Εισαγωγή στη Επικοινωνία 3 η Εβδομάδα Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
Advertisements

Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2012 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Η συμμετοχή.
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Η αμερικανικη επαναςταςη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Μάθημα: Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις 11-Μαρτίου-2008
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (δημιουργία νέων επαγγελμάτων, διαμόρφωση παλαιών επαγγελμάτων και κατάργηση άλλων)
* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συμβατικές Βιβλιοθήκες Με την παραδοσιακή έννοια του όρου, βιβλιοθήκη, ονομάζεται η συλλογή βιβλίων και περιοδικών. Η βιβλιοθήκη όμως στην πραγματικότητα.
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
Αρχές οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων 1.3 Η Επιχείρηση ως Κοινωνική Οργάνωση.
Φυσικά δικαιώματα του ανθρώπου Κοινωνικό Συμβόλαιο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.
Εργασία στο μάθημα Ηλεκτρονική Δημοσίευση Διδάσκων Καθηγητής:Σαράντος Καπιδάκης.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 2 η Εβδομάδα. Η Επικοινωνία πριν το 1400 Η σημασία της μνήμης (απομνημόνευσης) Οι άνθρωποι βασίζονται στη μνήμη τους για τις.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 1 η Εβδομάδα Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα
Λ. Μήτρου, Επικ. Καθηγήτρια – Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κανονιστικές και Κοινωνικές Διαστάσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας / 7 Χειμερινό εξάμηνο
Δομές των Πολιτιστικών Οργανισμών
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 4 η Εβδομάδα. Η Δημοσιογραφία – σημαντικές εξελίξεις στη δημοσιογραφία Νέες Οικονομικές Πολιτικές και μορφές εσόδων.
Επίδοση στο σχολείο και κοινωνική προέλευση. Δεκαετία 1960 Πολυάριθμες έρευνες σε πολλές δυτικές χώρες με στόχο να διαπιστωθεί αν το σχολείο προσφέρει.
ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΡΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  Γεωγραφικός χώρος  Ξηρά  Θάλασσα  Αέρας  Πληθυσμός  Κυριαρχία  Εσωτερική  Εξωτερική  Διεθνής.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
Νικόλαος Κοπέρνικος 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου Χάρης & Θοδωρής.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
 Διαφήμιση  Προωθητικές Ενέργειες  Δημόσιες Σχέσεις  Χορηγία.
ΜΕΣΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 η - ΜΕΡΟΣ 1 ο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Την εποχή που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους, στην Ευρώπη σημειώθηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα. Κεφ. 2 Η Ευρώπη στα νεότερα χρόνια (κοσμογονικές.
Η κριτική του Ορθού Λόγου
Δούκα Ανθίππη Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Το φαινόμενο της υπερατλαντικής μετανάστευσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Δεκέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015 Θεματικός Κύκλος
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Εργασία ιστορίας 2ου τετραμήνου
Τζων Λοκ Λήδα Ευαγγελινού Β1.
Ιστορία του γυναικείου κινήματος
Καθηγητής Γιώργος Πλειός
ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΤΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Η εμπορική ναυτιλία Ιστιοφόρα σε ελληνικό λιμάνι.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.
ΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΕΠ&ΤΜ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή στη Επικοινωνία 3 η Εβδομάδα Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γαλλικός Διαφωτισμός Πολιτικές αλλαγές – κυβερνήσεις για το λαό Κοινωνικό Συμβόλαιο Το κίνημα των εγκυκλοπαιδιστών Εθνικές κοινωνίες – δικαιώματα στους λαούς Επηρεάζεται η Αμερικανική Επανάσταση Το τέλος των αυτοκρατοριών

Ευρωπαϊκή Ειδησεογραφία Ειδησεογραφικά φυλλάδια Ναυτιλιακά Έντυπα Κοράντος Λογοτεχνικά έντυπα Φορολόγηση των εντύπων (The Stamp Act, 1712) Πρώτες απόπειρες λογοκρισίας

Το Έντυπο στον Νέο Κόσμο Η Εφημερίδα Public Occurrences του Benjamin Harris κλείνει στο ξεκίνημα Ο ρόλος των αδελφών Franklin – The New England Courant H υπόθεση Zenger και το ζήτημα της «συκοφαντίας» Πολιτικοί διχασμοί μεταξύ Federalists και Anti-Federalists Freedom Journal – τα δικαιώματα των μαύρων.

Το Έντυπο στον Νέο Κόσμο O Benjamin Harris φτάνει στη Βοστώνη (1686). Η Εφημερίδα του Public Occurrences θεωρειται προσβλητική για τις αρχές και διακόπτεται η λειτουργία της. Ο ρόλος των αδελφών Franklin. Η δίκη του John Peter Zenger και το θέμα της «συκοφαντίας». Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας (1776). Το ζήτημα της Ομοσπονδίας Έλεγχος και Λογοκρισία (Alien and Sedition Acts)

Οι Μειονότητες στις ΗΠΑ Freedom Journal Οι μετανάστες πειραματίζονται με το έντυπο Οι Ινδιάνοι διαπιστώνουν την σημασία του εντύπου: «Η ανωτερότητα των λευκών κρυβόταν στη δυνατότητα τους να διακινούν τη γνώση μέσω της γραφής» (Σεκουόϊα της φυλής Τσέροκι).

Περισσότερη βιομηχανοποίηση Δικύλινδρο Πιεστήριο 1000 αντιτύπων την ώρα (Koenig, 1814). To 1830 η εταιρεία R. Hoe and Company προώθησε ένα πιεστήριο 4000 αντιτύπων την ώρα. Τα πρώτα δημόσια σχολεία οργανώνονται γύρω στο Φτηνές εφημερίδες – Penny Press

Η Δημοσιογραφία – σημαντικές εξελίξεις στη δημοσιογραφία Νέες Οικονομικές Πολιτικές και μορφές εσόδων. Διαφορετικοί τρόποι διακίνησης εντύπων Νέες κατηγορίες ειδήσεων. Νέες τεχνικές συλλογής πληροφοριών.

Παγιώθηκαν … Η πρόσληψη δημοσιογράφων για τη συλλογή των ειδήσεων. Η αναγνώριση του πλεονεκτήματος της ταχείας μετάδοσης των ειδήσεων. Ο ανταγωνισμός μεταξύ οργανισμών για την παρουσίαση της πιο ενδιαφέρουσας είδησης πιο γρήγορα από τα άλλα έντυπα.

Οι Times της Νέας Υόρκης Διαφορετική επιχειρηματική λογική. Στοχεύει στα αναβαθμισμένα κοινωνικο- οικονομικά στρώματα της πόλης Προσεγμένο περιεχόμενο με έμφαση στην έρευνα. Επιρροή στα άλλα μέσα. Μακρόβιο και παγκόσμιο μέσο.

Περιοδικά Διαφορετικός ρόλος και στόχος. Όχι μόνο καταγραφή γεγονότων αλλά ερμηνεία. Κοινό που δεν περιορίζεται γεωγραφικά. Εξειδίκευση στο περιεχόμενο. Στις αρχές του 20ου αιώνα επηρεάζουν την λειτουργία της αγοράς αλλά και τις αρχές της βιομηχανικής παραγωγής.

Νέα λογοτεχνία Ποιοι είναι οι νέοι πρωταγωνιστές των βιβλίων; Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η λογοτεχνία (Harriet Stow) Ο τηλέγραφος (1840). Βιομηχανική Επανάσταση και διαφήμιση. Το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό