Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ DATA, ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.
Advertisements

Δήμος Ιωαννιτών «Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών και ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων για τον πολίτη / επισκέπτη και το προσωπικό του.
1 Προτεινόμενες πρακτικές για τη δημιουργία δικτυακών πυλών στις Περιφέρειες Νικόλαος Χατζηγεωργίου Παράρτημα Θράκης ΙΕΛ.
1. Εισαγωγή Ορισμοί:  VOD  NVOD  Live Streaming.
Άνθρωπ οι ψηφιοποίησ η εφαρμογέ ς ρίσκο κωδικοποίησ η Πλαίσιο διαλειτουργικότητα ς Οδηγίες για τεχνικούς Οργανωμένες πηγές για υπαλλήλους Τύπου Unix Τύπου.
“Η χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα (Map Server) ως βάση για τη δημιουργία δυσδιάστατων και τρισδιάστατων WebGIS” Στέλιος Μπολλάνος – Planetek Hellas pkg004-XX-1.0_PARC-Archipelago_Presentation.
Τόποι, περιβάλλον και διαδίκτυο Η πρόταση ΤόΠΟΙ για το labs.opengov.gr Ημερίδα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα,
Διάγραμμα Παρουσίασης
Υποδιευθυντής Πληροφορικής
«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006 ΗΜΕΡΙΔΑ Στα πλαίσια του έργου “Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Χίου” ΟμήρειοΠνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου Ομήρειο Πνευματικό.
Jetspeed Open Source Εργαλείο για την Δημιουργία Information Portals Πανεπιστήμιο Αιγαίου Βιορρές Νίκος.
Νέα σειρά εκδόσεων 4.5. Νέα χαρακτηριστικά  Επιφάνεια εργασίας  On Line ενημέρωση Λογιστικής  Διαχείριση σχετικών εγγράφων  Data Center  Γεωγραφικές.
Συστήματα και Επιστήμη Γεωγραφικών Πληροφοριών ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Paul A. Longley, Michael F. Goodchild, David J. Maguire, David W. Rhind © 2005.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. Το σύνολο των προγραμμάτων που συντονίζουν τις λειτουργίες του υλικού και αξιοποιούν τις δυνατότητές του.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
Web Services Υπηρεσίες διαδικτύου
To Εκπαιδευτικό Glogster
CMS (Content Management System)
Χ. ΚΟΛΟΒΟΣ, Π. ΔΗΜΟΥ, Δ. ΚΑΛΥΒΑΣ Διαδικτυακή εφαρμογή πλοήγησης στο ΓΠΑ με χρήση του HTML ImageMapper ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΑΚΤΗΣ Ανάπτυξη και Πιλοτική Εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος σε περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων πληροφοριών για την υποστήριξη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
Οργάνωση πληροφοριών Ευρετηρίαση Μέρος Β Σχεδιασμός ευρετηρίων.
Σ. ΤΣΙΓΑΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ GIS ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ «ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Εφαρμογή Mashup Παρουσίασης.
Ημέρα 1η.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
TA ΓΣΠ στην Υπηρεσία του Πολίτη (Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση) Παρασκευή 10 Ιουνίου 2005 Περιφερειακές Δράσεις ΓΣΠ στην Κοινωνία.
Διαχείριση Εκπαιδευτικού Περιεχομένου
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΜΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Το DSpace ως ένα Ανοικτό.
Ε.Κ.Π.Α 1 Διάθεση αρχείων βίντεο στο Διαδίκτυο Δρ. Μιχάλης Γκατζώνης Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το ερευνητικό πρόγραμμα WaveForUs Γιάννης Ν. Κρεστενίτης Συντονιστής έργου Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλασσίων Έργων, Α.Π.Θ.
Μορφές των χωρικών δεδομένων
4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ο ρόλος του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού στην ανασυγκρότηση της χώρας Σχεδιασμός και Εφαρμογή.
ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Διαδικτυακή Γεωγραφική Πλατφόρμα ΓΣΠ Επιχειρησιακή Έκδοση
Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών.
Γνωριμία με το Λογισμικό του υπολογιστή Μια παρουσίαση για τους μαθητές της Α΄ Τάξης του 49ου Γυμνασίου Αθήνας Διδάσκων: Χ. Μοτσενίγος 49ο Γυμνάσιο Αθήνας.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Παρουσίαση Πρακτικής Άσκησης Βραζιώτης Δημήτρης ΑΦΠ&ΓΜ Ζ Υπεύθυνος Καθηγητής : Δ. Καλύβας.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ Η/Υ. Τι είναι το λογισμικό CAD ? Είναι η σχεδίαση με τη βοήθεια του Η/Υ ή όπως έχει επικρατήσει διεθνώς με το ακρώνυμο:
Κανονικά πολύγωνα. Κανονικά πολύγωνα στη φύση, τέχνη, ανθρώπινες κατασκευές, Μαθηματικά …
G.I.S στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές Εργαστηριακές Ασκήσεις
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Συνεδρία 8 Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Ασφάλεια και συνεργασία στο Διαδίκτυο
Διάχυση Δεδομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Θάνος Δογάνης
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Νέα σειρά εκδόσεων 4.5.
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΙΚΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΦΟΥΣ 13.1 Εισαγωγή στις Εφαρμογές Νέφους
Ρομαντισμός.
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
Διαδικτυακό ΓΠΣ για το απόθεμα και τη θεματική ταξινόμηση τουριστικών προορισμών – Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Eco-Destinations ecodestinations-eplatform.eu.
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας ΓΣΠ παρουσίασης θαλασσίων προγνώσεων WaveForUs Θανάσης Παρτόζης ΟΜΙΚΡΟΝ

