Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!

2 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ! Είναι η συχνότητα του ρολογιού του, ορίζεται ως το πλήθος των κύκλων του ρολογιού αυτού ανά δευτερόλεπτο και μετριέται Hertz (1 Hz = 1 κύκλο). Όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή τόσο γρηγορότερος είναι ο επεξεργαστής αυτός.

3 Εύρος διαδρόμου δεδομένων Καθορίζει πόσες γραμμές έχει ο διάδρομος αυτός,πόσα,δηλαδή,bits μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος του διαδρόμου δεδομένων τόσο περισσότερα δεδομένα μπορεί να μεταφέρει και, επομένως, τόσο γρηγορότερος είναι ο επεξεργαστής.

4 ΕΥΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Καθορίζει το πλήθος των bits που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της θέσης μνήμης Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος του διαδρόμου διευθύνσεων τόσο περισσότερες θέσεις μνήμης μπορεί να προσπελάσει ο επεξεργαστής

5 ΕΥΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΩΝ Ορίζει το μέγιστο μήκος σε bits των δεδομένων που μπορεί να διαχειριστεί ο επεξεργαστής με μία εντολή. Το εύρος των καταχωρητών ενός επεξεργαστή έχει άμεσο αντίκτυπο στην ταχύτητα με την οποία επεξεργάζονται δεδομένα

6 ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Έχει άμεση σχέση με την ισχύ που καταναλώνει. Όσο μεγαλύτερη είναι η τάση λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς που καταναλώνει. Η ισχύ έχει άμεση σχέση με τη θερμότητα που παράγεται από αυτόν. Όσο περισσότερη ισχύ καταναλώνει τόσο περισσότερη θερμότητα παράγει.


Κατέβασμα ppt "Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google