Εθισμός στο διαδίκτυο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΨΥΧΙΚΟΣ & ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Advertisements

Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην
Η σχέση των εφήβων με το Διαδίκτυο: Χρήση, κίνδυνοι και στάση γονέων
ΙΑΝΟΣ Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων
Εθισμός στο Internet Του Χρήστου Τσαπάρα.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
Έρευνα για το διαδίκτυο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ντενίτσα Ντίκοβα Πέννυ Παπαγεωργίου Ιωάννα Χρονοπούλου
Εθισμός στο διαδίκτυο.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Εξάρτηση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Παρεμβάσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό Εντοπίζονται σε τρία επίπεδα: Στοχευμένες παρεμβάσεις Ολιστικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις βασισμένες στο σχολείο.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (23-26 Νοεμβρίου 2006) Ανακοίνωση του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Παν. Αθηνών Υπευθύνου Συμβουλ. Σταθμού.
ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2006.
“ Διαφορετική συμπεριφορική στάση των γονιών απέναντι στο έφηβο κορίτσι και στο έφηβο αγόρι ”.
Εθισμός στο Διαδίκτυο –Facebook & Έφηβοι
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
Κ ΙΝΗΤΑ Τ ΗΛΕΦΩΝΑ Καλογεράκη Μαρία, Ανδριανάκη Ιωάννα, Παπαδάκης Γιώργος.
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια εργασία των : Μπερτσιάς Θανάσης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
….για πολλές ώρες…..
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- Β’ΛΥΚΕΙΟΥ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Εθισμοσ στο διαδικτυο. ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΜΠΑΝ.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Schoolers: Μια δομή για εφήβους Σχολική Διαρροή Μπάρλου Έφη Παιδοψυχίατρος Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων «Π& Α. Κυριακού»
Εξάρτηση-Εθισμός των Έφηβων στο Διαδίκτυο Εξάρτηση-Εθισμός των Έφηβων στο Διαδίκτυο.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΒΕΛΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΦΕΝΙΑ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΥ =] ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
5 ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α’ 4 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κα. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ&ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Εθισμός στην Τεχνολογία
ΕΘΙΣΜΟΙ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εθισμός στα Social Media
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Δραστηριότητες και εξάρτηση στην εφηβεία
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ <<ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ>>
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Συνέπειες από τον εθισμό στο διαδίκτυο Εργασία: πελεκασησ κ
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εθισμός στο διαδίκτυο

Ορισμός Ο εθισμός στο Διαδίκτυο (internet addiction) είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση από την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να οριοθετηθεί, αφού η εξάρτηση από το Ίντερνετ δεν είναι ακόμη μια κλινική οντότητα που συναντάμε σε εγχειρίδια ψυχιατρικά. Αυτή η μορφή εθισμού ορίζεται ως η «ενασχόληση με το Ίντερνετ για άντληση αισθήματος ικανοποίησης που συνοδεύεται με αύξηση του χρόνου που καταναλώνεται για την άντληση αυτού του αισθήματος».

Συμπτώματα Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου Χρήση του Διαδικτύου περισσότερο από το προτιθέμενο Ξαφνική σχολική αποτυχία Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου Μειωμένη φυσική δραστηριότητα Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι Παραμέληση της προσωπικής υγιεινής του Παραμέληση των υποχρεώσεων απέναντι στην οικογένεια και αδιαφορία προς του γονείς

Τρόποι αντιμετώπισης Συμβουλευτική παρέμβαση στον έφηβο και στην οικογένεια. Ειδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα περιορισμού της υπερβολικής χρήσης. Εκμάθηση ενός ορθολογικότερου τρόπου χρήσης των νέων τεχνολογιών από τον έφηβο. Γνωστικό - συμπεριφορική ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Φαρμακοθεραπεία. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις: ενδονοσοκομειακή νοσηλεία στην παιδοψυχιατρική κλινική.

Γραμμές στήριξης και βοήθειας http://www.saferinternet.gr Τηλ.2811 391615 SMS στο 54260 Για τη Γραμμή Βοηθείας προς παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους Τηλ.800 11 800 15

Στατιστικά στοιχεία 53,4% των εφήβων χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός έτους 26% ανέφερε καθημερινή χρήση 8% κάνει χρήση πάνω από 20 ώρες εβδομαδιαίως Τα αγόρια χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο σημαντικά περισσότερο από τα κορίτσια

1% από τους εφήβους του δείγματος είχε εθιστεί στη χρήση του διαδικτύου 18,2% παρουσίασε περιοδικά ή συχνά προβλήματα σχετικά με την κατάχρηση διαδικτύου (κατάσταση πριν από τον εθισμό) 4,2% του δείγματος είχε δεχτεί απειλές μέσω διαδικτύου

Εβδομήντα παιδιά εξαρτημένα από το Ιντερνετ, παρακολουθούνται αυτή την περίοδο στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για την απεξάρτηση των παιδιών και των εφήβων από το Διαδίκτυο.

Έρευνα ευρωπαϊκού προγράμματος Mediappro: 64% των εφήβων χρησιμοποιεί το ίντερνετ του σχολείου για να κατεβάζει μουσική και βίντεο. 69,9% για να παίζει online παιχνίδια 9,6% για αγορές 38% για συνομιλίες 16% για σχολικές εργασίες

Γραμμή Βοήθειας Υποστηρίζω (Σεπτέμβριος 2009) Κάλεσαν για βοήθεια: 81% γονείς και συγγενείς 11% επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι 8% ανήλικοι

Έρευνα στο ΓΕΛ Αιγινίου Στόχος: Διερεύνηση σχέσης των μαθητών με το διαδίκτυο Βήματα: Διανομή Ερωτηματολογίων Συλλογή Στοιχείων Επεξεργασία δεδομένων Εξαγωγή συμπερασμάτων

Διαθέτεις Η/Υ με internet στο σπίτι σου;

Από ποια ηλικία χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;

Από τους 65 μαθητές της Α΄ λυκείου 30 μαθητές θα συμβούλευαν κάποιον που είναι εθισμένος στο διαδίκτυο να περιορίσει τις ώρες ενασχόλησης 18 μαθητές θα πρότειναν να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό

Συμπεράσματα Οι μαθητές της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Αιγινίου: Χρησιμοποιούν με μέτρο το διαδίκτυο Είναι ενημερωμένοι σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το συγκεκριμένη μορφή εξάρτησης