Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπολογιστής και Μουσική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπολογιστής και Μουσική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπολογιστής και Μουσική
XM Play Anvil studio Jaangle

2 AΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ .AAC (Advanced Audio Coding File) -  Συμπιεσμένο αρχείο ήχου που σε αντίθεση με το MP3, προσφέρει δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας όπως αποδοτικότερη κωδικοποίηση, απλούστερα φίλτρα και καλύτερο χειρισμό των συχνοτήτων άνω των 16KHz. Σχεδόν πανομοιότυπη ποιότητα με το αρχικό .AIF (Audio Interchange File Format) -  Τύπος αρχείου όμοιος με το .WAV. Αναπτύχθηκε από την Apple αλλά βασίστηκε σε ιδέα της Electronic Arts. Ένα τυπικό αρχείο .AIF ψηφιακού δίσκου έχει sampling rate 44.1KHz, είναι 16-bit και έχει δυο κανάλια (για stereo) .IFF (Interchange File Format)  - Τύπος αρχείου που αναπτύχθηκε από την Electronic Arts και μπορεί να περιέχει κείμενο, εικόνα ή ήχο. Χρησιμοποιείται σαν βάση από πολλούς άλλους τύπους και υποστηρίζεται από πολλά προγράμματα.

3 .MPA (MPEG Audio File) -  Αρχείο ήχου συμπιεσμένο με MPEG Layer Ι, ΙΙ ή ΙΙΙ
.RA (Real Audio File) -  Τύπος αρχείου που κατασκευάστηκε από την Real Player. Μπορεί να περιέχει ήχο ή την θέση streaming ήχου από το διαδίκτυο. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο συμπίεσης του Real Player και συχνά χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή ήχων μέσω του περιηγητή (web browser). Χρησιμοποιεί και την επέκταση .RAM. .WAV (WAVE Audio File) -  Επιτρέπει την αποθήκευση ήχου με διάφορα sampling και bit rates. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύουν αρχεία ποιότητας CD. Είναι παρόμοια με τα .AIF άλλα είναι πιο περίπλοκα και χρησιμοποιούνται περισσότερο από συστήματα Windows.

4 .M3U (MP3 URL) -  Είναι playlist που αποθηκεύει τις τοποθεσίες των αρχείων (βίντεο και ήχος) σε απλή μορφή text. Αρχικά το χρησιμοποιούσε μόνο το winamp  αλλά τώρα χρησιμοποιείται από πολλά προγράμματα. .MP3 (MPEG Audio Layer 3) -  Συμπιεσμένο αρχείο που αναπτύχθηκε από την Movie Picture Experts Group.Μπορει να προσφέρει ποιότητα παρόμοια με του CD (stereo 16-bit) σε ένα αρχείο περίπου στο 1/10 του μεγέθους ενός .WAV ή ενός .AIF. Η ποιότητα του εξαρτάται από το bit rate που χρησιμοποιήθηκε κατά την συμπίεση του. Τυπικές τιμές είναι 128kbps, 160kbps και 192kbps. Μεγαλύτερες τιμές έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα αρχεία.

5 .WMA (Windows Media Audio File) -  Αρχείο ήχου συμπιεσμένο με το Windows Media. Αρχικά κατασκευάστηκε από την Microsoft, έχει ομοιότητες με το MP3 και μπορεί να μετατραπεί σε άλλες μορφές. Συχνά χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή μουσικής από το διαδίκτυο. .MID (MIDI File)  - Αρχείο MIDI (Musical Instrument Digital Interface) που περιέχει μουσικά δεδομένα όπως ποιες νότες παίζονται, πότε και πόσο δυνατά παίζονται και για πόσο. Επίσης περιέχει δεδομένα ελέγχου όπως τα πετάλια. Δεν περιέχει ηχητικά δεδομένα. Χρησιμοποιεί και την επέκταση .MIDI

6 Προγράμματα Για Αναπαραγωγή Μουσικής Στον Υπολογιστή
VLC Το VLC είναι ένα ανοικτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (μουσική - βίντεο) που παίζει τα περισσότερα αρχεία πολυμέσων, καθώς και DVD, CD ήχου, VCD καθώς και διάφορα πρωτόκολλα streaming Media Player Το Media Player Classic Home Cinema είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (μουσική - βίντεο). Είναι βασισμένο στο Media Player Classic και η εμφάνιση του είναι σαν του Windows Media Player v6.4 αλλά με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

7 Quintessential Media Player
Ο QMP είναι δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και οργάνωσης της μουσικής σας συλλογής. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και έχει επεκτάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του και την εμφάνιση του. Songbird Το Songbird είναι ένα ανοικτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (μουσική - βίντεο), αναπαραγωγής intenret radio και οργάνωσης της συλλογής σας πολυμέσων. Υποστηρίζει όλα τα γνωστούς τύπους αρχείων ήχου και βίντεο και έχει παρά πολλές επεκτάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του και την εμφάνιση του. Επίσης μπορείτε να συγχρονίσετε τη συλλογή σας με το smart phone σας ή το MP3 player σας καθώς υποστηρίζει τα νεότερα μοντέλα smart τηλεφώνων.

