Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια:Σταυρούλα Μαυροματάκη Σχολικό έτος 2011-12 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος-Παύλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια:Σταυρούλα Μαυροματάκη Σχολικό έτος 2011-12 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος-Παύλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια:Σταυρούλα Μαυροματάκη Σχολικό έτος 2011-12 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος-Παύλος

3 Ονοματεπώνυμο:Σπύρος Γεωργακόπουλος Τεχνολογικό επίτευγμα i-Pod

4 ΟΡΙΣΜΟΣ Το iPod είναι ένα φορητό μουσικό jukebox της εταιρείας Apple. Οι συσκευές της οικογένειας iPod προσφέρουν στον χρηστήτους ένα πολύ απλό τρόπo βασισμένο πάνω στο κυκλικό τους πεδίο αφής/κουμπί (scroll wheel), εκτός από το iPod shuffle.

5 Ιστορική εξέλιξη  Τα περισσότερα iPod έχουν σαν μέσο αποθήκευσης ένα σκληρό δίσκο, ενώ τα μικρότερα της οικογένειας Nano και Shuffle χρησιμοποιούν μνήμη flash. Υποστηρίζουν τους εξής τύπους αρχείων ήχου: Mp3, AAC, WAV, AIFF, Audible και Apple Lossless. Όπως και τα περισσότερα μουσικά jukebox, έτσι και το iPod μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος αποθήκευσης δεδομένων όταν συνδεθεί με κάποιον υπολογιστή.  Το ιστορικό του iPod περιλαμβάνει δυο γενιές του iPod Mini και πέντε γενιές του iPod.Ενώ όλα τα iPod έχουν παρόμοια εμφάνιση, η συσκευή έχει περάσει πέντε φορές από σημαντικές ανανεώσεις(γενιές).Πέντε γενιές που ονομάζονται κατά σειρά: πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη γενιά.  Σε κάθε γενιά κυκλοφόρησαν iPod διαφορετικού μεγέθους σε διαφορετική τιμή. Στην τρίτη γενιά κυκλοφορούσαν τρία μοντέλα. Σήμερα η Apple κυκλοφορεί δυο μοντέλα, το ένα με σκληρό δίσκο μεγέθους 30 Gb και ένα με σκληρό δίσκο μεγέθους 80 Gb.

6  iPod πρώτης γενιάς  Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στης 23 Οκτωβρίου 2001. Το πρώτο iPod κόστιζε 399$ με σκληρό δίσκο μεγέθους 5 Gb. Η τιμή του σχολιάστηκε αρνητικά αλλά το iPod άμεσα απέκτησε πολλές πωλήσεις, και γρήγορα άφησε πίσω του άλλα MP3 players της εποχής όπως το Nomad Jukebox. Η Apple παρουσίασε ένα μοντέλο με δίσκο 10 Gb, τον Μάρτιο του 2002.  Η Apple σχεδίασε ένα μηχανικό scroll wheel και έδωσε τα σχέδια για την δημιουργία του στην Synaptics, μια εταιρία που κατασκευάζει συσκευές αφής (touchpad) για πολλά laptop της αγοράς, συμπεριλαμβομένου της Apple. Το iPod πρώτης γενεάς είχε τέσσερα πλήκτρα γύρω από το κυκλικό scroll wheel.  iPod δεύτερης γενιάς  Παρουσιάστηκε στις 17 Ιουλίου 2002 με μεγέθη σκληρού δίσκου 10 Gb και 20 Gb. Η δεύτερη γενεά αντικατάστησε το μηχανικό scroll wheel της πρώτης με μια συσκευή όχι μηχανική, αλλά αφής, το "touch wheel", κατασκευασμένο από την Synaptics. Χάρις στον καινούργιο σκληρό δίσκο της Toshiba, το καινούργιο iPod έγινε ελαφρύτερο και λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Τα iPod δεύτερης γενεάς συνοδευόντουσαν με θήκη μεταφοράς, ενσύρματο χειριστήριο και επίσης ήταν τα πρώτα iPod που ήταν συμβατά με τα Windows, καθώς μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τόσο το HFS, οσο και το FAT32.

