Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

CMS (Content Management System)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "CMS (Content Management System)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 CMS (Content Management System)
Ανδρέας Βέγλης

2 Ορισμός Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί συγκεντρωμένες πληροφορίες ηλεκτρονικής μορφής. Σχετικά με το Διαδίκτυο, όταν αναφερόμαστε σε ένα CMS, μιλάμε για ένα σύστημα διαχείρισης του περιεχομένου ενός διαδικτυακού τόπου (Web CMS). Αποτελείται από ένα πλήθος εργαλείων, με τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε όποιον ανανεώνει μια ιστοσελίδα να περνάει νέο περιεχόμενο, να αλλάζει τα κείμενα, τις φωτογραφίες, τα αρχεία και ο,τιδήποτε άλλο, εύκολα και γρήγορα.

3 Ιστορικά στοιχεία Αρχικά αναπτύχθησαν για οργανισμούς που έκαναν web publishing. To 1995, το CNET δημιούργησε την εταιρία Vignette για να εμπορευτεί το σύστημα διαχείρισης εγγράφων web που είχε αναπτύξει. Αυτή ήταν η αρχή για τη δημιουργία των CMS.

4 Ιδιότητες Διαχείριση δικτυακού περιεχόμενου, όπως κείμενα, εικόνες, πίνακες. Αλλαγή περιεχόμενου χωρίς να είναι απαραίτητες ειδικές γνώσεις σχετικές με τη δημιουργία ιστοσελίδων ή γραφικών Τα κείμενα γράφονται μέσω κάποιων online WYSIWYG ("What You See Is What You Get") html editors

5 Τρόπος εργασίας Οι αλλαγές του site μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεμένος στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να έχει εγκατεστημένα ειδικά προγράμματα επεξεργασίας ιστοσελίδων, γραφικών κ.λπ. Μέσω ενός απλού φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser), ο χρήστης μπορεί να συντάξει ένα κείμενο και να ενημερώσει άμεσα το δικτυακό του τόπο.

6 Τα CMS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για
Ειδήσεις (εφημερίδες, περιοδικά, πρακτορεία ειδήσεων κ.λπ.) Παρουσιάσεις εταιριών και προσωπικού Καταλόγους προϊόντων Παρουσιάσεις προϊόντων Online υποστήριξη Αγγελίες και ανακοινώσεις Παρουσιάσεις και προβολή γεωγραφικών περιοχών Διαφημίσεις Δελτία Τύπου Όρους και συμβόλαια Χάρτες, κατευθύνσεις, οδηγίες


Κατέβασμα ppt "CMS (Content Management System)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google