1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Advertisements

Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Δρόμος αρετής και δύναμης
Γενική Αυτός είναι ο δευτερεύων τίτλος. Εισαγωγή Αναφέρετε το σκοπό της συζήτησης Παρουσιάστε τον εαυτό σας.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
Κάποιες πληροφορίες Η αποτελεσματική αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών των παιδιών δεν συνδέεται με την αύξηση των ψυχολογικών υπηρεσιών, αλλά με.
Έχεις δύο επιλογές! από το
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Χριστόφορος Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μάριος Ρουβάς Δημήτρης Φάγκρας.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΧΟΛ
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ Παρουσίαση: Μαρία Τσούντα
Τα συναισθήματα :.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΥΜΟΥ Σχολική Κοινωνική Ζωή 2ο Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων Τάξη:Α’3
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΘΥΜΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ.
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΦΗΒΕΙΑ.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Δευτερεύουσες Ονοματικές Προτάσεις
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
Τί κάνει ένα παιδί, όταν λέει ψέματα; Καλύπτει:
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΟΥ ;
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Οικογενειακές σχέσεις Ψυχολογική προσέγγιση
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δεν μπορεί να βρει τα γυαλιά της Χαχαχαχαχα! Δεν μπορώ να βρω τα γυαλιά μου!
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
ΟμΑδα 1 - Ενδοοικογενειακη Βια
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Τα 2 επίπεδα του μηνύματος
ΦΙΛΙΑ Η έννοια της φιλίας Οι διαφορές φιλίας-παρέας
Eργαστήριο ομαδικής παρέμβασης στην προσωπική ανάπτυξη ΙΙ
Εκφοβισμός στα σχολεία
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ΄: επίλυση προβλημάτων
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Εφηβική ηλικία Ποιος είμαι Με ποιους είμαι
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
Είμαστε ευγενικοί και φιλεύουμε όλους τους συμμαθητές μας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ; ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;

Σύγκρουση είναι όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συγκρούονται για ορισμένους λόγους τους οποίους θα αναφέρουμε παρακάτω.

Κύριοι λόγοι: 1. Ανταγωνισμός 2. Αντιζηλία 3. Κάποια προηγούμενη σύγκρουση 4. Κάποιο κακό σχόλιο 5. Ρατσισμός 6. Αντιπάθεια 7. Έκφραση διαφορετικής γνώμης 8. Επιθετικότητα

Όταν δυο άτομα προσπαθούν να ανταγωνιστούν και να συγκριθούν μεταξύ τους, τότε μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί σύγκρουση. Όταν δυο άνθρωποι ζηλεύουν ο ένας τον άλλον για διάφορα θέματα, όπως η κατάκτηση κάποιου αντικείμενου, τότε μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί σύγκρουση. Άμα υπάρχει μια προηγούμενη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο άτομα , τότε πιθανόν να ξανά υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αυτών. Μεταξύ παρεών μπορεί να ειπωθούν κάποια αρνητικά σχόλια, που μπορεί να ενοχλήσουν κάποιο μέλος της παρέας. Αν κάποιο άτομο κατάγεται από διαφορετική χωρά τότε πιθανότατα ένα άλλο άτομο να θελήσει να προσβάλλει αυτό το άτομο και να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αντιπάθεια ανάμεσα σε δυο άτομα και αυτό να προκαλέσει σύγκρουση. Όλοι ξέρουμε ότι να εκφράζουμε τη γνώμη μας είναι δικαίωμα μας, άλλα σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει και αυτό να προκαλέσει σε αυτούς αντίδραση. Κάποια άτομα είναι από μονά τους επιθετικά και θέλουν να συμμετέχουν σε συγκρούσεις . Αυτή η συμπεριφορά ίσως οφείλεται στο ότι έχουν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους με συγκρούσεις.

1.Υπεροχή 2.Λύπη 3.Θυμό 4.Έντονα συναισθήματα 5.Ένταση 6.Φόβος ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΟΙΩΘΩ ΌΤΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΙ 1.Υπεροχή 2.Λύπη 3.Θυμό 4.Έντονα συναισθήματα 5.Ένταση 6.Φόβος 7.Απελπισία 8.Ικανοποίηση 9.Χαρά

Υπεροχή: Σε κάθε σύγκρουση συναισθημάτων νιώθω υπεροχή γιατί ξέρω ότι είμαι ανώτερος από τον άλλον και σωματικά και ψυχικά. Λύπη: Γιατί δεν θέλω να αφήνω τον εαυτό μου να φτάνει σε αυτές τις καταστάσεις ειδικά σε περιπτώσεις φιλίας. Θυμό: Θυμώνω με αυτόν που συγκρούομαι άλλα και με τον εαυτό μου. Έντονα συναισθήματα: Σε μια σύγκρουση τα έντονα συναισθήματα δεν προσδιορίζονται. Ένταση: Λόγο του θυμού μου όλο μου το σώμα βρίσκεται σε αναστάτωση. Φόβος: Φόβος μην πάρει έκταση το θέμα και φόβος για την επομένη μέρα. Απελπισία: Νιώθω απελπισία όταν δεν βρίσκω λύση στον καβγά. Νιώθω επίσης απελπισία όταν κάνω κάτι στον άλλον. Ικανοποίηση: Όταν συγκρούομαι με κάποιον μπορεί να νιώθω ικανοποίηση με τον εαυτό μου γιατί τα λέω επιτέλους όλα έξω από τα δόντια. Χαρά : Ύστερα από μια σύγκρουση, μπορεί να αισθάνομαι χαρά γιατί μπορεί να έχω βρει το δίκιο μου και να έχω φερθεί όπως άρμοζε σε αυτόν που συγκρούστηκα.

Συντελεστές: Δημήτρης Παράσχης Κωνσταντίνα Πραντάλου Χριστίνα Μπένση Ηλιάνα Καμπούτση Γιάννης Αλβέρτης Ομάδα: «Τα Χελωνονιτζάκια»