ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Advertisements

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Τμήμα Βιολογικών Επιστημών ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής
1 7 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11α
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
Τα βιολογικά συστήματα στα θέματα του διαγωνισμού PISA
Άνθρωπος και Περιβάλλον
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα είδη δε μένουν σταθερά, αμετάβλητα, αλλά εξελίσσονται στη διάρκεια μεγάλων συνήθως χρονικών περιόδων. Η σύγχρονη ποικιλία ειδών, η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε.
Ταξίδι στο Βόρειο Πόλο!!! Κάθε άνθρωπός ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Βόρειο Πόλο ,στο νησί της Γροιλανδίας.
Ρύπανση του νερού.
Ζώνες βλάστησης.
Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με κατοίκους.
Επεξεργαστής κειμένου και γραμματισμός. Πιθανές θετικές επιδράσεις   Η διαδικασία της παραγωγής λόγου πλησιάζει στον τρόπο σκέψης του ανθρώπου που δεν.
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Ας παίξουμε… Τρίλιζα Χ + 0. Another Presentation © All rights Reserved
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ…ΟΙΚΟΣ + ΛΟΓΟΣ…Αναφέρεται σε έναν οίκο… …το σπίτι μας δηλαδή και σπίτι όλων των έμβιων όντων…..τον πλανήτη γη. Ας κοιτάξουμε λίγο αυτό το σπίτι.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΗλεκτρολύτεςΗλεκτρολύτες. 1. Τα οξέα, κατά Lewis, είναι δέκτες ασύζευκτου ζεύγους ηλεκτρονίων. Σωστό ή λάθος; 2. Οποιοδήποτε υγρό είναι είτε οξύ είτε.
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Στα φυσικά οικοσυστήματα η υπεραύξηση των πληθυσμών περιορίζεται από.
Εφαρμογές GIS στην αρχαιολογία 2η ενότητα: το υπόβαθρο
ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ; Ο Η Η Η2ΟΗ2Ο.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΜΑΘΗΜΑ: Οικολογία Πληθυσμών - Βιοποικιλότητα 1 η Άσκηση Εύρεση.
Κλικ για επιστροφή στην ερώτηση ΜΠΡΑΒΟ !!!!! Απάντησες Σωστά Στέλιος Μιχαήλογλου Στέλιος Μιχαήλογλου Άλγεβρα Α΄ Λυκείου.
Εργαστήριο Στατιστικής (8 ο Εργαστήριο) Συσχετίσεις μεταξύ μεταβλητών (ερωτήσεων)
ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ…. ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Μετά τη συνάντηση και την υπογραφή της συνθήκης του "Ρίο" το 1992 ( fox.gr/index.php?pN=internationaltreaty&txtNewsID=29&templa.
Eισηγητής: Δρ. Γεώργιος Καρρής Βιολόγος (Kαθηγητής Εφαρμογών) ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ CONFIDENSE INTERVALS
ΜΑΘΗΜΑ 1ο: ΔΑΣΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ν.ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ καθηγητής Δ.Παπαχρήστος υπ.Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η έννοια του πεδίου Πεδίο είναι μία περιοχή του χώρου η οποία έχει την ιδιότητα να ασκεί δυνάμεις σε κάθε σώμα που φέρεται μέσα σε αυτή Βαρυτικό Πεδίο.
Eισηγητής: Δρ. Γεώργιος Καρρής Βιολόγος (Kαθηγητής Εφαρμογών)
ΣΤΟΧΟΙ Να μπορούν οι μαθητές:
Οικοσυστήματα Ελλάδας
ΠΟΣΟΣΤΑ.
Άνθρωπος και Περιβάλλον
Το κλίμα.
Μέτρηση της α και β βιοποικιλότητας με τη χρήση δεικτών
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Γης
Αναπαράσταση τροφικών σχέσεων
2. Άνθρωπος και περιβάλλον (2.1)
ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ Η διάσπαση οργανικών ενώσεων σε απλούστερες ενώσεις μέχρι ανόργανα υλικά.
<<Κοράλλια>>
ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
Eισηγητής: Δρ. Γεώργιος Καρρής Βιολόγος (Kαθηγητής Εφαρμογών)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β γλ2 ΓΕΡ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
Αφού καταγράψεις μερικά από τα ζωικά είδη του δάσους και τις τροφικές
Η οργάνωση των έμβιων όντων Τα οικοσυστήματα
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Ληθαίος.
Ηλεκτρολύτες.
Ηλεκτρολύτες.
Κλικ για επιστροφή στην ερώτηση
Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου Κυρτότητα- Σημεία καμπής -Ασύμπτωτες
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές; ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ 1. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ α. Ως πληθυσμό ορίζουμε το σύνολο των ατόμων του ίδιου είδους που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, το ίδιο χρονικό διάστημα. β. Ως πληθυσμό ορίζουμε το σύνολο των ατόμων όλων των ειδών που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, το ίδιο χρονικό διάστημα. 2. ΒΙΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑ α. Ως βιοκοινότητα ορίζουμε το σύνολο των ατόμων του ίδιου είδους που ζουν, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε μια περιοχή. β. Ως βιοκοινότητα ορίζουμε το σύνολο των διαφορετικών πληθυσμών ειδών που ζουν, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε μια περιοχή. 3. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ α. Οικολογική διαδοχή είναι η αλλαγή των αβιοτικών χαρακτηριστικών ενός οικοσυστήματος στο πέρασμα του χρόνου. β. Οικολογική διαδοχή είναι η διαδικασία κατά την οποία οι βιοκοινότητες μιας περιοχής αντικαθίστανται σταδιακά από άλλες. ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ σελ. 1 Για μαθητές λυκείου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές; ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ 4. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ» α. Ως περιβαλλοντικά νησιά μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο χερσαία οικοσυστήματα. β. Ως περιβαλλοντικά νησιά μπορούν να χαρακτηριστούν τόσο χερσαία όσο και υδάτινα οικοσυστήματα. 5. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΔΩΝ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ α. Η ποικιλία των ειδών αυξάνεται πλησιάζοντας τον Ισημερινό, ενώ μειώνεται στις πολικές περιοχές. β. Η ποικιλία των ειδών μειώνεται πλησιάζοντας τον Ισημερινό, ενώ αυξάνεται στις πολικές περιοχές. 6. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΔΩΝ & ΥΨΟΜΕΤΡΟ α. Η ποικιλία των χερσαίων ειδών αυξάνεται όσο αυξάνεται το υψόμετρο. β. Η ποικιλία των χερσαίων ειδών μειώνεται όσο αυξάνεται το υψόμετρο. ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ σελ. 2 Για μαθητές λυκείου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ α. Ως πληθυσμό ορίζουμε το σύνολο των ατόμων του ίδιου είδους που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, το ίδιο χρονικό διάστημα. ΣΩΣΤΟ β. Ως πληθυσμό ορίζουμε το σύνολο των ατόμων όλων των ειδών που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, το ίδιο χρονικό διάστημα. ΛΑΘΟΣ 2. ΒΙΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑ α. Ως βιοκοινότητα ορίζουμε το σύνολο των ατόμων του ίδιου είδους που ζουν, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε μια περιοχή. ΛΑΘΟΣ β. Ως βιοκοινότητα ορίζουμε το σύνολο των διαφορετικών πληθυσμών ειδών που ζουν, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε μια περιοχή. ΣΩΣΤΟ 3. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ α. Οικολογική διαδοχή είναι η αλλαγή των αβιοτικών χαρακτηριστικών ενός οικοσυστήματος στο πέρασμα του χρόνου. ΛΑΘΟΣ β. Οικολογική διαδοχή είναι η διαδικασία κατά την οποία οι βιοκοινότητες μιας περιοχής αντικαθίστανται σταδιακά από άλλες. ΣΩΣΤΟ 4. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ» α. Ως περιβαλλοντικά νησιά μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο χερσαία οικοσυστήματα. ΛΑΘΟΣ β. Ως περιβαλλοντικά νησιά μπορούν να χαρακτηριστούν τόσο χερσαία όσο και υδάτινα οικοσυστήματα. ΣΩΣΤΟ 5. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΔΩΝ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ α. Η ποικιλία των ειδών αυξάνεται πλησιάζοντας τον Ισημερινό, ενώ μειώνεται στις πολικές περιοχές. ΣΩΣΤΟ β. Η ποικιλία των ειδών μειώνεται πλησιάζοντας τον Ισημερινό, ενώ αυξάνεται στις πολικές περιοχές. ΛΑΘΟΣ 6. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΔΩΝ & ΥΨΟΜΕΤΡΟ α. Η ποικιλία των χερσαίων ειδών αυξάνεται όσο αυξάνεται το υψόμετρο. ΛΑΘΟΣ β. Η ποικιλία των χερσαίων ειδών μειώνεται όσο αυξάνεται το υψόμετρο. ΣΩΣΤΟ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ σελ. 3 Για μαθητές λυκείου