ΧΛΩΡΕΛΛΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Advertisements

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Οι Βιταμίνες.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Βιταμίνες & Οφέλη.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Καρρά Αναστασία Σέρρες ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ.
Σ ΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ Δ ΙΑΤΡΟΦΉΣ Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Τεχνητή διατροφή IV Εξάμηνο Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λάρισας 01.VI.΄08 Δ. Παπαγόρας.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
ΤΟ ΑΙΜΑ Το αίμα είναι υγρός ιστός που αποτελείται από : 1. το πλάσμα
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πρόσληψη ουσιών και πέψη στον άνθρωπο
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΛΩΡΕΛΛΑ

Η χλωρέλλα είναι ένα μονοκύτταρο φύκος του γλυκού νερού, με πλούσιο περιεχόμενο σε χλωροφύλλη. Υποστηρίζεται ότι αποτελεί πηγή αμινοξέων, νουκλεϊκών οξέων, λιπαρών οξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Η χλωρέλλα περιέχει μια μοναδική ουσία αποκαλούμενη παράγοντας αύξησης χλωρέλλας

Θρεπτική ανάλυση της χλωρέλλας Θρεπτικό συστατικό Ανά 100 gr 3 g %RNI Πρωτεΐνη(g) 66 2 - Λίπος(g) 9 0.3 - Υδατάνθρακες(g) 11 0.3 - Βιταμίνη Α(μg) 5500 165 28 Θειαμίνη (mg) 2.0 0.06 8 Ριβοφλαβίνη(mg) 7.0 0.2 24 Νιασίνη(mg) 30.0 0.9 6 Βιταμίνη Β6(mg) 1.5 0.05 4 Βιταμίνη Β12(μg) 134 4 270 Φυλλικό οξύ(μg) 25 0.75 0.4 Παντοθενικό οξύ(mg) 3.0 0.09 - Βιοτίνη(μg) 190 6 - Βιταμίνη C(mg) 60 1.8 5 Βιταμίνη Ε(mg) 17 0.5 - Χολίνη (mg) 270 8.1 - Ινοσιτόλη(mg) 190 6 - Ασβέστιο(mg) 500 15 2 Μαγνήσιο(mg) 300 9 3 Κάλιο(mg) 700 21 0.6 Φώσφορος(mg) 1200 36 6.5 Σίδηρος(mg) 260 8 80 Χαλκός (mg) 70 2 26 Ψευδάργυρος (mg) 80 2.4 0.2 Ιώδιο(μg) 600 18 13

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Η χλωρέλλα είναι διαθέσιμη σε δισκία, κάψουλες, υγρά εκχυλίσματα και κόνεις. Στα σκευάσματα του εμπορίου η δοσολογία κυμαίνεται. Τα διαιτητικά συμπληρώματα παρέχουν 500-3000 mg του οργανισμού ανά ημέρα.

ΔΡΑΣΗ Είναι πιθανό να διαθέτει αντικαρκινική και αντιιική δράση, ενώ μπορεί να αποτελεί διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Εντούτοις, οι δράσεις αυτές δεν έχουν διευκρινιστεί σε ανθρώπινες μελέτες.

ΧΡΗΣΕΙΣ προάγεται ως τονωτικό για την διατήρηση της υγείας του οργανισμού αποτελεί μια χρήσιμη πηγή ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως το β-καροτένιο, η ριβοφλαβίνη, η βιταμίνη B12, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος δεν έχει καμιά αποδεδειγμένη δραστικότητα στις ανωτέρω καταστάσεις και δεν υπάρχουν επαρκείς και αξιόπιστες πληροφορίες που να αποδεικνύουν ότι η χλωρέλλα διαθέτει οποιεσδήποτε θεραπευτικές ιδιότητες

ΧΡΗΣΕΙΣ Θεωρείται ότι είναι χρήσιμη για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών και των ελκών, την βελτίωση της πέψης και της εντερικής λειτουργίας, την διέγερση της ανάπτυξης και επούλωσης των ιστών, την καθυστέρηση της γήρανσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την διατήρηση της υγείας των τριχών, του δέρματος, των δοντιών και των νυχιών, την θεραπεία κρυολογημάτων και διαφόρων αναπνευστικών λοιμώξεων και την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τον οργανισμό

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Είναι πιθανό η χλωρέλλα να προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Η χλωρέλλα μπορεί να περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ και ως εκ τούτου είναι πιθανό να ανταγωνίζεται τη δράση της βαρφαρίνης και άλλων αντιπηκτικών