ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη………..
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Μαμά σ’ αγαπώ γιατί με πηγαίνεις στον παιδότοπο!
Ποιος είναι ο αρχηγός;.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
…από μικρούς συγγραφείς
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η καθημερινή ζωή και η εκπαίδευση των αθηναίων
Το μυστικό του μουσείου
Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Ο Καψοκαλύβας (ξανά).
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
Ποιός είναι ο πρωθυπουργός;
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Mώλος: O υγρότοπος της περιοχής μου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος ο Νηπιαγωγείο.
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)
2η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 11/3/2011 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Νάταλυ Χ’’Πέτρου Ερασμία Κυριάκου.
Τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Μία φανταστική βροχή… Εμπνευσμένη από το παραμύθι «Πινεζοβροχή» του μαγευτικού Παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά Γράφουν και δημιουργούν τα παιδιά της Α΄1 τάξης.
ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ-ΓΙΑΛΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Εργασίες των μαθητών της Γ΄3 στο κείμενο ″ Το χαρούμενο λιβάδι ″
ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Η ομάδα μας Μαρία Άννα Ιωάννα.
Τα ΠΛΗΚΤΡΑ του πιανου Όταν το πιάνο εφευρέθηκε ως ένα μουσικό όργανο, είχε εντελώς διαφορετική όψη από ότι στις μέρες μας. Έβλεπες μόνον άσπρα πλήκτρα.
Ο Μπάκι στους δρόμους της Σάμου Τα παιδιά του 2 ου Νηπιαγωγείου Σάμου.
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
Η πολύ πεινασμένη Κάμπια
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων
Οι πεινασμένοι λύκοι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΗΧΟ. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΥΚΟΙ Σ’ ένα όμορφο χωριό λοι ζούσαν καλά και αγαπημένα. Τα παιδιά έπαιζαν και οι μεγάλοι ήταν στις.
Έχω ένα παπαγάλο είναι τόσο δα μεγάλος! Είναι έξυπνο πουλί και τον αγαπώ πολύ!
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Ο ΑΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ Παιδιά και μεγάλους!!! Μια ιστορία που
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΚΟΤΥΛΗ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Αριθμός μαθητών/τριών: 20
Κυνήγι θησαυρού με θέμα τις υγιεινές συνήθειες
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:
Α ΤΑΞΗ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δασκάλα: Μαρία Παράφορου
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Ποιος είναι ο αρχηγός;.
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Το Σχολειό μου.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Ποιος είναι ο αρχηγός;.
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» Ένα παραμύθι που συνέθεσαν τα νήπια βλέποντας πίνακες ζωγραφικής, στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης: «Το σώμα μου». Ολοήμερο τμήμα Μάιος 2015

THE STREET, FERNANDO BOTERO Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα μικρό χωριό. Στο ροζ σπίτι με τη γαλάζια σκεπή ζούσε μία…

…μπαλαρίνα που την έλεγαν Ευαγγελία. Η Ευαγγελία είχε τρία παιδιά. THE POLE DANCER, FERNANDO BOTERO …μπαλαρίνα που την έλεγαν Ευαγγελία. Η Ευαγγελία είχε τρία παιδιά.

THE SEAMTRESSES, FERNANDO BOTERO Στο διπλανό σπίτι ζούσαν τέσσερις μοδίστρες που είχαν ένα μαγαζί που πουλούσε υφάσματα. Η κ. Αφροδίτη, που έραβε τα πιο ωραία στρώματα, η κ. Εύα που έραβε τα πιο ωραία φουστάνια, η κ. Ηλέκτρα που έραβε τα καλύτερα σεντόνια και η κ. Κατερίνα που έραβε τα καλύτερα φορέματα για το μπαλέτο. Από εκεί ψώνιζε και η Ευαγγελία, η μπαλαρίνα.

BALL IN COLOMBIA, FERNANDO BOTERO Στο χωριό υπήρχε και ένα συγκρότημα: «Τα χαρωπά όργανα». Έπαιζαν βιολιά, τρομπέτες, κιθάρες και τούμπα και χόρευε η κ. Ελένη με το κόκκινο φουστάνι και τα κίτρινα γοβάκια. Το κόκκινο φουστάνι της το είχε ράψει η κ. Εύα, η μοδίστρα.

