Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

InEdu Learning Management System (LMS)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "InEdu Learning Management System (LMS)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 InEdu Learning Management System (LMS)

2 Εισαγωγή: Τι είναι το InEdu LMS?
Τοποθεσία στο διαδίκτυο (web site), ελεγχόμενης πρόσβασης (με login), όπου οι εκπαιδευτικοί αναρτούν το εκπαιδευτικό τους υλικό και οργανώνουν το μάθημά τους, ενώ οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε αυτό. Επίσης, παρέχει δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας των χρηστών μεταξύ τους. Συμπλήρωμα της παραδοσιακής μάθησης που πραγματοποιείται σε μια τάξη. Εργαλείο για μαθήματα εξ αποστάσεως Άλλες γνωστές ονομασίες: Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Πλατφόρμα e-learning Πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικού υλικού Σύστημα διαχείρισης μάθησης

3 InEdu LMS - Οι χρήστες της πλατφόρμας είναι: Οι καθηγητές Οι μαθητές
Ο διαχειριστής (που εξασφαλίζει την πρόσβαση του κάθε χρήστη και την ομαλή λειτουργία του συστήματος). Οι γονείς - Απεριόριστος αριθμός χρηστών

4 Τι προσφέρει το InEdu LMS σε έναν μαθητή
Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό: ηλεκτρονικά βιβλία, προσωπικές σημειώσεις καθηγητών, πολυμεσικό υλικό, συνδέσμους σε ειδικά εκπαιδευτικά sites και σε online εκπαιδευτικά παιχνίδια. Πρόσβαση και διαχείριση προσωπικού ημερολογίου. Υποβολή ασκήσεων και εργασιών. Συμμετοχή σε quiz και test αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες: ατομικά ή ομαδικά, μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας αλλά και μέσω τοποθεσιών online συζητήσεων.

5 Τι προσφέρει το InEdu LMS σε έναν εκπαιδευτικό
Καταχώρηση του εκπαιδευτικού υλικού (σημειώσεων και πολυμεσικού υλικού). Δημιουργία, οργάνωση και σχεδιασμός κάθε παράδοσης μαθήματος. Δημιουργία και ανάθεση ασκήσεων, εργασιών, tests. Δημιουργία ανακοινώσεων και υπενθυμίσεων. Διαχείριση προσωπικού ημερολογίου και προσωπικής σελίδας. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες.

6 Τι προσφέρει το InEdu LMS στους γονείς
Παρακολούθηση προόδου, πορείας, βαθμολογιών και απουσιών. Πρόσβαση στον πίνακα ανακοινώσεων και στο ημερολόγιο του μαθητή. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους γονείς και καθηγητές. Συμμετοχή σε online έρευνες και συζητήσεις.

7 Επικοινωνία Καθηγητών & Μαθητών
Ενσωματωμένο στο InEdu LMS Επικοινωνία χρηστών μέσω: Άμεσων μηνυμάτων Βίντεο κλήσεων Online συνδιασκέψεων με πολλούς χρήστες συνδεδεμένους ταυτόχρονα Λειτουργίες Πρόσβαση σε πληροφορίες παρουσίας σε πραγματικό χρόνο(φωτογραφίες, κατάσταση διαθεσιμότητας και τοποθεσίας) και δυνατότητα αποστολής και λήψης άμεσων μηνυμάτων. Δημιουργία συνδιασκέψεων εικόνας και ήχου. Πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως. Online παρουσιάσεις χάρη στο διαμοιρασμό οθόνης και εικονικών μαυροπινάκων. Επικοινωνία Καθηγητών & Μαθητών

8 Microsoft Exchange Online: ενσωματωμένο στο InEdu LMS
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Ημερολόγια Επαφές Πρόσβαση μέσω υπολογιστή, κινητού και Internet.

9 Microsoft Office Web Apps: ενσωματωμένα στο InEdu LMS
Μέσω ενός browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λπ.) δημιουργία και χρήση αρχείων Word, Excel, Power Point και OneNote.

