ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Advertisements

Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Γλώσσες Μηχανής
Τα στοιχειώδη περί γεωδαιτικών υπολογισμών
Μαθηματικα και χορος.
ΣΤΟΧΟΣ 2.1.2: Ο μαθητής να μπορεί να,
Έννοια οικονομικού προγραμματισμού
Συστήματα επισιτισμού
DNA μικροσυστοιχίες: βήμα προς βήμα
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Διαδικασία του σχεδίου
Presentation of information/Παρουσίαση πληροφοριών
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Ασυνεχές (Αμερικανικό) σύστημα Εκσκαφείς - Φορτωτές Χωματουργικά αυτοκίνητα (ΧΑ)
Θεμελιώδεις Αρχές της Μηχανικής
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Kαταχωρητές και Μετρητές (Registers και Counters)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Κυκλοφοριακή Ροή.
Κυκλοφοριακός Φόρτος Κυκλοφοριακή Πυκνότητα
Οι Μουσικές Δραστηριότητες
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
Σχεδιασμός διαδικασιών
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων Ενότητα 12: Οικονομική Διαχείριση Έργων – Ταμειακές Ροές. Διδάσκων: Φιτσιλής Παναγιώτης, Καθηγητής. Τμήμα Διοίκησης.
Προγραμματισμός έργων
Χειρισμός Χρόνου και Μεθοδολογίες Προσομοίωσης
M. PARKIN, M. POWELL, K. MATTHEWS
Kiosk & Retail.
Μηχανική Ρευστών Ι Ενότητα 7: Θεμελιώδεις αρχές διατήρησης – Μάζα
Ζώα και μαθηματικά.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ BODE ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΗΣ
Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει ότι η φορά περιστροφής εξαρτάται από :
Ερευνητικη Εργαςια Α1 ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ
Χαρακτηριστικά μεγέθη εναλλασσόμενου ρεύματος και εναλλασσόμενης τάσης
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 3: Το εσωτερικό του υπολογιστή
ΣΤΟΧΟΣ 2.1.2: Ο μαθητής να μπορεί να,
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 7: Εργονομία και σχολικά εργαστήρια
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
Απλή γραμμική παλινδρόμηση
Ηλεκτρικό πεδίο (Δράση από απόσταση)
Αποτελεσματικός εκπαιδευτικός και αποτελεσματική διδασκαλία
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Επαγωγική Στατιστική Γραμμική παλινδρόμηση-Linear Regression Χαράλαμπος Γναρδέλλης Εφαρμογές Πληροφορικής στην Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ενότητα 1η : Σχεδιασμός κουζίνας ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει και κατανοεί τι είναι μονάδα εργασίας σε μια κουζίνα Εξηγεί τι είναι ροή εργασίας σε μια κουζίνα Αναφέρει τα είδη ροής εργασίας Απαριθμεί τους κανόνες σωστής ροής εργασίας

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ Μονάδα εργασίας (station) Άνετος χώρος εργασίας, άρτια εξοπλισμένος όπου μπορούν να εργάζονται ταυτόχρονα ένα ή περισσότερα άτομα Σειρά ή ροή εργασίας (flow of work) Είναι η φυσική και λογική σειρά ενεργειών που γίνονται από το προσωπικό της κουζίνας σε ώρα εργασίας

ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΡΟΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Η γραμμική ή συνεχόμενη Μπορεί να έχει διάφορα σχήματα όπως κυκλικό, ευθεία γραμμή, σχήμα “γιου” (U) ή άλλο. Χρησιμοποιείται σε μονάδες που παράγουν μεγάλες ποσότητες όμοιων γευμάτων. Οι προμήθειες κινούνται σταθερά από τη μια μονάδα εργασίας στην επόμενη, μέχρι να μετατραπούν σταδιακά σε παρασκευές. 2. Η λειτουργική Εφαρμόζεται σε κουζίνες όπου παρασκευάζονται γεύματα με μεγάλη ποικιλία. Οι ποσότητες που παράγονται είναι σχετικά μικρές

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΡΟΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι ενέργειες του προσωπικού πρέπει να γίνονται με τη σωστή σειρά Η παραγωγή πρέπει να είναι σωστή και γρήγορη Το σερβίρισμα των παρασκευών πρέπει να γίνεται το γρηγορότερο Η διακίνηση του προσωπικού και των προμηθειών πρέπει να είναι ελάχιστη Ο χώρος και ο εξοπλισμός να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό Να γίνεται συχνά έλεγχος ποιότητας Το κόστος παραγωγής να διατηρείται στο ελάχιστο

Παράδειγμα μιας μονάδας εργασίας στην κουζίνα