Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

¨Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΣΗ¨ Τα υπέρ και τα κατά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "¨Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΣΗ¨ Τα υπέρ και τα κατά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ¨Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΣΗ¨ Τα υπέρ και τα κατά

2 Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Η DOLLY δε γεννήθηκε στο εργαστήριο. Κυοφορήθηκε σε θετή μήτρα-μάνα και γεννήθηκε κανονικά. Το θέμα είναι αν αυτός ο τρόπος δεν προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τους νόμους της φύσης.

3 Το πρώτο ανθρώπινο κλωνοποιημένο έμβρυο.
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Ο κίνδυνος γεννήσεως θνησιγενών νεογνών με μικρές ή μεγάλες συγγενείς ανωμαλίες, που θα υποφέρουν και θα είναι επιρρεπή σε νοσήματα και θα πεθάνουν πρόωρα είναι υπαρκτός. Αν δεν υπάρξουν εχέγγυα ότι οι κίνδυνοι αυτοί θα περιορισθούν στη συχνότητα που περίπου απαντώνται στη φύση,θα είναι δύσκολο να βρεθεί υποστηρικτής της κλωνοποίησης Το πρώτο ανθρώπινο κλωνοποιημένο έμβρυο.

4 Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ.
Οι βιοηθικές επιτροπές πρέπει να επικεντρωθούν σε εξελίξεις που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον και η μόνη πιθανότητα είναι η ανάπτυξη με κλωνοποίηση ανθρώπινων κυτταρικών σειρών. Όμως δεν πρέπει να ανασταλεί η επιστημονική πρόοδος. Το κλωνοποιημένο dna ΝΤΟΛΛΥ

5 ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Η επιστήμη έχει χρέος να χρησιμοποιήσει την κλωνοποίηση για να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Ήδη στη γη πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά από ελονοσία, από αρρώστιες που θερίζουν. Το περιβάλλον καταστρέφετε και μολύνεται από τους ανθρώπους των πόλεων και τα συμφέροντα των ισχυρών. Η κλωνοποίηση έχει χρέος να δώσει κάποιες λύσεις ως μέσο της επιστήμης ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος οργανικά έχει ομοιότητες με το ποντίκι.

6 Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Η κλωνοποίηση στον άνθρωπο είναι μια ηρτημένη επιστημονική δυνατότητα, μια πιθανότητα, η ενεργοποίηση της οποίας εξαρτάται από ανθρώπους γεννηθέντας, ου ποιηθέντας. Η κλωνοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιήται ως μέσο βοήθειας για τους ανθρώπους με βαριά νοσήματα και όχι ως μέσο χρήσης για στρατιές πολεμικών μαζών κατά του ανθρώπινου είδους. Το πρώτο κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο

7 ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ
Έχουμε 2 πρόβατα.το πρόβατο 1 και το πρόβατο 2. Πρώτα θα πάρουμε κάποιο δείγμα σπέρματος από το σώμα του προβάτου 1.

8 Πως να κλωνοποιήσετε: Εδώ έχουμε το δείγμα στο μικροσκόπιο.
Εδώ θα βάλουμε το σπερματοζωάριο μέσα στο ωάριο.

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ-ΕΚΘΕΣΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

10 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΤΑΣΟΣ


Κατέβασμα ppt "¨Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΣΗ¨ Τα υπέρ και τα κατά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google