ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚEΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΙΑΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ Η ηχορύπανση αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Σήμερα ο θόρυβος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς.
Της Λένας Τζιότζιου-Μηλιώνη
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Τέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας το θεσμικό πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων (ΚΥΑ 354/Β/ ). Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση τίθενται τα μέτρα,
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Συστήματα Α.Π.Ε..
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΦΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΣΙΔΑ Πανεπιστήμιο.
Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της διοργανώτριας χώρας θεωρούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιβάρυναν τον οικονομικό τομέα της ζωή τους, επιφέροντας.
Τίποτα δεν πάει χαμένο Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης Σχ.Έτος:
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
 Η καθαριότητα και η λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες συνιστώσες της ποιότητας ζωής των δημοτών και καθιστά.
Ελληνικός τουρισμός Θετικές και Αρνητικές Συνέπειες.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Αθλητικών και Αναψυχικών Διοργανώσεων (Events) Κ. Αλεξανδρής.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Καρπενησίου
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ 18,02 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ 18,02 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Χειμερινοσ αθλητικοσ τουρισμοσ
Event management Event management ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
1 Εισαγωγή Η μέθοδος που παρουσιάζεται αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και περιτύλιξης. Επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευσή.
Αστικός Τουρισμός Ο αστικός τουρισμός είναι μία από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη απήχηση στη σημερινή εποχή.
Ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισ. € σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α
Πρόγραμμα Συνεργασίας ( Π.Σ.) Interreg V-A Πρόγραμμα Συνεργασίας
Επιβλέπουσα: Λίλα Θεοδωρίδου
Τουρισμός: Διαχείριση ΑΣΑ & Ξενοδοχεία Μηδενικών Αποβλήτων
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Τυπολογία τουριστικών προορισμών
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Ρύπανση του εδάφους.
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ονόματα μαθητών: Τζινευράκη Ειρήνη Τσάχαλη Ειρήνη
Ήπιες Μορφές Τουρισμού
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Φράγματα, δρόμοι, πόλεις, μπάζωμα ρεμάτων κ.α.
Debate μεταξύ ομάδων μαθητών με θέμα: ‘Κοινωνικές και Hθικές Διαστάσεις της Αειφόρου Ανάπτυξης: Εγκατάσταση Μεταλλείου στο Εθνικό Πάρκο Kakadu – Αυστραλία.’
Εργασία φυσικών πόρων ομάδα 4
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών & Απόδοση Ξενοδοχείων Αττικής
Γενική Συνέλευση Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής
Περιβάλλον Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών Γ΄ Λ
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚEΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΙΑΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ -ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ / ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εξαιτίας της χρήσης των νέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της μείωσης της χρήσης I.X. : Η χρήση των νέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (όπως τρόλεϊ, τραμ, μετρό) από το σύνολο του επιβατικού κοινού και η διαπλάτυνση των οδικών αρτηριών συντελούν σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στη μείωση των τιμών των ρύπων της ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καθαριότητα της πόλης : Εντείνονται οι προσπάθειες για την καθαριότητα στην πόλη, με τη χρήση περισσότερων απορριμματοφόρων, κάδων απορριμμάτων κ.α. Ένα χρόνο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πρακτικές εκείνες που υιοθετήθηκαν για την καθαριότητα της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, εξακολουθούν να εφαρμόζονται, καθιστώντας την πόλη περισσότερο βιώσιμη, σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εντατικοποίηση των προσπαθειών για ανακύκλωση: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνέβαλαν στην ευρεία διάδοση της ιδέας της ανακύκλωσης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αύξηση του πρασίνου στα πάρκα και τις πλατείες : Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλλουν στην δημιουργία εστιών πρασίνου και χώρων αναψυχής αναβαθμίζοντας την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Δίνεται κίνητρο για την συντήρηση πολιτισμικών μνημείων : Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλλουν στη συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς μιας πόλης. Τα έργα που πραγματοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη, έχουν ως αποτέλεσμα την προβολή και συντήρηση του πολιτισμικού πλούτου και, πιο συγκεκριμένα, των αρχαίων μνημείων που κοσμούν διάφορες περιοχές της πόλης.

- ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους : Στα πλαίσια της αναβάθμισης της πόλης, διάφοροι κρατικοί φορείς προσπαθούν να «καθαρίσουν» το κέντρο από τα «βρώμικα» αδέσποτα ζώα συγκεντρώνοντας αυτά σε κέντρο προστασίας ζώων. Έχουν βέβαια στο παρελθόν παρατηρηθεί και περιστατικά ομαδικής θανάτωσης σκυλιών.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά τοξικά απόβλητα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια τους και περιείχαν διοξίνες αποτέλεσαν μεγάλο κίνδυνο για όλες τις πηγές ύδρευσης και εξαιτίας των καύσεων τους πολλαπλασιάστηκαν κατά πολύ με αποτέλεσμα την μόλυνση των υδάτων. Καταστροφή των τοπίων και των φυσικών οικοτόπων, προκαλούν τη θανάτωση οργανισμών και τη μείωση της γενετικής τους ποικιλότητας. Κατά συνέπεια, τα είδη και οι οικότοποι κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο. Από την άλλη, αυξάνεται συνεχώς η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία και με την οποία το περιβάλλον καταστρέφεται από τους ανθρώπους. Είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και οι Αγώνες τον επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Η ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων (π.χ. ξενοδοχείων, γηπέδων, πάρκων, δημόσιων κτιρίων) βλάπτει το περιβάλλον. Η κατασκευή πολλών έργων για τις ανάγκες των τουριστικών εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων επιβαρύνει σε υπερβολικό βαθμό το περιβάλλον της χώρας που διοργανώνει τους αγώνες. Στα ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, εξαιτίας του όγκου των επισκεπτών που δέχονται, εμφανίζονται προβλήματα ηχορύπανσης, συνωστισμού και ρύπανσης από απορρίμματα. Επίσης, παρουσιάζονται πολλές φορές φθορές και καταστροφές στα μνημεία από τους τουρίστες.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Έχουμε αύξηση των απορριμμάτων, καταπάτηση χώρων φυσικού κάλλους, αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και γενική καταστροφή του περιβάλλοντος για τη δημιουργία των Ολυμπιακών έργων. Η δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής εικόνας για τη χώρα προορισμού αυξάνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά ζητήματα. Κυριαρχεί η λογική να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και παρεμβάσεις σε όλη την πόλη που διαδραματίζονται οι Αγώνες, κάτι που θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς την καταστροφή του περιβάλλοντος.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