10 Ένα παράδειγμα που δείχνει το ‘δέσιμο’ των προγραμμάτων (1)
1) Ο δάσκαλος αναθέτει μέσω του InEdu LMS στους μαθητές του κάποιες ασκήσεις που δημιούργησε μέσω του Word των Office Web Apps. 2) ειδοποίησης (workflow) στέλνονται αυτόματα στις συσκευές των μαθητών (υπολογιστές και κινητά) μέσω του Exchange Online. 3) Οι μαθητές ξεκινούν να λύνουν τις ασκήσεις τους αλλά λόγω του ότι είναι αρκετά δύσκολες, στέλνουν άμεσα μηνύματα με ερωτήσεις μέσω του Lync Online στον δάσκαλό τους ο οποίος είναι διαθέσιμος και πρόθυμος να τους βοηθήσει. 4) Λόγω της μεγάλης δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, αποφασίζει να οργανώσει ένα μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών. Δημιουργεί, λοιπόν, ένα σχέδιο μαθήματος με το InEdu LMS.

11 Ένα παράδειγμα που δείχνει το ‘δέσιμο’ των προγραμμάτων (2)
5) Στέλνει μέσω του Exchange Online με το οποίο καλεί την τάξη του σε μια online συνδιάσκεψη ήχου και εικόνας που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Lync Online. 6) Το μάθημα ξεκινάει. Ο καθηγητής μοιράζεται την οθόνη του, κάνει μια παρουσίαση με το PowerPoint των Office Web Apps, γράφει στον διαδραστικό του πίνακα αλλά και στον εικονικό πίνακα, αποθηκεύει τις σημειώσεις του διαδραστικού στο OneNote των Office Web Apps και καταγράφει όλη τη συνδιάσκεψη. 7) Τέλος, καταχωρεί το βίντεο που κατέγραψε και τις σημειώσεις στο InEdu LMS για τους απόντες μαθητές που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνδιάσκεψη.

12 Παραδείγματα InEdu LMS

13 Microsoft Office 365 Το σύνολο των εργαλείων παραγωγικότητας και συνεργασίας του Office 365, που παρέχεται δωρεάν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και με το οποίο αναπτύξαμε το InEdu LMS.

14 Κάποια σημεία που θα πρέπει να τονίσουμε
Κάθε χρήστης εισέρχεται στην πλατφόρμα με το δικό του όνομα χρήστη και κωδικό. Ορισμός δικαιωμάτων πρόσβασης – προβολής – επεξεργασίας για κάθε χρήστη. Μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός δε χρειάζεται να αγοράσει servers και data rooms αποφεύγοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κόστος. Δυνατότητα διατήρηση του εκπαιδευτικού υλικού offline. Αυτοματοποιημένες διεργασίες workflows. Για παράδειγμα, αυτόματη αποστολή ειδοποίησης στον μαθητή, όταν ο καθηγητής κάνει ανάθεση μιας εργασίας σε αυτόν. Με την πλατφόρμα InEdu LMS, οι μαθητές δε χρειάζεται να κρατούν σημειώσεις και ο εκπαιδευτικός οργανισμός εξοικονομεί χρήματα από τις εκτυπώσεις.

15 InEdu LMS σε συνδυασμό με InEdu4U
Ηλεκτρονικά βιβλία και τετράδια εργασιών, σημειώσεις, ανακοινώσεις, βαθμολογίες, απουσίες, διαδίκτυο, quiz, εκπαιδευτικές εφαρμογές, φωτογραφίες. Πρόσβαση ακόμα και χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Πρόσβαση από υπολογιστές και ταμπλέτες. Σύνδεση με InEdu LMS από όπου μπορεί να αντλεί εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες.

16 InEdu4U

17 One-to-one computing και InEdu4U
Οφέλη Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον Εκπαιδευτική καινοτομία Εκσυγχρονισμός διδασκαλίας - διδακτικής μεθοδολογίας Εξοικείωση των μαθητών με την τεχνολογία Πλούσιο πολυμεσικό διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό Αναζήτηση και αξιολόγηση πληροφοριών Ελάφρυνση της σχολικής τσάντας

18 Κολλέγια και Ινστιτούτα
Οι πελάτες μας Φροντιστήρια Ιδιωτικά σχολεία Κολλέγια και Ινστιτούτα ΑΛΦΑ ΑΝΕΛΙΞΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΡΕΙΣΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΝΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΥΡΣΟΣ 1 ΠΥΡΣΟΣ 2 ΣΙΓΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (ΑΡΣΑΚΕΙΟ Ψυχικού) Εκπαιδευτήρια Δούκα Ελληνογαλλική Σχολή ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ (Saint Joseph) ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΧΑΙΔΑΡΙ Athens Information Technology (A.I.T.) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (BCA) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

19 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "InEdu Learning Management System (LMS)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google