Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Ανάπτυξη Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020». Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα! Εύη Καραϊσκου,
Advertisements

Το ακριβό λουλούδι της ειλικρίνειας
Αποτέλεσμα έρευνας αλλά και πρόθεσης να γίνει η καθημερινότητα των επαγγελματιών στο χώρο της μαζικής εστίασης ευκολότερη και οικονομικότερη. Με μία απλή.
AW-DISK® (Anti Weed Disk). AW-DISK® Ο AW-DISK® είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ζιζανίων και βρύων που αναπτύσσονται μέσα στις γλάστρες. Είναι.
25 έξυπνες ιδέες για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
Σκοπός της δικής μας ομάδας ήταν να υλοποιήσουμε την φάση της κατασκευής του ρολογιού. Έτσι, επειδή έπρεπε να υπολογίσουμε την κλίση του τοίχου που θα.
Ισορροπημένη διατροφή
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
Ανίχνευση αμύλου στα φυτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι ειναι τι ηλεκτρονικό εμπόριο... Η αγορά απο το διαδίκτυο, η εξηπηρέτηση και η συναλλαγή μέσω του υπολογιστή μας.
Συστήματα επισιτισμού
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαφάνεια Χάρις Χριστοφή Διαφάνεια των σωμάτων Μάθημα 2.
EDUE 240: Βάσεις και Βασικές Έννοιες των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Maria Evagorou Fall UNIC, Συνάντηση 2η.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Το παιχνίδι της Χάρτινης σακούλας.
Μεταλλαγμένα προϊόντα
Και πώς να τις κατασκευάσετε
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δράση: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Υιοθέτησε ένα Κομμάτι Γης
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Κήποι - συμβουλές Χαλάς Μάριος Τσουκλείδης Σωτήρης.
Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
2ο Γυμνάσιο Αριδαίας Α’ Γυμνασίου
Κομποστοποίηση...; α) παρασκευή κομπόστας από φρούτα που περίσσεψαν στο σπίτι ή β) μετατροπή οργανικών απορριμάτων σε λίπασμα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
3ο εργαστήριο: Πολλαπλασιασμός της Ελιάς
6ο εργαστήριο: Πολλαπλασιασμός Εσπεριδοειδών
Εργασία για την Πρακτική άσκηση του φοιτητή Αντώνη Κουφάκη.
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΦΗΚΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΠΑΓΙΔΩΝ Γεώργιος Κ. Διβριτσιώτης ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ.
Μαριάνθη Αγριτέλη Ελευθερία Ηλιάδη Καφετζής Κωνσταντίνος.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Τ.
ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής Σκοπός είναι.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012.
ΔΙΑΛΕΞΗ 12η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BSc ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι.
Τα μουσικά φθογγόσημα (τέταρτα-όγδοα-μισό) Τάξη: Γ’ Δημοτικού Ανδρέας Σκιαδάς.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διάλεξη 15: O αλγόριθμος SIMPLE
ΠΟΣΟΣΤΑ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
Κουλυμπούδη Λ.1, Ορφανουδάκης Μ.2 και Σιναπίδου Ε.1
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ Γεια σας με λένε Mavis! Kάνουμε ένα
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
«Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος οικιακών απορριμμάτων»
Κύριε ενοικιαστή. Σας πληροφορώ ότι, το συμβόλαιο που υπογράψαμε εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια, έφθασε στο.
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές

Η φράουλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ευαίσθητα και άρα ακριβά φρούτα. Τα νέα όμως είναι καλά. Οι φράουλες είναι ένα σχετικά εύκολο να καλλιεργηθεί φρούτο, που θα ανταμείψει τον ερασιτέχνη καλλιεργητή. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε στον κήπο, στο μπαλκόνι ή ακόμη και μέσα στο σπίτι! Μπορείτε να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τις δικές σας φράουλες ξεκινώντας από σπόρους ή έτοιμα σπορόφυτα που θα βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια.

Ξεκινώντας τις φράουλες από σπόρους Φυσικά αρχικά, θα πρέπει να αγοράσετε ή να προμηθευτείτε σπόρους φράουλας. Μπορείτε να τους σπείρετε πρακτικά όποτε θέλετε, αρκεί να εξασφαλίσετε τις σωστές συνθήκες για τα φυτά σας στη συνέχεια.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό ώστε να ξεκινήσετε τις φράουλες από σπόρους Υπάρχει όμως ένα μυστικό ώστε να ξεκινήσετε τις φράουλες από σπόρους. Θα πρέπει να τους καταψύξετε για 4 εβδομάδες πριν τους φυτέψετε. Αν δεν το κάνετε, οι σπόροι δε θα βλαστήσουν! Αφού πάρετε στα χέρια σας τους σπόρους, τυλίξτε τους μέσα σε μία χαρτοπετσέτα, βάλτε τη χαρτοπετσέτα μέσα σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε τους στην κατάψυξη για 4 εβδομάδες. Μετά από 4 εβδομάδες, βγάλτε τους από την κατάψυξη και αποψύξτε τους αφήνοντάς τους σε ένα δωμάτιο. Όταν ολοκληρωθεί η απόψυξη, είναι έτοιμοι για φύτεμα.

Φυτέψτε τους σπόρους σε δίσκους σπορείων, αυγοθήκες, πλαστικά ποτήρια ή ότι άλλο μέσο έχετε στη διάθεσή σας. Το χώμα μέσα στο οποίο θα φυτέψετε τους σπόρους, θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Οι φράουλες προτιμούν το χαλαρό και αραιό χώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ, ειδικό μείγμα για σπορόφυτα ή συνδυασμό των παραπάνω. Θα τα βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα. Τοποθετήστε το φυτώριο με τους σπόρους φράουλας σε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες την ημέρα, ή χρησιμοποιήστε τεχνητό φως.

Όταν οι σπόροι βλαστήσουν και έχετε έτοιμα τα σπορόφυτα, μπορείτε να τα μεταφυτεύσετε στην τελική τους θέση στον κήπο ή σε γλάστρες.