Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
7 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  Οι υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης και εξελιγμένης φωτογραφίας απαι΄τούν σοβαρές σπουδές διαφορετικά η απόκτηση φωτογραφικής εμπειρίας.
Advertisements

Ελληνογαλλική σχολή ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Αυτές οι φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν το Νοέμβριο του 2002, και θεωρήθηκε ότι ήταν «οι φωτογραφίες της χρονιάς». ..Μία από αυτές δημοσιεύθηκε.
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Οικογενειακή Φωτογραφία
Η εξέλιξη της οικογενειακής φωτογραφίας με το πέρασμα των χρόνων
H Ιστορική Εξέλιξη Της Φωτογραφίας!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση.
Ιστορια και εξελιξη τησ φωτογραφιασ
Τα υλικά και οι τεχνικές της Φωτογραφίας
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 1 ο ΒΗΜΑ: ΧΑΡΤΗΣ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 1 ο ΒΗΜΑ: ΧΑΡΤΗΣ SOS!!!! ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΟΔΩΝ SOS!!!! ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΔΩΝ SOS!!!! ΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Η ιστορια της φωτογραφιασ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Στον Αστερισμό Της Φωτογραφίας!!!.
Ερευνητική εργασία 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο τεχνολόγος (γραφικών τεχνών) και οι τομείς απασχόλησής του:
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Ασπρόμαυρη Φωτογραφία
ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος.
Ρομποτική στην ιατρική
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ιστορία και η εξέλιξη της
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών.
Αναστοπούλου Μαριάννα Καθηγήτρια Μουσικής και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Α 1 PROJECT.
Τι πρέπει να ξέρεις για το Γενικό Λύκειο. Όσα ακολουθούν παρακάτω προκύπτουν από την επεξεργασία του νόμου 4186/ΦΕΚ 193/ και τη συνέντευξη που.
Η νέα δομή του Γενικού Λυκείου  Ωρολόγια π ρογράμματα ανά τάξη  Τρό π ος π ροαγωγής και α π όλυσης  Παρουσιάζονται κατά σειρά :  Α ’ Λυκείου  Β ’
Σχολικό έτος B’ Λυκείου  Μαθήματα  Ομάδες προσανατολισμού Γ’ Λυκείου  Ομάδες προσανατολισμού  Επιστημονικά Πεδία
Αντιρατσιστική Εκ π αίδευση Βασικές αρχές ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Project Α’ Τετραμήνου Β’ Λυκέιου. Εισαγωγή  Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ Ερευνητική Εργασία (Project) Ομάδα 1 Αναστασιάδη Ανδριανή Στεργίου Μαρία - Ιωάννα Χασάϊ Φιορίντα Χουλιαράκη Αλεξάνδρα Ομάδα.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Θέτουμε ερωτήματα:  Πότε ανακαλύφθηκε η φωτογραφία και από ποιόν;  Ποιος την κατασκεύασε και πως εξελίχθηκε η φωτογραφική.
Βασικές αρχές έκθεσης Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Σωστή έκθεση, Φωτομέτρηση, γκρίζα καρτα, κλίμακες, Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (Συνάντηση 2) Τεχνικές Φωτογράφισης (Θ) Τμημα Τεχνολόγων περιβάλλοντος Συντήρηση.
1 Ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΜΠΕΡΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.
AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1.Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα Οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού. Στους ιστορικούς χρόνους οι.
Όνομα εκπαιδευτικών που συμμετέχουν :, Καλλιόπη Κάμπουρα. Γεωργία Κάσπαρη, Ανδριάνα Μπακόλα. Σχολική Μονάδα : 2 ο και 6 ο Νηπιαγωγείο Χίου. Σχολική τάξη.
Θέμα Εργασίας : ΙΡΙΔΙΣΜΟΣ Project : 5 Μανιφάβα Αλεξάνδρα.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ PROJECT Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ.
Σιμ Ντούλκου. Φωτογραφία  Με την λέξη φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Ορισμός της φωτογραφίας και ιστορική αναδρομή
ΑΡΙΣΤΟΤEΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ………. Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193)
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μαρίελλα Αναστασιάδου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Η φωτογραφική μηχανή.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος 2014-2015 Όνομα ομάδας: Blue Black Ομάδα: Βραχνή Δήμητρα Καζάκου Νικολία Καλύβα Γεωργία Κωνσταντάρα Χρύσα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σκουλικαρίτη Σωτηρία

Λίγα λόγια για τη φωτογραφία… Τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων Μία μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική Διαχωρίζεται σε: Φωτοειδησεογραφία Διαφημιστική φωτογραφία - φωτογραφία στούντιο Αρχιτεκτονική φωτογραφία - Εσωτερικών Χώρων Φωτογραφία τέχνης

Το χέρι της ελπίδας… H εικόνα του χεριού ενός εμβρύου (Samuel Armas), που έχει διαγνωστεί με δισχιδή ράχη, αγκαλιάζει το δάχτυλο του χειρουργού αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης

Το χέρι της ελπίδας… Ο γιατρός δήλωσε: «αυτό ήταν αδύνατο, αφού ήταν υπό την επήρεια ολικής αναισθησίας» Ο φωτογράφος έφτασε σε σημείο να εγκαταλείψει τη φωτογραφία και να αφιερωθεί στην απόδειξη ότι ήταν ο πρώτος που απαθανάτισε την αντίδραση ενός εμβρύου Φωτογράφος: Michael Clancy

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι Η δολοφονία του Τζον Κένεντι Υπεύθυνος της δολοφονίας του: ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ Ο Όσβαλντ τον πυροβόλησε τρεις φορές από το παράθυρο της σχολικής βιβλιοθήκης Θεωρίες συνομωσίας: Ο Λίντον Τζόνσον Η μαφία Η CIA Η ομοσπονδιακή τράπεζα Οι… εξωγήινοι Ο Τζορτζ Μπους Η KGB Ένας ζηλόφθονος ομοφυλόφιλος Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Η φωτογράφος Μέρι Αν Μούρμαν Η φωτογράφος Μέρι Αν Μούρμαν «Είδα τα μαλλιά του Κένεντι να τινάζονται. Αλλά δεν ήταν απλώς τα μαλλιά του, ήταν κομμάτι από το κεφάλι του» Μια απλή νοικοκυρά 31 ετών τότε, έτυχε να διαλέξει μια θέση – «κλειδί» Η Μαίρη Αν Μούρμαν δεν αποτελεί τη μοναδική «φωτογράφο» που αποτύπωσε τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι Το στιγμιότυπο, δείχνει την Τζάκι να σκύβει προς το μέρος του συζύγου της, καθώς αυτός φαίνεται να γέρνει πίσω στο κάθισμα.

Εξέλιξη του εξοπλισμού της φωτογραφίας Camera Obscura (1550) Camera Leica (1913-1914) Box Camera (Kodak 1880) Έγχρωμη φωτογραφία (1861) Autochrome (1907) Kodachrome (1935) Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή : συσκευή η οποία καταγράφει εικόνες με ηλεκτρονικό τρόπο

Camera Leica Η πρώτη φωτογραφική μηχανή εύχρηστη από τους μη επαγγελματίες φωτογράφους. Εφευρέτης: Όσκαρ Μπάρνακ 1913-1914

Η πρώτη φωτογραφία Δημιούργημα του Joseph - Nicéphore Niépce. Μετά από έκθεση διάρκειας 8 ωρών, οι ακτίνες του ήλιου «φώτισαν» τα κτήρια στις δύο πλευρές της εικόνας. Κι όλα αυτά έγιναν το 1826!

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας Ευχαριστούμε για την προσοχή σας