ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΕΡΟΠΗ ΒΟΥΔΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΙΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2ήμερο εκδηλώσεων με τίτλο…: «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΑΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…» Άνδρος, 3 & 4 Ιουλίου 2010 Επικοινωνία… •Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, Χώρα Άνδρος, 84500,
Advertisements

ΤΟ ΕΡΓΟ ‘’TERRES D’ EAU’’ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΒΕΘ Το έργο συγχρηματοδοτείται.
Πρόγραμμα Λογοτεχνικής Ημερίδας 5 ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου Σύλλογος Διδασκόντων Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «Η φιλαναγνωσία στη σχολική τάξη: θεμελίωση.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Πεκίνο, Νοεμβρίου 2012.
Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου, με ποιήματα που επιλέγει η Χρύσα Προκοπάκη. [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δρ. Δήμητρα Τσοκακτσίδου, Λέκτορας.
Λευτέρης Δάλπης Ε΄2 1ο πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1 Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Γιάννης Ρίτσος.
Οδυσσέας Ελύτης Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό σχολέιο Θεσσ/νικης
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Διονύσης Καρατζάς Ο Διονύσης Καρατζάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους πατρινούς ποιητές.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Αντωνιάδου Άννα Κωτούλα Βασιλική.
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επειδή η μόρφωση είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
«Η Τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει – Die Kunst des altgriechischen Theaters vereint uns» 2 ο Βραβείο Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning 2009 Ιωάννα Χαρδαλούπα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Νεγρεπόντης Τάξη:ΣΤ’1 Αγγέλα Π. Άννα Κ.
Σχέσεις Ελληνόφωνων χωρίων Ιταλίας- Ελλάδας Λάζαρος Συμεωνίδης Βασίλης Χατζιβασηλέιου.
Lemnos Festival 2015 Γυμνάσιο Μύρινας ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου Περιφέρεια Β. Αιγαίου – Πέλαγος Πολιτισμού Συνεργασίες: Φωτογραφική ομάδα Λήμνου, Α.Ε.Λ., Ν.Ο.Λ.,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
Μάθημα: Διοίκηση Επιχειρήσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Πάρις Τσάρτας Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Σαραντάκου Έφη Διδάκτορας Χωροταξίας – Τουριστικής Ανάπτυξης.
Τίτλος Προγράμματος: ή «Τα παιγνίδια του παππού/ γιαγιά»
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Θάνος Μικρούτσικος Τμήμα: Στ’2 Εύα Σ. Μελίνα Π.
Τα Δημήτρια Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ.
Μουσική παράσταση μνήμης για τον αγώνα του Οκτώβρη του 1940 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 27 Οκτώβρη 2016 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Γιαννούτσος Παναγιώτης Επιμέλεια.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Μουσεία της Πάτρας Αρχαιολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο
Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σχετικά
2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Οι επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση
Απολογισμός σχολικού έτους & Προγραμματισμός σχολικού έτους
Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης A΄1
Έκθεση Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων Διεύθυνσης Πολιτισμού
Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης
Μαρία Αμπατζή, Ε2, 1ο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.,
Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - ΠΟΡΕΙΑ.
Οδυσσεας Ελυτης.
Οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές της Δ΄ Τάξης του
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 42ου Δημοτικού Σχολείου και των 27ου και 71ου Νηπιαγωγείων Πάτρας, σας προσκαλούν.
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Καλώς ορίσατε, μαθητές! Το όνομα του καθηγητή.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΕΡΟΠΗ ΒΟΥΔΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΙΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ

 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

 ΠΑΝΤΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 Στη Σάμο υπάρχουν εκπαιδευτικές μονάδες που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Δημοτικό μέχρι και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές.  24 Δημοτικά Σχολεία μοιράζονται στο Βαθύ, το Καρλόβασι, και 16 ακόμα χωριά.  Στη Σάμο υπάρχουν 6 γυμνάσια, 3 Γενικά Λύκεια, 2 Επαγγελματικά Λύκεια ( ΕΠΑΛ ), εκ των οποίων το ένα είναι Εσπερινό, και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, όπως επίσης και το Πανεπιστήμιο Θετικών Επιστημών στο Καρλόβασι.  Επίσης υπάρχει ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής και ΙΕΚ που στεγάζεται που στεγάζεται στο ισόγειο του 1 ου Γυμνασίου Σάμου, δίπλα στη βιβλιοθήκη.

 Σάμος : ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2014 Σάμος : ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2014  Το φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια δίνει την ευκαιρία και φέτος στους επισκέπτες της Σάμου να έρθουν ποιο κοντά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με την αναπαράσταση αρχαίων Ηραίων στο Πυθαγόρειο της Σάμου.  Στις φετινές τριήμερες εκδηλώσεις ( Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20) περιλαμβάνονται δυο μουσικές εκδηλώσεις στο αρχαιολογικό μουσείο Πυθαγορείου ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή μεγάλη Πομπή των Ηραίων ακολουθώντας το τελετουργικό της αρχαιότητας. Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις 9 το βράδυ.

