ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το πρόβλημα στην Αλβανία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός
Advertisements

Η ΦΤΩΧΕΙΑ : ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Μάθημα: Project Τα δικαιώματα του παιδιού στον χώρο και στον χρόνο
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
Τα δικαιώματα του παιδιού
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Studio 3 ομάδα 2 “Ανθρώπινα Δικαιώματα”
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Source: MEDA Communication - VPRC Research 2012 Awareness & Social Behavior Index ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΕΙΚΤΗΣ: 1 Αποδοχή ανταπόκρισης φορέων σε κοινωνικές & περιβαλλοντικές.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
* Στην παρουσίαση εκφράζονται οι προσωπικές απόψεις του ομιλητή
European Commission Enterprise and Industry GReening business through the Enterprise Europe Network Επιμελητήριο Ηρακλείου (HCCI) Ηράκλειο, 16/5/2011 Η.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους
Αγορές εξ αποστάσεως Δημήτρης Καββούρης Τμήμα Β1 Γυμνασίου Μάθημα : Οικιακή Οικονομία.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Πόσα τελικά γνωρίζεις για τη φτώχια; A:B: ΕγκληματικότηταΦυσικές καταστροφές Ερώτηση1 Ποια δεν είναι αιτία της φτώχιας; C:D: Κλιματικές αλλαγές Πόλεμος.
Source: MEDA Communication - VPRC Research 2013 Awareness & Social Behavior Index ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΕΙΚΤΗΣ: 1 Αποδοχή ανταπόκρισης φορέων σε κοινωνικές & περιβαλλοντικές.
Από τους μαθητές της Ε΄ τάξης Ζώη Αραδιπιώτη Άρη Αριστέιδου.
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟΙ Οδηγός Δασκάλου – Εκπαιδευτικό Υλικό Για τη μετανάστευση και το άσυλο στην Ευρώπη (IOM & UNHCR) Σεπτέμβριος 2009 Αντιπροσωπεία στην.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
5η ομάδα εργασίας ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΤΑΛΙΑΝΗΑΓΓΕΛΙΚΗ « Περιβάλλον και Υγεία»
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια (www
Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Νεοφιλελεύθερος μύθος κ παιδική ηλικία Αναπαραστάσεις της παιδικής ηλικίας: γνώση και εξουσία.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Μεθοδολογία Έρευνας και Συγγραφής Πανεπιστημιακών Εργασιών.
Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
Ο δεκάλογος του Πολίτη- Καταναλωτή στην Ψηφιακή Οικονομία Δίκτυο Ελληνικών Καταναλωτικών Οργανώσεων δ-Ε.ΚΑΤ.Ο. Τηλ: Fax:
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παράκτια και ορεινά
Μπότσια.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Επίδοση στο σχολείο και κοινωνική προέλευση. Δεκαετία 1960 Πολυάριθμες έρευνες σε πολλές δυτικές χώρες με στόχο να διαπιστωθεί αν το σχολείο προσφέρει.
3η εργασία: «ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΥΦΑΝΤΡΑ
ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΚΙΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΙΛΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΤΣΩΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.
Ξέρεις τα δικαιώματα σου;. Τα δικαιώματα μας είναι 30 και υπερασπίζονται από το νόμο. Τα δικαιώματα του παιδιού ισχύουν σε 193 χώρες, και υπεγράφησαν.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
Η εργασία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Θέμα: « Ηλεκτρονικό Έγκλημα»
Τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού στον κόσμο μας
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ελένη Αγάθωνος, PhD Εμπειρογνώμων Παιδικής Προστασίας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α. Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Β. Παγκόσμια  Ημέρα για τα ορφανά πολέμου Γ. Ημέρα  της Ερυθράς Χειρός.
Κωνσταντίνα Πάιους Ελευθερία Πετράκου Αναστασία Συνοδινού
ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το πρόβλημα στην Αλβανία

