Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΘΟΝΗΣ ΑΠ5 ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

2 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ . ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ . ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ . ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ . ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ.

3 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗΣ :
Οι περισσότερες οθόνες υπολογιστών όπως και τα laptops διαθέτουν LCD οθόνες, έτσι είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού για τα τζάμια για να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες γιατί πιθανότατα θα χαλάσουν. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε πανί με μικρό-ίνες (θα τα βρείτε σε καταστήματα με αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών). Παίρνετε το πανί και πολύ απαλά καθαρίζετε την οθόνη. Αν τυχόν έχει κάποιο λεκέ τυλίξτε το πανί στο δάχτυλο σας και πιέστε λίγο παραπάνω με μεγάλη προσοχή.

4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΟΘΟΝΗΣ :
Αν έχετε από τις πιο παλιές οθόνες χρησιμοποιήστε τον ίδιο τρόπο για το μπροστινό μέρος της οθόνης και σπρέι πεπιεσμένου αέρα για το πίσω μέρος της οθόνης.

5 • ∆εν ανοίγει η οθόνη: 1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής ξεκινάει και ότι µετά από λίγο το ένα από τα δύο λαµπάκια στο µπροστινό του µέρος (συνήθως το κόκκινο) σβήνει ή ότι κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο λειτουργίας του.

6 • ∆εν ανοίγει η οθόνη 2. Ελέγξτε αν το λαµπάκι ένδειξης λειτουργίας της οθόνης είναι αναµένο. Αν όχι ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης. Βγάλτε το και ξαναβάλετε το στην οθόνη και την πρίζα. Ελέγξτε µε µια άλλη συσκευή αν η πρίζα έχει ρεύµα.

7 • ∆εν ανοίγει η οθόνη 3. Αν το λαµπάκι ένδειξης λειτουργίας είναι αναµµένο ελέγξτε αν το καλώδιο που συνδέει την οθόνη µε την κεντρική µονάδα του υπολογιστή είναι σωστά στην θέση του και δεν έχει αποσυνδεθεί.

8 • Η οθόνη δεν έχει την σωστή ανάλυση και χρώµατα
1. Ελέξτε τον αριθµό των χρωµάτων που εµφανίζει η οθόνη σας κάνοντας κλικ στο κουµπί Έναρξη, τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθµίσεις, κάνετε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου, κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο Οθόνη και στη συνέχεια κάνετε κλικ στην καρτέλα Ρυθµίσεις. Στην περιοχή Χρώµατα, κάντε κλικ στον αριθµό των χρωµάτων που θέλετε να εµφανίζει η οθόνη σας.

9 • Η οθόνη δεν έχει την σωστή ανάλυση και χρώµατα
2. Ελέξτε αν το καλώδιο που συνδέει την οθόνη µε την κεντρική µονάδα του υπολογιστή είναι σωστά στην θέση του.

10 ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ:
Oπως κάθε εικόνα που βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή, έτσι και η επιφάνεια εργασίας των Windows αποτελείται από εικονοστοιχεία. Πρόκειται για μικροσκοπικές χρωματιστές κουκίδες, οι οποίες είναι τοποθετημένες η μία κοντά στην άλλη και, παίρνοντας το κατάλληλο χρώμα η καθεμιά, δημιουργούν την τελική εικόνα.

11 ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ:
Οσο περισσότερα είναι τα εικονοστοιχεία που την αποτελούν, τόσο πιο λεπτομερής είναι η εικόνα και τόσο περισσότερα δεδομένα χωράν στο πλαίσιό της. Ωστόσο, οι οθόνες των υπολογιστών έχουν περιορισμένη μέγιστη ανάλυση, δηλαδή μπορούν να απεικονίσουν χωρίς πρόβλημα περιορισμένο αριθμό εικονοστοιχείων. 

12 ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ:
Εκτός από την ανάλυση, σημαντικό ρόλο στην απεικόνιση παίζει η "ποιότητα χρώματος", δηλαδή ο αριθμός των χρωμάτων που μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα στην οθόνη. Οσο μεγαλύτερος είναι, τόσο πιο όμορφο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

13 ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ:
. Τέλος, σημαντική είναι και η συχνότητα ανανέωσης της εικόνας. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα πούμε πως όσο πιο υψηλή είναι, τόσο πιο ξεκούραστη και σταθερή γίνεται η εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή. 

14 Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Η οθόνη είτε είναι η/υ, είτε κινητού , είτε κάποιας άλλης ηλεκτονικής συσκευής χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού είναι ένα αντικείμενο που έχουμε βάλει όλοι στην καθημερινότητά μας γι’αυτό ο καθαρισμός της θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό.

15 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Τις πληροφορίες τις αντλήσαμε από το διαδίκτυο και απο σχετικά βιβλία με θέματα πληροφορικής και κατασκευής η/υ.

16 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΒΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΚΑΝΤΕΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google