7  iPod τρίτης γενιάς  Στις 23 Απριλίου 2003 ο Steve Jobs παρουσιάζει την κατα σειρά τρίτη γενιά iPod, μικρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Με την τρίτη γενιά η Apple κυκλοφόρησε 5 μοντέλα διαφορετικής χωρητικότητας: 10 Gb, 15 Gb, 20 Gb, 30 Gb και 40 Gb.  Αυτά τα iPod χρησιμοποιούν ένα τύπο σύνδεσης με 30-pins ο οποίος ονομάζεται dock και είναι πιο μακρύς και πιο φαρδύς από την κανονική υποδοχή firewire. Αυτό τα καθιστά συμβατά με το iPod Dock που έβγαλε η Apple στην κυκλοφορία στην ίδια χρονική περίοδο. Το iPod Dock ήταν ένα από τα περιεχόμενα σε όλα τα iPod της γενιάς εκτός από το φτηνότερο, επίσης πωλείται και ξεχωριστά.  Η τρίτη γενιά έφερε κουμπιά αφής που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη. Τα καινούργια αυτά κουμπιά είχαν κόκκινο εσωτερικό φωτισμό που ελεγχόταν με τον ίδιο τρόπο όπως ο φωτισμός οθόνης, επιτρέποντας πιο εύκολη χρήση σε σκοτεινά μέρη. Τα πλήκτρα αφής που είχε το iPod τρίτης γενιάς σε συνδυασμό με το scroll wheel το έκαναν μοναδικό στο ότι δεν είχε κινούμενα μέλη στο εξωτερικό του (εκτός από το πλήκτρο hold). Επίσης ήταν το μόνο iPod που δεν είχε τα πλήκτρα γύρω από το scroll wheel.  IPod τέταρτης γενιάς  Η πιο εμφανής διάφορα του νέου iPod είναι η ύπαρξη του νέου click wheel που πρωτοεμφανίστηκε στο iPod mini. Μερικοί χρήστες σχολίασαν το click wheel επειδή τα πλήκτρα του δεν έχουν φωτισμό, οι υπόλοιποι όμως παρατήρησαν ότι βάζοντας τα πλήκτρα στις θέσεις των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα, δεν υπήρχε λόγος για φωτισμό μιας και ήξεραν που θα βρουν το κάθε πλήκτρο εύκολα. Η Apple ισχυρίστηκε ότι με το νέο λογισμικό το iPod μπορούσε να παίζει μουσική για 12 συνεχόμενες ώρες μέχρι να αδειάσει η μπαταρία του. Μια ακόμα μικρή αλλαγή ήταν η προσθήκη της επιλογής "τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών" (shuffle songs) στο κεντρικό μενού, κάνοντας το πιο εύκολο στην χρήση.

8  iPod πέμπτης γενιάς  Ο σχεδιασμός του click wheel είναι ο ίδιος, αλλά είναι μικρότερο από τα προηγουμενα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Apple έπαψε να τροφοδοτείται από την Synaptics και πλέον παράγει μόνη της τα click wheels.  Η υποδοχή των ακουστικών μεταφέρθηκε από την μέση στο δεξί μέρος, ενώ το πλήκτρο hold μεταφέρθηκε στη αριστερή πλευρά. Από το iPod αυτής της γενιάς λείπει η υποδοχή του τηλεχειριστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν αυτήν την υποδοχή δεν δουλεύουν σε αυτό το iPod. Επίσης δεν υποστηρίζεται πλέον η μεταφορά αρχείων μέσω firewire, αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα φόρτισης μέσω αυτής.  Μέρη του iPod:  Η οθόνη του έχει ανάλυση 320 x 240, δυνατότητα προβολής 65.536 χρωμάτων, και μπορεί να αναπαράγει τα βίντεο ή τις φωτογραφίες του σε τηλεόραση, μέσω του καλωδίου AV το οποίο συνδέεται στην υποδοχή των ακουστικών και περιέχει χωριστά καλώδια για τον ήχο και την εικόνα. Η οθόνη έχει διάσταση 2,5”, δηλαδή μίση ίντσα μεγαλύτερη από τα προηγούμενα. Το iPod αυτό και είναι κατά 30% λεπτότερο από το παλιότερα.  H διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 14 και 20 ώρες, για τα μοντέλα των 30 Gb και των 60 Gb αντίστοιχα, ενώ η αναπαραγωγή βίντεο μειώνει την διάρκεια κατά 2 στο πρώτο και κατά 3 ώρες στο δεύτερο. Τα i-Pod αναβαθμίζονται συνεχώς!Τα τελευταία χρόνια έχει βγει ένα καινούριο επίτευγμα το λεγόμενο i-Pad!!!

9 !! Ευχαριστώ !!


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια:Σταυρούλα Μαυροματάκη Σχολικό έτος 2011-12 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος-Παύλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google