Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα Εργασίας : ΙΡΙΔΙΣΜΟΣ Project : 5 Μανιφάβα Αλεξάνδρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα Εργασίας : ΙΡΙΔΙΣΜΟΣ Project : 5 Μανιφάβα Αλεξάνδρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα Εργασίας : ΙΡΙΔΙΣΜΟΣ Project : 5 Μανιφάβα Αλεξάνδρα

2 Ορισμός Ιριδισμού Ιριδισμός ή ιρίδωση ειναι η ανάλυση του λευκού φωτός πάνω σε γυαλιστερές επιφάνειες.

3 Που παρατηρούνται ιριδισμοί ● Φυσαλίδες σαπουνιών ● Λεπτού σώματος ελαίου ● Πετρελαιοκηλίδες ● Έντομα ● Θαλάσσια όστρακα

4 Ιριδισμός – Μετεωρολογία Σε σχέση με τη μετεωρολογία ιριδισμοί παρατηρούνται στις βάσεις των νεφών ως τμήματα ή ζώνες έγχρωμης απόχρωσης, προσφέροντας μια μαγευτική θέα.

5 Νέφος Το νέφος ή σύννεφο είναι το ορατό σύνολο υδρατμών ή συνδυασμός απο υδροσταγωνίδια και παγοκρυστάλλους.

6 Που οφείλεται το μετεωρολογικό φαινόμενο Το μετεωρολογικό φαινόμενο δεν οφείλεται στη διάθλαση του φωτός από υδροσταγώνες στα νέφη, αλλά στην παράθλαση του φωτός που πίπτει στα κράσπεδα των νεφών. Η εμφάνιση ιριδίζοντος νέφους αποτελεί παράδειγμα καλοκαιρίας.

7 Διάθλαση Διάθλαση είναι η εκτροπή της ευθύγραμμης τροχιάς του φωτός που υφίστανται φωτεινά κύματα όταν διέρχονται από ένα διαπερατό από αυτά μέσον σε έτερο.

8 Παράθλαση Παράθλαση είναι η μη ευθύγραμμη διάδοση του φωτός.

9 Ιριδισμός-Μετεωρολογία-Ουράνιο Τόξο Το ουράνιο τόξο εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγωνίδια βροχής και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης. Το χρώμα διαθλάται υπό διαφορετική γωνία, και έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν. Ένας γνωστός ευρωπαϊκός μύθος αναφέρει πως στην βάση του ουράνιου τόξου υπάρχει χρυσάφι, περιμένοντας όποιον καταφέρει να φτάσει εκεί, πράγμα φυσικά αδύνατον καθώς το ουράνιο τόξο είναι οφθαλμαπάτη.


Κατέβασμα ppt "Θέμα Εργασίας : ΙΡΙΔΙΣΜΟΣ Project : 5 Μανιφάβα Αλεξάνδρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google