ΜΟΡΦΕΣ οικιακή εργασίαοικιακή εργασία ορυχεία, εργοστάσια χαλιών, παπουτσιών, ρούχων κλπ.ορυχεία, εργοστάσια χαλιών, παπουτσιών, ρούχων κλπ. αγροτικές εργασίεςαγροτικές εργασίες κατασκευέςκατασκευές επαιτείαεπαιτεία πορνείαπορνεία παράνομο εμπόριοπαράνομο εμπόριο παιδιά πολεμιστέςπαιδιά πολεμιστές

ΑΙΤΙΑ φτώχεια, άνιση κατανομή εισοδήματος.φτώχεια, άνιση κατανομή εισοδήματος. υψηλά ποσοστά ανεργίαςυψηλά ποσοστά ανεργίας χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσηςχαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης εσωτερική μετανάστευσηεσωτερική μετανάστευση

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Στο μεσαιωνικό και νεότερο κόσμο ο κόσμος του παιδιού δεν διαχωριζόταν από τον κόσμο των ενηλίκων. Όλες οι ηλικίες ζούσαν μαζί, εργάζονταν, και διασκέδαζαν μαζί, κοιμόντουσαν στους ίδιους χώρους, έτρωγαν τα ίδια φαγητά. Με την εξαίρεση των πλούσιων, τα παιδιά είχαν ελάχιστη ή καμιά ειδική διαπαιδαγώγηση. Συνήθως από την ηλικία των εφτά ή οχτώ χρονών τα έβαζαν να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού ή τα έστελναν μαθητευόμενους.

ΑΛΒΑΝΙΑ Παράγοντες κρίσης του ΄97 Το κλίμα των πολιτικών συγκρούσεων η θεσμική αδυναμία η απροθυμία να σεβαστούν το νόμο η ιδέα του εύκολου πλουτισμού χωρίς εργασία η διαφθορά

Η χειρότερη μορφή παιδικής εργασίας είναι στους δρόμους Γιατί  τα παιδιά είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους  είναι εύκολα θύματα κακοποίησης από συμμορίες  αποτελεί τον προθάλαμο για παραβατικές

Εμπορία παιδιών : oδιασυνοριακή- Ελλάδα, Ιταλία oεσωτερική- από αγροτικές σε αστικές περιοχές, συνήθως σε μεγάλες πόλεις. Τα παιδιά προέρχονται από προβληματικές συνήθως οικογένειες και χρησιμοποιούντα για επαιτεία, παράνομο εμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές. Είναι παιδιά θύτες και θύματα ταυτόχρονα.

1992 Επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού Η Αλβανία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες για το εμπόριο παιδιών με την Ιταλία και την Ελλάδα και έχει θεσμοθετήσει εθνικό πλαίσιο προστασίας ανηλίκων. Η Αλβανία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες για το εμπόριο παιδιών με την Ιταλία και την Ελλάδα και έχει θεσμοθετήσει εθνικό πλαίσιο προστασίας ανηλίκων. Πηγή UNICEF 2005

Σχετικά βίντεο Γεννηθήκαμε Ελεύθεροι και ΙσοιΓεννηθήκαμε Ελεύθεροι και ΙσοιΓεννηθήκαμε Ελεύθεροι και ΙσοιΓεννηθήκαμε Ελεύθεροι και Ισοι Όχι στην παιδική εργασίαΌχι στην παιδική εργασίαΌχι στην παιδική εργασίαΌχι στην παιδική εργασία Το Δικαίωμα στην ΕργασίαΤο Δικαίωμα στην ΕργασίαΤο Δικαίωμα στην ΕργασίαΤο Δικαίωμα στην Εργασία

Χρήσιμες ιστοσελίδες p=S &c=S http://themes.protovoulia.org/?page=article& p=S &c=S p=S &c=S http://themes.protovoulia.org/?page=article& p=S &c=S /10/photogalleries/child-labor/photo2.htmlhttp://news.nationalgeographic.com/news/20 06/10/photogalleries/child-labor/photo2.html