 Τελευταία παράσταση για την μουσική κωμωδία « Η Όπερα της πεντάρας » Τελευταία παράσταση για την μουσική κωμωδία « Η Όπερα της πεντάρας »  Ολοκληρώνονται οι φετινές παραστάσεις της μουσικής κωμωδίας των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ « Η Όπερα της πεντάρας » που ανέβασε με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Σάμου.  Η τελευταία παράσταση θα δοθεί αυτό το Σάββατο 17 Μαΐου στις 8 30 ΄μμ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

 Η Σάμος στην έκθεση Greek Tourism Expo 2014 Η Σάμος στην έκθεση Greek Tourism Expo 2014  Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα στο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Ελευθέριος Βενιζέλος άνοιξε η έκθεση Greek Tourism Expo 2014 Συμμετείχαν φορείς από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Σάμος.  Την Σάμο εκπροσώπησαν ο ειδικός σύμβουλος αντιπεριφεριάρχη τουρισμού κ Πλατανιώτης Δημήτριος, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, από τον Δήμο ο κ. Βογιατζής Δημήτρης, Κυριαζής Δημήτρης και Καραγιάννη Ιωάννα.  Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν αρκετές επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους, Tour operator, General manager με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος.  Η Έκθεση φιλοξένησε περισσότερους από 250 εκθέτες και Buyers και στο πρόγραμμά της εντάσσονται πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις εστιασμένες σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τον Ελληνικό τουρισμό.

 Η 1 η Έκθεση Χειροποίητων Ειδών και Κοσμημάτων  Περισσότεροι από 30 επιλεγμένοι δημιουργοί στο χώρο των κοσμημάτων, της ένδυσης, της υπόδησης, των βρεφικών ειδών, των ειδών δώρου, των accessories, των χριστουγεννιάτικων ειδών, των καλλυντικών και των παραδοσιακών προϊόντων μετέχουν από το πρωί της Παρασκευής στην 1 η Έκθεση Χειροποίητων Ειδών και Κοσμημάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1 ου και 2 ου Γυμνασίου Σάμου.  Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία " Δυναμική Promotion Samos", με την υποστήριξη του Δ. Ο. Π. ΠΟ. Ν. Α. Σ ( Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης Σάμου ) και θα είναι ανοιχτή και την Κυριακή από 10:00 έως 19:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Σάμου " Η Μέλισσα ".

 Η ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ  Η τσαμπούνα παιζόταν στα χωριά, στους γάμους, και στα κάλαντα κατά την περίοδο του Δωδεκαήμερου και των Αποκριών, αλλά και σε κάθε άλλη περίσταση καθ ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τον καιρό όμως, η χρήση της περιορίστηκε.  Δύο όργανα που είχαν πολύ σημαντική παρουσία στις διασκεδάσεις των Σαμίων, μέχρι τη δεκαετία του ‘60 ήταν η Λύρα και η Αρμόνικα. Στα χωριά της Σάμου υπήρχαν τοπικοί μουσικοί οργανοπαίκτες που αναλάμβαναν διασκεδάσεις μικρότερης εμβέλειας. Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούσαν όποιο όργανο είχαν διαθέσιμο, συνήθως την τσαμπούνα, το σαντούρι, την αρμόνικα και πιο παλιά, τη λύρα.

1.ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ 2.ΑΡΜΟΝΙΚΑ 3.ΛΥΡΑ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ  Ο Γιάννης Ρίτσος ( Μονεμβασιά 1 Μαΐου Αθήνα 11 Νοεμβρίου 1990) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, με διεθνή φήμη. Πολλά έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει εξοριστεί στη Λήμνο, στη Μακρόνησο και στον Άγιο Ευστράτιο. Το 1956 ταξίδεψε στη Γυάρο, αρχικά, και κατόπιν στη Λέρο Με το πέρας της δικτατορίας, στη μεταπολίτευση, ο Ρίτσος, έγινε ευρέως γνωστό, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στον εξωτερικό, ενώ ακολούθησαν πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.  Η Σονάτα του Σεληνόφως, ο Επιτάφιος, η Ρωμιοσύνη είναι κάποια από τα μεγαλύτερα ποιήματα του ποιητή, ενώ έχει κάνει και πολλές μεταφράσεις ξένων ποιητών. Πολλά ποιήματα του Ρίτσου, έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη.

 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ  Στη Σάμο, ο ποιητή, θα συνεχίσει να δημιουργεί. Εκεί γράφει τη συλλογή Κιγκλίδωμα, το οποίο αναφέρεται στο τρομοκρατικό κλίμα που επικρατούσε την εποχή εκείνη. Επίσης, στη Σάμο, ο ποιητής θα ζήσει την απόλυτη μοναξιά, λόγω του περιορισμού του, θα νιώσει την κατάλυση της δημοκρατίας, μιας και όχι απλά δεν του επέτρεπαν να κυκλοφορεί, αλλά ούτε και να αλληλογραφεί. Αν και αποκομμένο, οι τρεις συλλογές του Πέτρες, Επαναλήψεις, Κιγκλίδωμα, γραμμένες σε τσιγαρόχαρτο θα βγουν κρυφά από την Ελλάδα, το 1969, με τη βοήθεια της Χρύσας Προκοπάκη.

 / ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ  Τη δεκαετία εκείνη, πεθαίνει ο Στρατής Τσίρκας. Ο Ρίτσος συνέθεσε ένα ποίημα για εκείνον. Γενικότερα, ο Ρίτσος συνεχίζει και γράφει, ασταμάτητος ποιήματα. Το ‘84 πεθαίνει ο Μάνος Κατράκης. Επιστήθιος φίλος και συνεξόριστος του Ρίτσου. Το γεγονός τον βυθίζει στο πένθος. Κατόπιν, έπονται κι άλλοι θάνατοι φίλων του, όπως της Νανάς Καλλιανέση, του Τάσου Λειβαδίτη, του Τάσου και του Γιάννη Τσαρούχη, οι εξελίξεις αυτές θα του δημιουργήσουν ένα συναίσθημα μεγάλης ερήμωσης.

 ΘΑΝΑΤΟΣ  Εν Αθήναις, την 11 η Νοεμβρίου 1990, απεβίωσε ο Γιάννης Ρίτσος. Η σορός του ποιητή ενταφιάστηκε στη γενέτειρά του, τη Μονεμβασιά. Αφήνοντας πίσω του 50 ανέκδοτες συλλογές ποιημάτων.