Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1.Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα Οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού. Στους ιστορικούς χρόνους οι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1.Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα Οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού. Στους ιστορικούς χρόνους οι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1.Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα Οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού. Στους ιστορικούς χρόνους οι αγώνες διεξάγονταν πάντα στα πλαίσια μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Θεωρητικά στους αγώνες μπορούσε να πάρει μέρος κάθε πολίτης ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση.

2 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

3

4 Η συστηματική άσκηση βοηθά στην διατήρηση του σωματικού βάρους μέσα στα φυσιολογικά όρια για την υγεία του παιδιού. Η αυξημένη κατανάλωση θερμίδων μέσω της άσκησης καθώς επίσης και η αύξηση του μεταβολισμού αποτελούν βασικό μέτρο για την αποφυγή της παχυσαρκίας. Η ενασχόληση του παιδιού με κάποιο άθλημα της αρεσκείας του, ευνοεί τις πιθανότητες να συνεχίσει να γυμνάζεται και κατά την ενηλικίωση του. Η άσκηση προωθεί την θέληση των παιδιών και βοηθά στην απόκτηση σημαντικών στοιχείων της προσωπικότητάς τους. Η νοοτροπία αυτή μεταφέρεται στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην καριέρα αλλά και στην προσωπική ζωή. 2.Ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

5 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

6 3.Αθλητισμός στην Τρίτη Ηλίκια H Τρίτη αθλητική ηλικία αρχίζει στα σαράντα με τους βετεράνους του αθλητισμού. Η φυσική δραστηριότητα χωρίς έλεγχο και επίβλεψη μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, από κακώσεις ή από την καρδιά. Μπορεί η άθληση να επιβραδύνει την επέλευση του γήρατος. Αναμφισβήτητα από τις διάφορες έρευνες αποδεικνύεται ότι οι ηλικιωμένοι αθλούμενοι εμφανίζουν καλύτερες λειτουργικές αντιδράσεις και διαθέτουν εξαιρετικές μνημονικές επιδόσεις, ανώτερες από τον μέσω όρο του λοιπού πληθυσμού της ηλικίας τους.

7 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

8 4.Η άσκηση στην εγκυμοσύνη Η άσκηση ενισχύει τη δύναμη, την αντοχή και την ευελιξία των εγκύων, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους μυς, κάτι που θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα προετοιμάσει για τη φυσική δοκιμασία του τοκετού. Η γυμναστική βοηθάει να αντιμετωπίστουν ενοχλήσεις όπως η κούραση, η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στην πλάτη και τα πρηξίματα, αλλά και να ξαναβρεθεί τη φυσική κατάσταση τους αφού γεννηθεί το μωρό. Η γιόγκα για εγκύους, για παράδειγμα, έχει στόχο τα συγκεκριμένα σημεία του σώματός που συμμετέχουν στον τοκετό. Το κολύμπι είναι ιδανικό, καθώς χαλαρώνει την πίεση από τη σπονδυλική στήλη και βοηθάει το έμβρυο να πάρει τη σωστή θέση –κάτι που ισχύει και για το βάδισμα.

9 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

10 5.Αθλητισμός και Υγεία Η ενασχόληση με τον αθλητισμό συνεπάγεται μεταβολές στην λειτουργία του καρδιοαγγειακού, του αναπνευστικού και του μυϊκού συστήματος, καθώς επίσης και βιολογικές μεταβολές. Η καρδιά του αθλούμενου λειτουργεί με χαμηλή συχνότητα σε ηρεμία (50 συστολές στο λεπτό) Στο αναπνευστικό σύστημα η μυϊκή συστολή γίνεται με ενέργεια που προέρχεται από τη διάσπαση χημικών ουσιών η οποία απαιτεί οξυγόνο.

11 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

12 6.Αθλητισμός και σύγχρονες ασθένειες Σύγχρονες Ασθένειες που πλήττουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού μας όπως για παράδειγμα τη Χοληστερόλη, το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Καρδιακά προβλήματα, την Παχυσαρκία, τη Νευρική Ανορεξία κ.ά.. Η διάρκεια, η ποσότητα, η ένταση αλλά και το είδος της άσκησης είναι οι βασικοί παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον οργανισμό μας. Δραστηριότητες στις οποίες απαιτείται χαμηλή έως μέτρια ένταση διατηρούν σταθερό το σωματικό βάρος, προλαμβάνουν τον οργανισμό από σοβαρές ασθένειες όπως η Υπέρταση, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Παχυσαρκία, η Οστεοπόρωση, η Νευρική Ανορεξία, αλλά, χαρίζουν και υγεία και ευεξία. Η σημασία της υγιεινής διατροφής έχει επιβεβαιωθεί επιδημιολογικά και αποδειχθεί. Είναι πλέον γεγονός ότι κατάλληλη διατροφή μπορεί να προλάβει νόσους φθοράς και να παρατείνει τη ζωή.

13 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 7.Αθλητισμός και ψυχολογία Η σωματική άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης ή άλλων διαταραχών της διάθεσης. Η καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ατόμου. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι μετά από μια αθλητική δραστηριότητα μειώνεται και το στρες, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό απ’ ότι με άλλες τεχνικές χαλάρωσης. Σε πολλές περιπτώσεις η άσκηση συμβάλλει καλύτερα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης απ’ ότι τα ίδια τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

14 AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Συντακτική ομάδα : Καπνίση Βιβή, Νικολινάκου Ευθυμία, Αρβανίτη Βαλάντω, Χάλαρη Δέσποινα,Ρινάκη Αλεξάνδρα και Καπνίσης Θοδωρής Το συγκεκριμένο project συντάχηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας για το Β΄ Τετράμηνο του σχολικού έτους 2013-2014,με υπεύθυνο τον κο. Νίκο Μπουσμπούκη.


Κατέβασμα ppt "AΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 1.Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα Οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού. Στους ιστορικούς χρόνους οι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google