 Εισαγωγή  Διάρθρωση του συστήματος  Μεταφορά δεδομένων (αποτελέσματα των μοντέλων)  Μετασχηματισμός δεδομένων (διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία)  Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL  Δημιουργία αρχείων για τηλεοπτική χρήση (*.png files)  Ανάρτηση - δημοσίευση στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής ΓΣΠ Αρχιτεκτονική της διαδικτυακής πλατφόρμας - Επικεφαλίδες

Εισαγωγή Για την δημιουργία της γεωγραφικής πλατφόρμας αναπτύχθηκαν: Α) Βάση γεωγραφικών δεδομένων για την κεντρική αποθήκευση και διαχείριση όλων των πρωτογενών και δευτερογενών δεδομένων του έργου αλλά και άλλων απαραίτητων πληροφοριών για την χαρτογραφική απεικόνιση και διάχυση τους Β) Μηχανισμός μεταφοράς και μετασχηματισμού των δεδομένων που παράγουν τα προγνωστικά μοντέλα Γ) Εφαρμογή διεπαφής για τη δημοσίευση των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Διάρθρωση του συστήματος

Μεταφορά δεδομένων (αποτελέσματα των μοντέλων) Η μεταφορά των δεδομένων των αποτελεσμάτων γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία (service) ftp που γίνεται καθημερινά από τις 9:30 έως 9:40 περίπου.

Μετασχηματισμός δεδομένων (διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία) Ο μετασχηματισμός δεδομένων (αρχεία *dat σε διανυσματικά και ψηφιδωτά – raster αρχεία) γίνεται αυτόματα με λογισμικά γραμμένα σε python και VB. Τα λογισμικά εκτελούνται σαν services καθημερινά από τις 9:40 έως 11:35 περίπου. Το αποτέλεσμα του μετασχηματισμού είναι η δημιουργία διανυσματικών αρχείων σε format *.shp και η δημιουργία ψηφιδωτών αρχείων σε format *.tif

Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL Η Εισαγωγή των δεδομένων στη βάση δεδομένων PostgreSQL γίνεται με λογισμικό γραμμένο σε γλώσσα Python. Το λογισμικό εισάγει σε προκαθορισμένες θέσεις (tables) στη βάση δεδομένων PostgreSQL τα ήδη μετασχηματισμένα δεδομένα. Η διαδικασία διαρκεί καθημερινά από τις 11:45 έως 12:45 περίπου

Δημιουργία αρχείων για τηλεοπτική χρήση (*.png files) Το σύστημα δημιουργεί αρχεία εικόνων υψηλής αναάλυσης για τηλεοπτική χρήση (ΔΙΟΝ TV). Η διαδικασία διαρκεί καθημερινά από τις 11:35 έως 11:50. Τα αρχεία αναρτώνται για λήψη (downloading) σε ειδική θέση στη διαδικτυακή εφαρμογή. (Στη θέση «Αρχεία Προγνώσεων»).

Ανάρτηση - δημοσίευση στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής ΓΣΠ Η εφαρμογή ΓΣΠ είναι λογισμικό WebGIS γραμμένο σε γλώσσα Javascript/PHP. Η εφαρμογή: Α) Δημοσιεύει σε χάρτη τα δεδομένα από την βάση δεδομένων PostgreSQL B) Δημοσιεύει σαν υπόβαθρο ελεύθερα δεδομένα από το διαδίκτυο (Google maps, Bing κλπ) Γ) Απαντά σε αιτήματα των χρηστών (πχ πληροφορίες για θερμοκρασία επιφάνειας σε συγκεκριμένο σημείο του χάρτη. Δ) Αναρτά δεδομένα για λήψη (downloading) σε ειδική θέση στη διαδικτυακή εφαρμογή. (Στη θέση «Αρχεία Προγνώσεων»). (

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