1ο επα.λ. μυρινασ ερευνητικη εργασια θεμα: «ηθη και εθιμα λημνου»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εθυμα του πασχα στην Ελλαδα
Advertisements

Έθιμα του Πάσχα.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Lessons = = 20.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΣΙΔΩΡΑ
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ελένη Βακανά.
Κυριάκος Μαργαρίτης Εργασία για τα έθιμα της Νάξου Τμήμα: Ε’2 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου Σχ. Έτος: 2010.
Dragobete Dragobete είναι μια παραδοσιακή ρουμανική γιορτή και γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα ο Dragobete ήταν ο γιος της Baba Dochia,
1ο ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Ελλάδα vs Γερμανία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γερμανία.
ΠΑΥΛΟΣ Β. Ε 2  Το Άγιο Όρος ή επισήμως Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους είναι μια « Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία » εντός των ελλαδικών συνόρων με δικό της διοικητικό.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Σήμερα, όμως Αποκριά ονομάζεται ιδιαίτερα η Κυριακή της πρώτης.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
Εργασία για τον μήνα Ιούνιο
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ
Η ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ
EΘΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Ντανιέλα.
Το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!!!!!
Ανακοινώσεις για την εκδήλωση.
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.  Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Σχολείο:1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΥΡΙΝΑΣ
Πάσχα Ελένη Π..
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
Τα έθιμα του Τριωδίου.
ΕΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
9ο ΓΕΛ Πατρών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ
Την Πέμπτη 21/4/2016 η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γέμισε με ανοιξιάτικα χρώματα, πασχαλινά αρώματα και αγαπημένα έθιμα, βγαλμένα από το «σεντούκι»
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
Περιεχόμενα ΗΗ Σαρακοστή ΛΛίγα λόγια για το Πάσχα ΤΤο Σάββατο του Λαζάρου ΚΚυριακή των Βαΐων ΜΜεγάλη Δευτέρα ΜΜεγάλη Τρίτη ΜΜεγάλη Τετάρτη.
Πάσχα Γερμανικά Έθιμα  Όπως και στην Ελλάδα τα αυγά συμβολίζουν την Ανάσταση. Εκεί τα ζωγραφίζουν πολύχρωμα και με πολύ φαντασία για το στόλισμα των σπιτιών.
Τσικνοπέμπτη. Τοπικά έθιμα Σύμφωνα με τη λαογραφία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στη Θήβα αρχίζει ο "βλάχικος γάμος" που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων,
ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΞΑΝΘΟΠΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!. . Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινά ξημερώματα με το έθιμο του τεχνητού σεισμού, ενώ μερικές ώρες αργότερα (στις
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το έθιμο του Κλήδονα.
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΕΤΗΣΙΑ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Οι «μπότηδες» μας κρατούν συντροφιά Επιμέλεια: Άρης Σερμέτης
Εικόνες του Θείου Πάθους
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
Η προσφυγική Νέα Πέραμος Γυμνάσιο Νέας Περάμου Σχολ. έτος
ΚρητικΟΣ ΓAμοΣ Στην Κρήτη υπάρχουν δύο είδη γάμου. Ο γάμος με κλέψιμο και με προξενιό. Στο γάμο με κλέψιμο ο γαμπρός έκλεβε την νύφη αφού οι γονείς του.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Καλωσορίσατε.
9ο ΓΕΛ Πατρών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το Σχολειό μου.
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Τί γιορτάζουμε ;. Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στην νεκρανάσταση του Λαζάρου, το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λίγο πριν αναστηθεί ο ίδιος εκ νεκρών. Σε.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Υπότιτλος ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΥ.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Κυριακή του Πάσχα: η ημέρα της Λαμπρής!
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο επα.λ. μυρινασ ερευνητικη εργασια θεμα: «ηθη και εθιμα λημνου» Κωνσταντίνα Τσιοβάκη Αναστασία Παλατιανού Ευγενία Μιχαλοπούλου Ζωίτσα Μπλιά

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Η ομάδα μας θα ασχοληθεί συγκεκριμένα με τα εξής ήθη και έθιμα: Απόκριες/Πάσχα Ιπποδρομίες Κουζίνα Παραδοσιακοί Χοροί Κλήδονας

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Απόκριες/Πάσχα Καθαρά Δευτέρα: Την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας όλοι πέτανε χαρταετό και από εκείνη την μέρα ξεκινάει η Σαρακοστή. Μεγάλη Εβδομάδα: Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινάνε τα Ευαγγέλια Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής Μεγάλη Τετάρτη είναι το Ευχέλαιο. Μεγάλη Πέμπτη οι γυναίκες του χωριού ξενυχτάνε στην εκκλησία στολίζοντας τον επιτάφιο μέχρι το πρωί. Μεγάλη Παρασκευή ακούγονται όλα τα Ευαγγέλια μαζί και γίνετε η περιφορά του επιταφίου σε όλο το χωριό. Μεγάλο Σάββατο γιορτάζουμε την ταφή του Κυρίου. Κυριακή του Πάσχα: Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου.

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Ιπποδρομίες Είναι ένα έθιμο το οποίο πραγματοποιείται την ημέρα του Αϊ Γιωργιού κάθε χρόνο στη Λήμνο. Μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος. Τα άλογα προπονούνται πολύ καιρό πριν και αγωνίζονται σύμφωνα με την κατηγορία τους.

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Τα άλογα δεν τα τρέχουν πάντα οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Τα άλογα που βγαίνουν πρώτα παίρνουν μετάλλια και κύπελλο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενη παίρνουν απλά ένα ενθύμιο μετάλλιο και όλα τα άλογα περνάνε μέσα από την εκκλησία όπου τα ευλογεί ο παπάς.

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Κουζίνα Κατιμέρια Μουστοκούλικα Πετεινός με φλωμάρια Βενιζελικά Κλεφτοψώμι Κασπακινό Πετιμέζι Κρασί Σαμσάδες

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου»

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Παραδοσιακοί χοροί Κεχαγιάς Πάτημα (Πάτμα) Κατσιβέλικος Τα Τσιμανδριανά κορίτσια Ελενάκι (Καρσιλαμάς)

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Κλήδονας Παραμονή Αη Γιαννιού Αμίλητο νερό Ελεύθερες κοπέλες Κοσμήματα Πιθάρι Πηγή Χορό

«Ήθη και Έθιμα της Λήμνου» Βιβλιογραφία Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον καθηγητή μας τον κύριο Αρίμη και την καθηγήτρια μας την κυρία Μιχλίζογλου για την πολύτιμη βοήθεια τους σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου.