Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 4ο λύκειο Καρδίτσας Υπεύθυνη καθηγήτρια : Τάντου Σοφία

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός,με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές).

3 Τομεισ φωτογραφιασ Φωτοειδησεογραφία: Αφορά την εικονογράφηση της επικαιρότητας και οι φωτογραφίες αυτού του είδους διοχετεύονται συνήθως στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

4 Φωτογραφια τεχνησ Φωτογραφία τέχνης: Αν και η πρώτη φωτογραφία αποτυπώθηκε το 1826, χρειάστηκε τουλάχιστον μισός αιώνας προκειμένου να γίνει η φωτογραφία αποδεκτή ως αυτόνομη και ανεξάρτητη τέχνη. Είναι ωστόσο γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα, αμφισβητείται από πολλούς η φωτογραφία ως μορφή τέχνης.

5 Διαφημιστικη φωτογραφια - φωτογραφια στουντιο
Διαφημιστική φωτογραφία - φωτογραφία στούντιο: Αποτελεί ένα σημαντικό είδος που περιλαμβάνει τη φωτογραφία αντικειμένων, τη φωτογραφία μόδας αλλά και τη φωτογραφία πορτραίτων.

6 Αρχιτεκτονικη φωτογραφια - Εσωτερικων Χωρων
Αρχιτεκτονική φωτογραφία - Εσωτερικών Χώρων: Περιλαμβάνει τη φωτογράφηση κτιρίων και εσωτερικών χώρων. Η οπτική γωνία της φωτογραφικής λήψης και ο φωτισμός και οι ιδιαιτερότητες ενός εσωτερικού χώρου αποτελούν τα κύρια αντικείμενα μελέτης για αυτό το είδος φωτογραφίας.

7 Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το 1490 η camera obscura ήταν η πρώτη μεταφερόμενη φωτογραφική κατασκευή. Δεν διέθετε φιλμ και φακό. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, γνώριζε και πιθανότατα χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες αυτής της κατασκευής.

8 Γύρω στο φαίνεται ότι εμφανίστηκε η πρώτη φορητή μηχανή σε λογικές διαστάσεις, ώστε να μεταφέρεται απο δύο άτομα, camera obscura. Το 1800 ο Σερ Γουίλιαμ Χέρσελ ανακαλύπτει την υπέρυθρη ακτινοβολία. Σήμερα έχουμε το υπέρυθρο φιλμ που δίνει φωτογραφίες με βάση τον υπέρυθρο φωτισμό.

9 Το 1861 γίνεται η πρώτη έγχρωμη αναπαραγωγή με χρήση τριών μαυρόασπρων διαφανειών με τη χρήση φίλτρων των τριών βασικών χρωμάτων. Το 1888 έχουμε το πρώτο φιλμ (αμερικάνικο) και την πρώτη Kodak με ρολό φιλμ.

10 Το :  Έχουμε την πρώτη φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους, τη γνωστή Leica και από το 1925 έχουμε μαζική παραγωγή φωτογραφιών. Το 1997 βλέπουμε τις πρώτες ψηφιακές φωτογραφίες από τον Άρη.

11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Η φωτογραφία ως τέχνη δεν είναι ένα μέσο φευγαλέων και τυχαίων αντικατοπτρισμών, είναι η ίδια η στιγμή μιας αποτυπωμένης απουσίας,μια εικόνα που δεν θα επαναληφθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ή φωτισμό.Παραμένει καταδικασμένη σε μια χάρτινη ακινησία.

12 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ NELLY:Το έργο της είναι επηρεασμένο από τον νεοκλασικισμό, με αναφορές στην κλασική αρχαιότητα. ΄Ηταν άριστη γνώστρια της φωτογραφικής τεχνικής

13 ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Συμμετέχει στην Εθνική αντίσταση και την φωτογραφίζει. Ο Κώστας Μπαλάφας ανήκει στην γενιά των μεταπολεμικών Ελλήνων δημιουργών που με το έργο τους στιγμάτισαν την Ελληνική φωτογραφία.

14 ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ  Ο Τάκης Τλούπας γεννήθηκε στην Λάρισα και εκεί έζησε και δημιούργησε το φωτογραφικό έργο του. Οι φωτογραφίες του είναι ένα πολύ σημαντικό φωτογραφικό ντοκουμέντο, χρήσιμο στην όποια ιστορική ανασύνθεση των τόπων και των ανθρώπων.

15 ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Η ενασχόληση της με τη φωτογραφία ξεκινάει σε μεγάλη σχετικά ηλικία αλλά την απορροφάει ολοκληρωτικά. Ξεκινάει φωτογραφίζοντας τα εκθέματα για λογαριασμό του Εθνικού αρχαιολογικού Μουσείου.

16 ξενοι φωτογραφοι ♦Ο Φρεντερίκ Μπουασονά ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου επί τριάντα περίπου έτη, μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ντανιέλ-Μπο-Μποβί. Το έργο του, σε ότι αφορά τουλάχιστον την Ελλάδα θεωρείται πρωτοποριακό.

17 Henri Cartier-Benson ♦Ο  αξεχαστος φωτογράφoς Henri Cartier-Benson.Θα τραβούσε εικόνες με smartphone αν ζούσε σήμερα; Για την τεχνολογία ήταν πάντοτε αδιάφορος.

18 Οι φωτογραφιεσ μασ

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Η πολη μασ

28 ονοματα μαθητων που συμμετειχαν
ΓΡΙΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΝΤΕΡΕ ΛΙΝΑ ΚΑΟΥΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΤΖΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΕ ΚΩΝ/ΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΙΠΕΡΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ ΡΕΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google