ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Advertisements

Ιορδάνης Γ. Αμπατζίδης ΕΚΑΒ Πάτρας
Στόχοι της εκπαίδευσης:
Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
Ο ρόλος του ΝΕΛ σε περιπτώσεις κρίσεων
ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗΣ-ΝΤΟΝΤΗ-ΚΟΥΡΚΟΥΒΑΤΗΣ Ο.Ε.
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΚπΠΤ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΡΑΤΑ)
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
Ο ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣ
Μανικιουρ - πεντικιουρ
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
1/46 Εισαγωγή Μέθοδος Συσκευή T P L Μετρήσεις Σύνθετων Υλικών Συμπεράσματα Μετρήσεις Στερεών Υλικών Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δρ. Κωνσταντίνος Δ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΧΟΙ : Να μπορείτε να,
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡ.Π.Α)
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Παιδικά ατυχήματα Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, που βρίσκεται το παιδί, συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων.
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Ταξινόμηση Εγκαυμάτων  Θερμικά o Καυτά αντικείμενα, φωτιά, τριβή o Βραστό νερό ή άλλο υγρό, ατμός  Χημικά o Ισχυρά οξέα o Ισχυρές βάσεις  Ηλεκτρικά.
ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
Γειώσεις και άλλα μέτρα προστασίας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
οι ευκαιρίες για υγιεινή των χεριών είναι οι εξής
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αποσυναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο και εντοπίζει βλάβες με τη βοήθεια των καταλλήλων οργάνων. (β)
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  Τι πιστεύετε πρέπει να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλής ο χειρισμός του εξοπλισμού μας ;
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος  Όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου, τα εγκεφαλικά κύτταρα λόγω έλλειψης οξυγόνου δεν μπορούν.
ΤΟ ΚΙΛΡΟΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 5 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1ο ΚΑΚΩΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Σκίαση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΓΕΡΜΑΝΗΣ
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Κίνδυνοι από στατικό ηλεκτρισμό
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Ατυχήματα στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους
Από τάπα δεν χρειάζεται εργαλείο 3.Φίλτρο λαδιού:
ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Θεμα: Τροχαια ατυχηματα
Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ αλουμίνιο, ατσάλι, άργυρος, γραφίτης, χαλκός Ποια υλικά ονομάζουμε αγωγοί και ποια μονωτές; Ποια υλικά είναι αγωγοί και ποια.
Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Ορισμός του εργατικού ατυχήματος : Ορισμός του εργατικού ατυχήματος : Το εργατικό ατύχημα είναι ένα βίαιο ,ξαφνικό και απρόβλεπτο γεγονός που συμβαίνει στο εργαζόμενο κατά την διάρκεια της εργασίας του . Επιπτώσεις εργατικού ατυχήματος : Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ 1. Παροχή Α΄ βοηθειών 2. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 3. Νοσηλεία σε νοσοκομείο . 4. Επιδότηση για μεγάλο χρονικό διάστημα . 5. Συνταξιοδότηση . 6. Αποκατάσταση υλικών ζημιών .

Β. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ Οι κοινωνικές επιπτώσεις πολλές φορές είναι βαρύτερες από τις οικονομικές γιατί η επίδραση που έχουν στο χαρακτήρα και στην ψυχολογία δεν μετρούνται . ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1. Κατά μέσο όρο ο εργαζόμενος απομακρύνεται από την εργασία του για χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων . 2.Κάθε ατύχημα στοιχίζει περίπου 40 ευρώ ανά ημέρα είναι η επιδότηση του ΙΚΑ για το διάστημα που δεν εργάζεται). Οι κοινωνικές επιπτώσεις πολλές φορές είναι βαρύτερες από της οικονομικές γιατί η επίδραση που εχουν στο χαρακτήρα και στη ψυχολογία δεν μετρούνται .

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Ηλικία -Απειρία η άγνοια -Διανοητική ικανότητα -Κακές συνήθειες -Συναισθηματικοί παράγοντες -Παθολογικοί παράγοντες

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κακός φωτισμός ,αερισμός ,θέρμανση Κακή διακίνηση των υλικών Ακαταστασία και έλλειψη καθαριότητας Χρήση ελαττωματικών εργαλείων

ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Όλα τα ατυχήματα μπορούν να προληφθούν

ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Nα θέλουμε ( να έχουμε τη συνείδηση της ευθύνης μας ) Να γνωρίζουμε τους κινδύνους . Να μπορούμε ( να διαθέτουμε το κατάλληλο εξοπλισμό ) Να σκεπτόμαστε πριν από την εργασία Να σκεπτόμαστε κατά την διάρκεια της εργασίας Να σκεπτόμαστε μετά την εργασία .

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ατομικά μέσα προστασίας του κεφαλιού - Κράνη - Δίχτυ μαλλιών - Ωτοασπίδες - Αθραυστα λευκά γυαλιά - Μάσκα ή ασπίδα ηλεκτροσυγκολλητού

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ατομικά μέσα προστασίας χεριών και ποδιών - Γάντια εργασίας από αμίαντο - Γάντια εργασίας από πλαστικό - Γάντια εργασίας από ειδικό ελαστικό - Υποδήματα ηλεκτρολόγων - Υποδήματα ασφαλείας με θωράκιση - Μπότες από ελαστικό

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ατομικά μέσα προστασίας αναπνοής - Αναπνευστική συσκευή καθαρισμού αέρα - Αναπνευστική συσκευή παροχής καθαρού αέρα ή οξυγόνου

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ατομικά μέσα προστασίας του σώματος - Ενδυμασία εργασίας ( φόρμα ) - Πυρίμαχη ενδυμασία - Ποδιές από δέρμα ή αμίαντο - Ποδιές από ελαστικό - Ζώνη ασφαλείας

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η φωτιά από εύφλεκτα υλικά (βενζίνη ,πετρέλαιο, αέριο) Η δηλητηρίαση από τις εξατμίσεις των κινητήρων Οι πτώσεις των εργαζομένων Τα εγκαύματα από τα ζεστά μέρη του αυτοκινήτου

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Εφαρμόζουμε με σχολαστικότητα τον κανονισμό εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων πού περιγράφει τους κανόνες ασφαλείας των ηλεκτρολόγων Κανόνες ασφαλείας στα εργαλεία Κανόνες ασφαλείας στη σύνδεση των αγωγών Κανόνες ασφαλείας στη γείωση των συσκευών Κανόνες ασφαλείας στη εργασία με τάση