Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Σύνταξη: Κούβαρη Δώρα Παπάζογλου Χάρης Υπεύθυνη καθηγήτρια:Κλουβάτου Ελισάβετ Project: A3 Μαθητές: Αδαναλόγλου Ελένη, Αλατόπουλος Κων/νος, Άλκος Βασίλης, Αναγνώστου Ειρήνη, Ανδρούτσος Δημήτριος, Βάζου Μαρία-Άννα, Θεοδωρίδης Νικόλαος, Ισούφι Αλέξανδρος, Κούβαρη Δωροθέα, Κατσικίδης Αθανάσιος, Μπουκουβάλας Δημήτριος, Πανάγου Ευγενία, Παπάζογλου Χαράλαμπος, Πατρικίου Αλίκη, Ρουμπεϊδης Χρήστος, Χαρακόπουλος Κων/νος, Τράγκα Ναταλία.

2 Τι είναι διαδίκτυο;

3 Οι έφηβοι... Εξοικειώνονται με τη χρήση του διαδικτύου . Απασχολούνται ώρες ολόκληρες ψάχνοντας πληροφορίες, παίζοντας και μιλώντας με τους φίλους τους...

4 Παρόλα αυτά υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι κατά την διάρκεια της χρήσης ενός εφήβου.
Σε αυτήν εδώ λοιπόν την ομιλία θα αναφερθούμε Στη σχέση των εφήβων με Το διαδίκτυο αλλά Και τις επιπτώσεις που έχει το διαδίκτυο προς τους ίδιους...

5

6 Κοινωνικοποίηση Η κοινωνικοποίηση είναι η διαδικασία
μετάδοσης ηθών, εθίμων, κανόνων και ιδεολογιών. Μέσω της κοινωνικοποίησης ,μεταδίδονται στο άτομο οι δεξιότητες και είναι απαραίτητες για την συμμετοχή του στην κοινωνία στην οποία ανήκει.

7 Η τεχνολογία είναι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, ειδικά για τους νέους
Η τεχνολογία είναι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, ειδικά για τους νέους. Μέσω των διαφόρων δικτύων κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούμε και γνωρίζουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους. Πολλές φιλίες και πολλοί έρωτες δημιουργήθηκαν μέσο του διαδικτύου αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος η σχέση και η επικοινωνία μας με ένα άτομο να είναι μόνο μια ψευδαίσθηση. .

8

9 Ένα βίντεο για τα αρνητικά της κοινωνικοποίησης....
Όλοι ξέρουν την Σάρα:

10 Ψυχαγωγία Μέσω του Διαδικτύου μπορούμε να ακούσουμε τον αγαπημένο μας ραδιοφωνικό σταθμό ή να παρακολουθήσουμε τηλεοπτικές εκπομπές. Μπορούμε, επίσης, να ακούσουμε μουσική και να παρακολουθήσουμε σύντομα φιλμάκια ή ολόκληρες ταινίες, να διαβάσουμε περιοδικά, την εφημερίδα της ημέρας ή ακόμα και προηγούμενων ημερών, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου αναλώνεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου μπορούμε να παίξουμε ατομικά, με τον υπολογιστή ή ομαδικά με άλλους.

11 Κίνδυνοι

12 Καλές Πρακτικές: Προτιμάμε παιχνίδια που μας προσφέρουν γνώσεις, δεξιότητες και πρότυπα, Δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή θέτουμε όρια στο χρόνο ενασχόλησης. Κάνουμε συχνά διαλείμματα. Δεν κατεβάζουμε παράνομα ή χωρίς άδεια χρήσης παιχνίδια. Δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία σε ιστοσελίδες αμφιβόλου προελεύσεως και περιεχομένου. Έχουμε πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (antivirus, antispyware, firewall). Έχουμε πρόγραμμα φιλτραρίσματος περιεχομένου.

13 cyber bullying Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους.

14 Μορφές Διαδικτυακού εκφοβισμού
• Επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων • Παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου • Δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ •Είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του ατόμου •Αποστολή φωτογραφιών του ατόμου ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού •Αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε πολλαπλούς παραλήπτες

15 Sexting στο σχολείο

16 Αντιμετώπιση του Διαδικτυακού εκφοβισμού
Αγνόηση ενοχλητικών μηνυμάτων, σε περίπτωση ωστόσο απειλών συνιστάται αναφορά των μηνυμάτων και λήψη προληπτικών μέτρων . Αποκλεισμός του αποστολέα που στέλνει απειλητικά ή ενοχλητικά μηνύματα Προειδοποίηση του αποστολέα Αναφορά του περιστατικού στην Αστυνομία είτε σε κάποια αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Αναφορά στον γονέα ή τον κηδεμόνα του ατόμου.

17 Στατιστικά στοιχεία 1. Περίπου 15-35% των νέων έχει πέσει θύμα Διαδικτυακού εκφοβισμού % των νέων παραδέχεται την ανάμειξή του σε Διαδικτυακό εκφοβισμό 3. Τα κορίτσια ενδέχεται να εμπλακούν συχνότερα από ότι τα αγόρια σε περιστατικά Διαδικτυακού εκφοβισμού 4. Η πλειοψηφία των ατόμων που υφίστανται είτε ασκεί Διαδικτυακό εκφοβισμό είναι ηλικίας ετών.

18 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ Είναι το κοινωνικό φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από την τάση για υπερβολική κατανάλωση αγαθών με σκοπό την ικανοποίηση πλασματικών αναγκών...

19 Έρευνα Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Nielsen σε καταναλωτές 58 χωρών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους.

20 Ο καταναλωτισμός αποτελεί τρόπο διεξόδου από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Αυτά σε γενικές γραμμές προσδιορίζονται ως έλλειψη αξιών και ουσιαστικά νοήματος ζωής, εσωτερική φτώχεια και απόγνωση. Εκείνο που επιδιώκει να επιτύχει το καταναλωτικό ων με τις συχνές αγορές, είναι να κρύψει το υπαρξιακό κενό του. Οι αγορές υλικών αντικειμένων παράγουν ψευδαισθησιακή χαρά που ανακουφίζει προσωρινά.

21 Εθισμος: Ο εθισμός στο Διαδίκτυο (internet addiction) αναφέρεται στην «καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου και τον εκνευρισμό που διακατέχει το άτομο όταν την στερείται....

22 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Άγχος όνειρα σχετικά με το διαδίκτυο.
υπερβολική κατανάλωση χρόνου ή και χρήματος σε διαδικτυακές δραστηριότητες απομόνωση η επίδοση του εφήβου στο σχολείο μειώνεται περιπτώσεις ο έφηβος δεν κοιμάται, παραμελεί την προσωπική του υγιεινή γίνεται επιθετικός και μπορεί να κλέβει χρήματα από του γονείς για να παίζει

23

24 Σχετικη γελοιογραφία:

25 Διαδικτυακά εγκλήματα

26 Βίντεο για το ηλεκρονικό έγκλημα

27 Παρόλα αυτά .... Το διαδίκτυο μας παρέχει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Έχουμε την ικανότητα να αναζητήσουμε πληροφορίες για κάθε τι καθώς και να επιλέξουμε εμείς με την κρίση μας ποια είδηση θα θεωρήσουμε ακριβής. Με σωστή διαχείριση και ωριμότητα στις κινήσεις μας μπορούμε να κάνουμε την τεχνολογία σύμμαχο μας.

28 Αποτελέσματα του ερωτηματολογίου: μοντάζ: Δώρα Κούβαρη, Χάρης Παπάζογλου

29 Ευχαριστούμε πολύ


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google