Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

2 Η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Ο όρος «καθηγητής» ποια βαθμίδα της εκπαίδευσης αντανακλά; Συνδέεται με την εξειδίκευση σε ορισμένα επιστημονικά πεδία. Αποστασιοποιείται από την αγωγή και εστιάζει στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση, κυρίως σε ό,τι αφορά στην τριτοβάθμια. Ποια η βασική ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού επαγγέλματος; Η σχέση και η γνώση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού είναι πρωτίστως βιωματική. Οι δρώντες έρχοντες σε επαφή με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού μέσα από πολλούς κοινωνικούς ρόλους και διαφορετικές κοινωνικές θέσεις για πολλά έτη.

3 Η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Μέσα από την επαφή αυτή εκτίθενται σε επαγγελματικές πρακτικές, σε αντιλήψεις για τον επαγγελματικό ρόλο του εκπαιδευτικού, σε στάσεις αναφορικά με το παιδαγωγικό του έργο και σε διδακτικές πρακτικές και μεθόδους. Πώς επηρεάζει η βιωματική διάσταση την άσκηση του επαγγέλματος; Μνήμη και γνώση διδακτικών πρακτικών. Εφαρμοσμένη και εμπειρικά θεμελιωμένη στάση έναντι των παιδαγωγικών μεθόδων. Στάση απέναντι στην κοινωνική προσφορά του επαγγέλματος (λειτούργημα). Δυνητικά πλασματική αντίληψη για τις συνθήκες εργασίας και το κοινωνικό κύρος της επαγγελματικής θέσης.


Κατέβασμα ppt "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google