THE RICH CHILDREN, FERNANDO BOTERO Η κ. Ελένη είχε τέσσερα παιδιά: την Αναστασία, τη Σάρα, τη Θεοδώρα και τη Ναταλία. Τα παιδιά της ήταν όλα παχουλά όπως όλοι στο χωριό, γιατί έτρωγαν πολλά φαγητά που δεν ήταν υγιεινά.

Μια μέρα η κ. Ελένη αρρώστησε βαριά και την πήγαν στο νοσοκομείο Μια μέρα η κ. Ελένη αρρώστησε βαριά και την πήγαν στο νοσοκομείο. Η καρδιά της, λίγο χτυπούσε και λίγο σταματούσε. Ο γιατρός της είπε: «Να μην τρως πολλά γλυκά, σάντουιτς και σοκολάτες. Να τρως σαλάτες και άλλες υγιεινές τροφές. Άμα τρως υγιεινά και κάνεις γυμναστική θα αδυνατίσεις και θα είσαι καλύτερα. Αλλιώς θα πάθεις… εγκεφαλικό».

Στη στέγη του νοσοκομείου στεκόταν μια γιγάντια γάτα που κρυφάκουσε όσα είπε ο γιατρός στην κ. Ελένη. Σκέφτηκε, τότε, πως πρέπει να κάνει κι εκείνη δίαιτα για να μην αρρωστήσει. Και αποφάσισε να πει τα νέα σε όλο το χωριό. Επειδή όμως δεν μπορούσε να το κάνει μόνη της, φώναξε… CAT ON THE ROOF, FERNANDO, BOTERO

THE PATIO, FERNANDO BOTERO … τον κ. Γιώργο τον παπαγάλο (που ήταν ο μόνος αδύνατος στο χωριό) και του είπε να πετάξει και να πει τα νέα σε όλους.

Τότε βγήκαν όλοι στο δρόμο για να μάθουν για την κ Τότε βγήκαν όλοι στο δρόμο για να μάθουν για την κ. Ελένη, που την αγαπούσαν πολύ. Σκέφτονταν όλοι πως πρέπει να προσπαθήσουν να αδυνατίσουν. Δεν ήταν όμως εύκολο…

Εμφανίστηκαν τότε οι καλές «Νεράιδες του αδυνατίσματος» για να τους βοηθήσουν. Είχαν κάτι μαγικά λουλούδια που όταν τα κουνούσαν έδιναν στους άλλους δύναμη. Έτσι οι παχουλοί άνθρωποι του χωριού πήραν δύναμη και άρχισαν …

…να τρέχουν,

να παίζουν μπάλα

και τένις.

Άρχισαν να φυτεύουν λάχανα και μαρούλια,

να πίνουν χυμούς από πορτοκάλια,

να τρώνε διάφορα φρούτα,

όπως καρπούζια. Και μόνο όταν είχε κάποιος γιορτή ή γενέθλια έτρωγαν γλυκά. Έτσι, σιγά – σιγά άρχισαν να τα καταφέρνουν. Πρώτη αδυνάτισε η κ. Ελένη. Οι «Nεράιδες του αδυνατίσματος» τη βοήθησαν πολύ! Όταν βγήκε από το νοσοκομείο έκανε ένα μεγάλο πάρτυ με τις φίλες της που αδυνάτισαν κι εκείνες.

Να η φίλη της η Ειρήνη!

Η φίλη της η Βούλα, με το ωραίο φουστανάκι!

Και η φίλη της η Κατερίνα!

Στο πάρτυ είχε έναν ωραίο μπουφέ. Επειδή ήταν γιορτή, έφαγαν BON ANNIVERSSAIRE, FERNANDO BOTERO Στο πάρτυ είχε έναν ωραίο μπουφέ. Επειδή ήταν γιορτή, έφαγαν κι από ένα μικρό κομμάτι τούρτα και μετά έπλυναν τα δόντια τους. Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Ο αγαπημένος μου πίνακας ζωγραφικής

Πίνακες ζωγραφικής Fernando Botero, Beryl Cook, Diego Velazquez, Jean-Auguste-Dominique Ingres Μουσική Valse Musette Accordeon Υπεύθυνη νηπιαγωγός Υποδηματοπούλου Κωνσταντίνα