Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δυναστεία των Μακεδόνων Οι Μακεδόνες αυτοκράτορες κυβερνούν για 200 χρόνια την αυτοκρατορία. Κάνουν αλλαγές στη διοίκηση και τη νομοθεσία. Βασίλειος Α'

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δυναστεία των Μακεδόνων Οι Μακεδόνες αυτοκράτορες κυβερνούν για 200 χρόνια την αυτοκρατορία. Κάνουν αλλαγές στη διοίκηση και τη νομοθεσία. Βασίλειος Α'"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δυναστεία των Μακεδόνων Οι Μακεδόνες αυτοκράτορες κυβερνούν για 200 χρόνια την αυτοκρατορία. Κάνουν αλλαγές στη διοίκηση και τη νομοθεσία. Βασίλειος Α' ο Μακεδών (867-886), ιδρυτής της δυναστείας

2

3 Εξωτερική πολιτική Οργάνωση αξιόμαχου στρατού. Σύναψη συνθηκών ειρήνης και φιλίας με τους λαούς του Βορρά. Διάδοση του Χριστιανισμού και επικράτηση ηρεμίας στην εκκλησία. Αποκατάσταση ελέγχου των θαλάσσιων δρόμων.

4 Εσωτερική πολιτική Καλύτερη οργάνωση των Θεμάτων – Δημιουργία νέων Θεμάτων. Έφεραν ηρεμία στα προβλήματα της εκκλησίας. Η Επαναγωγή και ο Πρόχειρος Νόμος κυκλοφορούν. Το Επαρχιακό βιβλίο ρυθμίζει τις εμπορικές συναλλαγές. Προστατεύονται οι μικροϊδιοκτήτες με το νόμο του «Αλληλέγγυου».

5 Επαναγωγή - Πρόχειρος Νόμος Είναι οι νέοι νόμοι που καθόριζαν τα καθήκοντα του αυτοκράτορα και τα καθήκοντα του Πατριάρχη. Έτσι σαν αποτέλεσμα καθόριζε τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

6 Επαρχιακό Βιβλίο Ρύθμιζε τις εμπορικές συναλλαγές και τη σωστή λειτουργία των βιοτεχνιών. Επίσης το «Επαρχιακό Βιβλίο» έβαζε όρια κέρδους.

7 Αλληλέγγυο Οι πλούσιοι υποχρεώνονταν να πληρώσουν το φόρο των αδυνάτων, όταν εκείνοι δεν ήταν σε θέση να τον πληρώσουν.

8 Αποτέλεσμα 9 ος – 11 ος αιώνας : Η χρυσή εποχή του Βυζαντίου.  Ανάπτυξη της γεωργίας (Νόμος Αλληλέγγυου).  Ανάπτυξη της βιοτεχνίας (Επαρχιακό Βιβλίο).  Ανάπτυξη του εμπορίου (Επαρχιακό Βιβλίο).  Ανάπτυξη της ναυτιλίας (Επαρχιακό Βιβλίο).

9 Πηγή 2 Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος (912-959)

10 Πηγή 4 Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος (976-1025) Νέοι νόμοι (Νεαρές)


Κατέβασμα ppt "Δυναστεία των Μακεδόνων Οι Μακεδόνες αυτοκράτορες κυβερνούν για 200 χρόνια την αυτοκρατορία. Κάνουν αλλαγές στη διοίκηση και τη νομοθεσία. Βασίλειος Α'"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google