Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2014-2015 ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:
Αγγελική Θεοδωροπούλου ( Δεκέμβριος – Ιούνιος 2015) Γεωργία Πατρωνίδου (Ιανουάριος- Ιούνιος 2015) Ανέτα Θεοδωρίδου (Οκτώβριος 2014) Γεωργία Ασλάνογλου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014) Νουσρέτ Μεχμέτ Αριθμός μαθητών/τριών: 23 Αγόρια: 16 Κορίτσια: 7

2 Μιλήσαμε για τη φιλία. Τα παιδιά ζωγράφισαν τον/την καλύτερό/η τους φίλο/η και τον/την περιέγραψαν. Στόχος μας ήταν να εξασκηθούν στον περιγραφικό λόγο.

3 Μάθαμε ακόμα νέα επίθετα και τη χρήση τους, ώστε να τα εντάξουμε στα κείμενά μας.

4 Φίλοι μας είναι και τα ζώα
Φίλοι μας είναι και τα ζώα. Τα παιδιά μίλησαν για τα ζώα που τους αρέσουν και φτιάξανε αφίσες για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

5 Διαβάσαμε το παραμύθι ‘’ Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας’’ , γράψαμε την ταυτότητα του ήρωα μας, τον ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε κούκλες ώστε να αναπαραστήσουμε την ιστορία μέσα από το κουκλοθέατρο. Μέσα από τους διαλόγους που έγραψαν τα παιδιά για το κουκλοθέατρο έμαθαν να χρησιμοποιούν σωστά την κλίση των ρημάτων αλλά και τα σημεία στίξης.

6 Μέσα από το βιβλίο ‘’Καλωσήρθες, καρακάξα’’ είδαμε τα διαφορετικά συναισθήματα των ηρώων και τα καταγράψαμε. Στόχος μας ήταν να μάθουν τα παιδιά τα συναισθήματα.

7 Ακόμη τα παιδιά εικονογράφησαν και πειρέγραψαν την αγαπημένη τους σκηνή από το παραμύθι.

8 Όταν ο γίγαντας έφτασε στα Μελίβοια…
Οι μέρες με τον γίγαντα! Όταν ο γίγαντας έφτασε στα Μελίβοια…

9 Την Κυριακή ο γίγαντας έφτασε στο χωριό αλλά ήταν άρρωστος και φτερνιζόταν δυνατά. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα αντικείμενα που ανέβηκαν στα δέντρα από το δυνατό φτέρνισμα και τα κατέγραψαν, χρησιμοποιώντας σωστά τα άρθρα των ουσιαστικών.

10 Τη Δευτέρα φτιάξαμε φάρμακο για τον γίγαντα και του στείλαμε κάρτες ώστε να του δώσουμε συμβουλές για να γίνει γρήγορα καλά. Γλωσσικός στόχος: Να μάθουμε τη χρήση της υποτακτικής.

11 Ο γίγαντας εξαντλημένος από την αρρώστια του κοιμήθηκε βαριά και είδε πολλά όνειρα. Τα παιδιά φαντάστηκαν και περιέγραψαν κάποια από αυτά.

12 Την Τρίτη ο γίγαντας έκανε μία βόλτα στο χωριό και γνώρισε τα μαγαζιά
Την Τρίτη ο γίγαντας έκανε μία βόλτα στο χωριό και γνώρισε τα μαγαζιά. Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους μαγαζιά και περιέγραψαν τι μπορεί να βρει κανείς σε αυτά.

13 Την Τετάρτη ο γίγαντας πείνασε και έτσι του φτιάξαμε ένα γλυκό
Την Τετάρτη ο γίγαντας πείνασε και έτσι του φτιάξαμε ένα γλυκό. Γράψαμε τη συνταγή μας και την εκτελέσαμε. Με αυτόν τον τρόπο εξασκηθήκαμε στον σχηματισμό της προστακτικής.

14

15 Την Πέμπτη ο γίγαντας έκανε μπάνιο στη λίμνη
Την Πέμπτη ο γίγαντας έκανε μπάνιο στη λίμνη. Τα παιδιά έγραψαν διαλόγους και δραματοποίησαν τις σκηνές του βιβλίου χρησιμοποιώντας σωστά την κλίση των ρημάτων.

16 Ο γίγαντας όμως χρειάζεται και καινούργια ρούχα
Ο γίγαντας όμως χρειάζεται και καινούργια ρούχα. Διαβάσαμε το παραμύθι ‘’ Ο ραφτάκος των λέξεων’’ και μάθαμε πώς να φτιάχνουμε ρούχα από λέξεις. Τα ρούχα του γίγαντα τα φτιάξαμε από μεγάλες λέξεις όπως: διαστημόπλοιο, ελέφαντας, ουρανοξύστης κτλ, για να είναι μεγάλα και να του χωράνε. Τα ρούχα όμως των ανθρώπων τα φτιάξαμε από μικρές λέξεις όπως μυρμήγκι, μωρό, μέλισσα κτλ. Έτσι εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με ουσιαστικά και βάλαμε τα σωστά άρθρα.

17 Μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες με αφορμή τα ρούχα εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιο μας σχετικά με τα υφάσματα, τα χρώματα, τα μεγέθη. Χρησιμοποιήσαμε επίθετα για να περιγράψουμε σχετικές εικόνες και εξοικειωθήκαμε με τη συμφωνία επιθέτου – ουσιαστικού.

18 Την Παρασκευή οι άνθρωποι έκαναν μία γιορτή για τον γίγαντα
Την Παρασκευή οι άνθρωποι έκαναν μία γιορτή για τον γίγαντα. Φτιάξαμε και εμείς μία τούρτα για τη γιορτή όπου γράψαμε την ημερομηνία των γενεθλίων μας. Στόχος μας ήταν να εξασκηθούμε με τις χρονικές έννοιες μέρα, μήνας, χρόνος.

19 Πώς να κάνουμε τον γίγαντα να τρώει υγιεινά; Ασχοληθήκαμε με το θέμα της διατροφής.

20 Τα παιδιά χώρισαν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές .

21 Η διατροφή όμως είναι μέρος και της τέχνης
Η διατροφή όμως είναι μέρος και της τέχνης. Είδαμε έργα του Ιταλού ζωγράφου Τζουζέπε Αρτζιμπόλιο και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα.

22 Με αφορμή τη θέση των φρούτων και των λαχανικών στις ζωγραφιές μας, ασχοληθήκαμε με τα τοπικά επιρρήματα.

23

24 Τέχνη είναι όμως και η μουσική
Τέχνη είναι όμως και η μουσική. Έτσι ακούσαμε και γράψαμε τραγούδια με θέμα τη διατροφή, συμπληρώσαμε τους στίχους που έλειπαν και τα τραγουδήσαμε.

25 Στο τέλος κάναμε μία κατασκευή όπου συμπεριλάβαμε όλα όσα είχαμε κάνει μέσα στη χρονιά, κάνοντας με αυτό τον τρόπο επανάληψη σε όσα μάθαμε.

26 Σας ευχαριστούμε πολύ!


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google