8 AIMP Το AIMP είναι δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και οργάνωσης της μουσικής σας συλλογής. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και έχει επεξεργαστή ετικετών (Tag editor) καθώς υποστήριξη για Internet ραδιόφωνο. foobar2000 Το foobar2000 είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και οργάνωσης της μουσικής σας συλλογής που διατίθεται δωρεάν. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και έχει επεκτάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του. Spider Player Το Spider Player ένα δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και επίσης μπορεί να αντιγράψει τα CD σας, να μετατρέπει οποιοδήποτε υποστηριζόμενο αρχείο σε διαφορετική μορφή και να καταγράφει ραδιόφωνο από το Internet.

9 Winamp Το Winamp είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (μουσική - βίντεο), αναπαραγωγής intenret radio και οργάνωσης της συλλογής σας πολυμέσων. Υποστηρίζει όλα τα γνωστούς τύπους αρχείων ήχου και βίντεο και έχει παρά πολλές επεκτάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του και την εμφάνιση του. Διατίθεται δωρεάν και επί πληρωμή με περισσότερες δυνατότητες. XMPlay Το XMPlay ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και έχει επεκτάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του και την εμφάνιση του. Επίσης υποστηρίζει επεκτάσεις του WinAmp.

10 Mp3tag Το Mp3tag είναι ένα ισχυρό και συγχρόνως εύκολο στη χρήση δωρεάν πρόγραμμα για να επεξεργαστείτε τις ετικέτες των πιο κοινών φορμάτ ήχου. TagScanner Το TagScanner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα πολλαπλών λειτουργιών για την οργάνωση και τη διαχείριση της μουσικής σας συλλογής. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ετικέτες (tags) των πιο γνωστών μορφών ήχου, να μετονομάσετε αρχεία με βάση τις πληροφορίες ετικετών και άλλα. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο player.

11 Format Factory Το Format Factory είναι μια δωρεάν εφαρμογή μετατροπής πολύμεσων όπως μουσική, βίντεο και εικόνες σε διαφορετικούς τύπους αρχείων. Μετατροπή μουσικής: από όλα σε MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV. Επίσης μετατρέπει DVD σε αρχεία βίντεο (Rip DVD) και CD μουσικής σε διάφορα αρχεία ήχου (Rip Music CD). Jaangle Το Jaangle είναι ένα ανοικτού κώδικα, δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και οργάνωσης της μουσικής σας συλλογής. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ ήχου και έχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας των ετικετών (Tag editor) των αρχείων σας.

12 Exact Audio Copy Το Exact Audio Copy είναι ένα πρόγραμμα μετατροπής (εξαγωγής) CD μουσικής σε διάφορα φορμάτ ήχου όπως MP3, WMA, FLAC και OggVorbis. Διατίθεται δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση. Audiograbber Το Audiograbber είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής (εξαγωγής) CD μουσικής σε διάφορα φορμά ήχου όπως MP3, WMA, FLAC και OggVorbis. fre:ac Το fre:ac είναι ένα ανοικτού κώδικα πρόγραμμα μετατροπής ήχου και εξαγωγής CD μουσικής (cd ripper) σε διάφορα γνωστά φορμά ήχου. Υποστηρίζει μετατροπή μεταξύ MP3, MP4/M4A, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, WAV και Bonk.

13 Χρήση του προγράμματος αναπαραγωγής Walkman™ για τα κινητά τηλέφωνα της Sony
Αναζήτηση στη μουσική στην κάρτα μνήμης σας Εξώφυλλο (αν είναι διαθέσιμο) Κουμπί αναπαραγωγής/παύσης Γρήγορη μετάβαση εμπρός ή πίσω με πάτημα ή σύροντας το δείκτη.

14 Ένδειξη Υπολειπόμενου χρόνου τρέχοντος κομματιού.
Μετάβαση στο επόμενο ή στο προηγούμενο κομμάτι στην τρέχουσα ουρά αναπαραγωγής ή γρήγορη μετάβαση εμπρός και πίσω. Προβολή της τρέχουσας ουράς αναπαραγωγής.

15 Εικόνες για τα προγράμματα
Aimp Winamp Songbird Quintessential Media Player

16 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Υπολογιστής και Μουσική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google