Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Στ΄ ΤΑξη

2 Οδός ανατολικής Ρωμυλίας Ρωμυλία, σημαίνει η χώρα τον ρουμ.
Με το όνομα ανατολική Ρωμυλία η Ρουμιλία ονομάστηκε επίσημα η περιοχή της Βόρειας Θράκης από την συνθήκη του Βερολίνου το 1878 με την οποία και μετατράπηκε η θρακική αυτή περιοχή σε αυτόνομη επαρχία.

3 Στις αρχές του 20ου αιώνα στα πλαίσια της δημιουργίας του εθνικού κράτους έγιναν διωγμοί των ελλήνων και της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας που είχαν ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή πληθυσμών και την μεταφορά στην Ελλάδα των Ελλήνων της Αν. Ρωμυλίας.

4 Οι κάτοικοι έδωσαν αυτό το όνομα στο δρόμο του χωριού για να θυμούνται και να τιμούν τους κατοίκους που ήρθαν από την περιοχή αυτή. Ευγένιος , ΄Ιωνας, Κωνσταντίνα, Ραφαήλ Σταύρος Κ.

5 Οδός Θεσσαλονίκης Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από Κάσσανδρο και έλαβε το όνομά της προς τιμή της συζύγου του Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, υπολογίζεται σήμερα ότι έχει περίπου κατοίκους.

6 Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Λίθινη στήλη από βασιλικό διάταγμα του Φιλίππου Ε΄ στο Σεραπείον της Θεσσαλονίκης.  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

7 Ο δρόμος αυτός πήρε το όνομά του για να τιμηθεί η Θεσσαλονίκη επειδή είναι η πιο σημαντική πόλη στην περιοχή μας. Αλέξανδρος Βούλα, Νατάσα, Φοίβος Φώτης

8 Οδός 21 ης Ιούνιου Το 1913 κατά την διάρκεια του δεύτερου βαλκανικού πολέμου έγινε μάχη ανάμεσα σε Έλληνες και Βούλγαρους και κράτησε από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

9 Το πρωί της 20 ης Ιουνίου παρόλη την γενική επίθεση που εξαπολύθηκε η διάσπαση της αμυντικής γραμμής δεν επετεύχθη. Όμως μέχρι το απόγευμα οι ελληνικές μεραρχίες πλησίασαν σε απόσταση εφόδου έχοντας προωθηθεί στη γραμμή: Κάστρο – Μεγάλη Βρύση – Κρηστώνη – Κάτω Ποταμιά – Ακροποταμιά. Το ελληνικό γενικό επιτελείο στοχεύοντας στην κατάληψη του Κιλκίς διέταξε νυχτερινή επίθεση.

10 Όμως η νυχτερινή επιθέση δεν πραγματοποιήθηκε.
Την αυγή στις 21 Ιουνίου έγινε σφοδρή επίθεση. Στις 9.30 π.μ. ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε το Κιλκίς. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ζούμε στον Ν. Κιλκίς και είναι φυσικό οι κάτοικοι να δώσουν στον κεντρικό δρόμο του χωριού το όνομα αυτής της ιστορικής ημερομηνίας. Γεωργία, Ουρανία, Σταύρος Λάζαρος

11 Μιχάλης Χρηστίδης, Μάχη του Κιλκίς
Μιχάλης Χρηστίδης, Μάχη του Κιλκίς Λαϊκή λιθογραφία της Μάχης του Κιλκίς, Αθήνα, Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο,


Κατέβασμα ppt "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google