίδονται σε μεγάλο ποσοστό στην ανεργία.

5 Αίτια ανεργίας Η πολυθεσία Η εισβολή μεταναστών
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας που αχρήστευσε τα εργατικά χέρια κ.α Οικονομική κρίση

6 Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία θα πρέπει:
Να απελευθερωθούν η δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό ταλέντο του Έλληνα. Η μερική εργασία και η τηλεργασία είναι λύσεις σύγχρονες και τεχνοκρατικές που μπορούν να ελαφρύνουν την ανεργία,αλλά και αυτές μόνο εν μέρει . Η μερική εργασία γίνεται δεκτή ως πρόσκαιρη λύση γιατί αλλιώς σημαίνει υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής,η δε τηλεργασία είναι οπωσδήποτε δυσεύρετη και απαιτεί ειδικό επίπεδο γνώσεων.

7 Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες αντιμετώπισης του φαινομένου όπως η καταπολέμηση της πολυθεσίας που αποτελεί κοινωνική φαυλότητα και αδικία,η αντικειμενικότερη αξιολόγηση και ιεράρχηση μισθών και αμοιβών και ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός από πολίτες και πολιτεία. Οπωσδήποτε,δεν πρόκειται για κάποιο έξωθεν προερχόμενο αδιέξοδο. Είναι γνώστες οι προκλητικές σπατάλες,ο νεποτισμός,ο κομματισμός και η ασυμβατότητα προσόντων των εργαζομένων με τις απαιτήσεις των επαγγελμάτων τους σε πολλές περιπτώσεις.

8 Τέλος για να αντιμετωπιστεί η ανεργία θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις σε διάφορα τοπικές επιχειρήσεις

9 Αν αυτά και μόνο λυθούν,θα γίνει ένα τεράστιο βήμα για την εξάλειψη της ανεργίας.

10 Πήγες κειμενο:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351039
Εικονες: 5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1&source=lnms&tbm=i sch&sa=X&ei=XeZwU5jGPMqK4gTTzYHYDA&sqi=2&ved=0 CAYQ_AUoAQ&biw=1143&bih=530&dpr=0.9#imgdii=_


Κατέβασμα ppt "Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google